Şimdi Ara

Realme 7 ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.090
Cevap
10
Favori
55.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Realme 7 kullananlar için konuyu açmış bulunuyorum. Herkese iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.H -- 11 Aralık 2020; 13:59:30 >



  • Herkese merhaba arkadaşlar. Android 11 ve Realme UI 2.0 test sürümüne dair gözlemlerimi yaptım ve Android 10'a geri döndüm. Bizleri nelerin beklediğine dair, bilgilerimi aktarmak istiyorum.


    KAMERA

    Kamera arayüzü genel hatlarıyla aynı. Bazı değişiklikler yapılmış. Oppo telefonlardaki eğim açısını kontrol etme, ızgara olarak da altın oran, ters köşegen gibi özellikleri getirmişler.

    Zoom yaparken basılı tutup, ibre misali sağa sola çektiğimizde zoom yapabilme kolaylığını da sağlamışlar.

    Yanlış hatırlamıyorsam bir de ağır çekim modunda 720p ile 1080p arasında seçim yapabiliyordum. Ama yanıltmayım yine de. Çünkü emin olamadım yazarken.

    Fotoğraf çekerken kullanabildiğimiz Modern altın, siperpunk ve flamingo efektlerini, artık fotoğraf düzenleme kısmında, istediğimiz fotoğrafa ekleyebiliyoruz.

    Yine fotoğraf düzenleme kısmında, parlak alanları, gölgeleri, siyah alanları vs gibi özellikleri de ayarlayabiliyoruz kendimize göre.


    ARAYÜZ

    Hindistan sürümü olduğu içindir belki bilemiyorum bize de gelir mi, yazı tiplerini değiştirebiliyordum. Tema mağazası yüklü gelmişti zaten. Oradan seçebiliyordum yazı tiplerini.

    Yine tema mağazasından tema yüklemeyi denedim. Gayet güzel temalar vardı. İnşallah bize de gelir tema mağazası.

    Bildirim çekmecesinin hızlı ayarlar menüsünde, renk ve şekil ayarı yapabiliyoruz. Ben sarı yaptım mesela. Gönlümüze göre onu da seçebiliyoruz. Çeşit bence doyurucu.

    Bildirim çekmecesini açtığınızda arkaplan flu görünüyor. Bu da hoşuma gitti benim. Premium bi hava verdi 😄

    Karanlık modu daha efektif hâle getirmişler. 3 farklı tonu var karanlık modunun. Ayrıca az ışıkta görünürlüğünü artırabilmek adına, kontrastını artır diye bir seçenek de koymuşlar. Gayet güzel düşünülmüş bu seçenek.

    Yardımcı top diye bir şey de koymuşlar. Aktifleştirdiğinizde ekranın kenarında duruyor. Navigasyon tuşu niyetine kullanabiliyorsunuz. Mesela 2 tık yaptığımda arka planda açık olan uygulamaları görüyorum. Tek tık yaptığımda,bulunduğum yerden bir öncesine geliyor. Kısaca geri butonu olarak çalışıyor. Basılı tuttuğum zaman ana ekrana dönüyor. Bütün bu hareketleri yine kendimize göre atayabiliyoruz. Ayrıca butonun saydamlığı ayarlanabiliyor.

    Bir özellik daha var. Mesela Instagram veya başka bir uygulama açık. Arkaplandaki açık sekmeleri gördüğümüz konuma getirirken, aşağıda mini pencere butonları çıkıyor. Butonun birine doğru sürüklediğimizde, uygulama küçük bir pencerede görüntüleniyor. Bölünmüş ekran mantığında düşünün. Ama pencere halinde görüntüleniyor. Ekranın herhangi bir yerine doğru taşıyabiliyoruz. Diğer butona sürüklediğimizde köşede ufak bir pencere haline geliyor. YouTube'u mesela arkaplana aldığımızda altta video kutucuğu oluşuyor ya, onun gibi. Yani biz menüyü kullanıp başka işlerle meşgul olabiliyoruz o sırada. Arkaplana atmak yerine köşede gözünüzün önünde duruyor kısaca 😄


    PİL

    Pil performansı içler acısıydı. Test sürümü olduğu için sanırım alıştığımız sağlam bir optimizasyonu burada göremedim. Bu hâliyle piyasaya sürülemez. Optimizasyon için, çok kere işlemden geçecektir. Kaygılanmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bu sürümde 11 saat ekran süresi alırken, android 11'de aynı ayarlarda 8 buçuk saat gibi bir süre gördüm en fazla. Kötü dediğim buydu. Ama yine de optimizasyona ihtiyaç var. Kararlı sürüme kadar çok yol alır.

