Şimdi Ara

Yeni PC Oyunlarındaki Optimizasyon Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle son yıllarda çıkan oyunlar hem senaryo olarak hem de oynanış olarak bana keyif vermemeye başladı. En basitinden Cyberpunk ı bekliyoruz oyun çıkıyor bir sürü saça sapan optimizasyon sorunuyla birlikte. Dünyanın parasını verip sistem kuruyoruz alıyoruz oyunu oynayamıyoruz keyifle. Oyuna lafım yok güzel oyun ama neden artık çoğu oyunda bu sorun oluyor? Batman arkham knight da bu şekildeydi 6-7 ay sürdü oyundaki optimizasyon sorununun çözülmesi. Madem optimize değil neden çıkarıyorlar? Gerekirse 1 sene geç çıkarsınlar adamakılı oynayalım. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?




  • Alıntı

    metni:
    Gerekirse 1 sene geç çıkarsınlar adamakılı oynayalım



    Şu cümle o kadar güzel bir cümle ki...

  • Sürekli yeni pc parçaları çıkıyor ve fiyatları da yüksek. İnsanlar bu parçaları alıyor ve güçlerini görebilmek adına grafik istiyorlar. Oynanış, atmosfer,, hikaye gibi unsurlara eskisi kadar dikkat edilmiyor.


    Bazı arkadaşlar tepki gösterebilir ancak bunun en büyük sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.


    Yapımcı şirketlerin gerekli özeni göstermemesinin de etkisi var tabi.

  • Yani çok anladığım konu değil ama benim aklımda bununla alakalı bir düşünce var..


    Sanırım artık oyun firmaları oyunları tasarlarken kodlarken sadece Play Station için tasarlayıp kodluyor. Sonrasında PC pazarına da haliyle satmak için değişiklikler yaparak PC'ye uyarlı hale getirmeye çalışıyor. Bu çaba bazen tutsada her oyunda tutmuyor ve PC'de optimizasyon sorunları oyundan atma çökme ve sayısız Bug ortaya çıkıyor..


    Ben bunu orjinal fabrika çıkışı benzinli olupta sonra LPG takılan arabalar gibi görüyorum. Orjinali bozulduğu için motorda ki zamanla çıkan aksaklıklara benzetiyorum. Doğrudur yanlıştır veya basit düşünmüşümdür belki ama bence durum bundan kaynaklı..

  • Eskiden oyunlara sürekli güncelleme gelmiyordu aga. Gta san çıktı diyelim. Dvd üzerinden alınıyor zaten. Dolayısıyla yapımcı oyunu tam olarak bitirip yayına sunuyor. Gta San Andreas Beta sürümündeyken 450 civarı araç varmış oyunda. Kaykay kullanma vb özellikler varmış. Bunların neredeyse hepsi çıkarılmış çünkü konsollarda oyun kasıyormuş.

    Artık yapımcılar oyunu "yarım yamalak" piyasaya sürüyor ve oyuncuların geri dönüşüne göre güncelleyip son sürümünü aldırmaya çalışıyorlar. Bu yüzden de oyun ilk çıktığında çok eksik ve sıkıntılı oluyor. Sırf bu yüzden bir oyun çıktıktan 1 sene sonra indiriyorum. Çok daha keyifli oluyor. Elbette spoiler yediğiniz için bir nebze de olsa pişmanlık oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.