    Şarj olurken ondalıklı gösterimi kaldırmışlar. Sadece şarja taktığınız ilk anda ufak bir ondalık görünüm var. Sonrasında ondalık gösterim kayboluyor.

    Optimize edilmiş gece şarjı var. Sizin şarj alışkanlığınızı öğrenip, şarj hızını kendi ayarlıyor. Bunu çok beğendim. İstediğim gibi test yapamadım ama bazı kullanıcıların gece şarja koyup, sabah uyanmaya yakın şarjın tamamlandığını söylediklerini gördüm. Uyanmadan bir saat öncesinde şarjı kesiyormuş. Harika bir özellik bence.


    REALME LAB

    Uyku kapsülü diye bir özellik getirilmiş. Saat aralığını ayarlıyorsunuz, kullanabileceğiniz 3 uygulama seçiyorsunuz ve aktifleştirdiğinizde o saat aralığında sadece o uygulamalar aktif oluyor. Onların bildirimlerini alıyorsunuz. Bir de geceden sabaha şarj hızını ayarlama sanırım, uyku kapsülü ve optimize edilmiş gece şarjıyla birlikte çalışıyor. Dediğim gibi, test yapamadım istediğim gibi. Gece şarja takacağım şekilde kullanmadım pili. Denk gelmedi yani.


    EK ÖZELLİKLER

    Dolby, bu cihazda yok biliyorsunuz. Real Sound kullanıyoruz, DIRAC'ın geliştirdiği. Ki bilmeyenler için söyleyim; DIRAC, yeni nesil bazı araçların, ses yazılımını üstlenen bir firma. BMW sanırım DIRAC'ın geliştirdiği ses yazılımını kullanıyordu arabalarında. Lalettayin bir firma değil yani. Bu ek bilgiyi geçtikten sonra, ses ayarlarına geldiğimizde burada ekolayzırdan önce, aynı Dolby'deki gibi Film modu, Oyun modu, Müzik modu ve Akıllı mod karşılıyor bizi. Müzik modunda görüyoruz sadece ekolayzır ayarlarını.

    Akıllı mod aktif olduğunda, film izlediğimizi veya oyun oynadığımızı, müzik dinlediğimizi algılayıp modlar arası geçiş yapıyor otomatik.
    Film modunda surround oluyor.
    Oyun modunda, sanallaştırma dediğimiz şey kullanılmış. Sanallaştırmayı, sesin küçük bir odada, büyük bir odada, konser salonunda yankılanışı gibi kabataslak özetleyebiliriz. Pubg'de ses kasmak için süper bi özelliktir. Ben 3. Parti uygulamalarla kullanıyorum zaten sanallaştırmayı. Burada oyun modu diye isimlendirilmiş.

    Bir de ses yükseltici diye bir şey eklenmiş. Google'ın ses yükseltici programının aynısı. Sadece yazılımın içine gömülü bir şekilde, Google'ın programı gibi değil de, telefonun kendi yazılımında ön yüklü bir özelliğiymiş gibi kullanıyoruz. Yani uygulama olarak yok. Ayarlarda, özellik olarak mevcut.

    Oyun alanı kısmında da görsellik olarak Oppo telefonlardakinin aynısı arkadaşlar. Ben beğendim görselliğini. Ağ güçlendirme diye ek bir özellik eklenmiş yeni olarak.


    Atladığım yerler vardır. Unutmuş olabilirim bazı özellikleri. Ama genel hatlarıyla yeni sürüm için gözlemlerim ve edindiğim bilgiler bu şekildeydi. Link isteyecek arkadaşlar için söylüyorum, android 11'den, android 10'a geçişim biraz sorunlu oldu. Telefonu formatlamak gerekiyor sürüm düşürürken. Bazı fotoğraflar gitti. Telefonu yeniden kurmak zorunda kaldım. Ayarları tek tek eski haline getirmeye uğraştım. Uygulamalara sil baştan yeniden giriş yapmak zorunda kaldım. Baya uğraştırdı. Sizin uğraşmanıza gerek kalmasın diye her şeyi ince ince yazmaya, aktarmaya çalıştım. Sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım. Herkese iyi okumalar diliyorum ☺️
  • Kullanıcı deneyimlerimizi ve telefonla ilgili gelişmeleri hep beraber tartışalım. İlerleyen vakitlerde telefonla ilgili deneyimlerimi ben de aktaracağım.
  • Telefonu 3 haftadır kullanıyorum. Kullanıcı deneyimimi aktarayım.

    İşlemciden başlayayım. Mediatek g95 işlemcisini ilk kullanan telefon. Bu yüzden biraz tedirgin etti ne yalan söyleyim. Ama gerek günlük kullanım, gerek performans isteyen uygulamalar ve oyunlar olsun, çok iyi iş çıkardı. Oyunlarda yüksek ayarlarda en fazla %40 cpu(işlemci performansı) kullanımı gördüm. Mediatek bu sefer rüştünü ispat etmiş. En çok merak edilen ısınma konusudur sanırım. 3 saatlik oyun sonunda aldığım maksimum sıcaklık değeri 42 oldu. Telefon ısınmıyor kısaca. İçindeki karbon fiber soğutucunun da etkisi var tabi. 12 nm diye çekinen arkadaşların bence çekineceği hiçbir durum yok. Çünkü aldığım batarya skorları da herkesi tatmin edecektir.
    90 hz ile aldığım skor 10 saat 20 dakika ekran süresi.
    60 hz ile aldığım skor 12 saat 48 dakika ekran süresi.
    Bence işlemci verimliliği gayet iyi. Ortalama aldığım skorlar 90 hz'de 10 saat civarı. 11 saati hiç görmedim. Ama 9 saati de hiç görmedim.
    60 hz'de ise 11-12 saat civarı.
    Herkesi tatmin etmiştir diye düşünüyorum. Skorları yakın zamanda yine paylaşacağım.

    Ekran konusuna gelirsek, ekranın birçok açıdan bakıldığında görüntüyü bozmaması harika. Kullanılan panel baya iyi belli ki. 90 hz ile kullanırken de 60 hz kullanırken de ekran baya akıcı. Bunda tabi Realme Lab'ta aktif hâle getirdiğimiz Rahat Kaydırma seçeneğinin aktif olmasının da payı büyük. Ama 90 hz'in deneyimi daha keyifli.

    30w SuperDart hızlı şarjı var. İsmi bilerek belirttim. Burada değinmek istediğim birkaç konu var. Biliyorsunuz ki Realme, Oppo'nun alt markasıydı önceden. Ve bu telefondan bir önceki seri olan Realme 6'da, Oppo'nun geliştirdiği 30w VOOC hızlı şarj teknolojisi vardı. Realme 6 4300 mAh bataryaya sahip ve 62 dakika gibi bir sürede doluyor. Realme 7 ise 5000 mAh olmasına rağmen 65 dakikada doluyor. Realme 7'nin SuperDart hızlı şarj teknolojisi, VOOC'u geçmeye başlamış demek oluyor bu. Optimizasyon ve batarya dolumu için kullanılan yapay zeka, Realme'de daha iyiymiş kısaca.

    Şimdilik bu kadar. Kamera performansı ve bazı genel konuları ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde anlatacağım.
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    ben de realme 7 almak istiyorum ama ses kaydı sırasında sıkınıt olduğu söyleniyor acaba siz de öyle bi sıkıntı yaşadınız mı öğrenci olduğum için ses kaydı ihtiyacım olan bi özellik de

  • Elifozge E kullanıcısına yanıt
    Ben de hem öğretmenim hem çocuklara masal anlatıyorum. İşim ses kaydıyla haliyle. Gürültü engelliyici 2 mikrofon var sanırım. Çünkü dip ses, stüdyo mikrofonundaki kadar. Mikrofonla kayıt almaya üşendiğimde telefondan hallediyorum. Hiç farkedilmiyor bile ne ile kayıt aldığım 😄
  • Kamera deneyimimi aktarayım. Sony Imx682 sensör var. Sensörün kendisi zaten çok iyi. Realme'nin kamera yazılımı gayet başarılı. Renkleri olduğu gibi veriyor. Profesyonel çekim yapan arkadaşlarıma çektiğim fotoğrafları gösterdiğimde hayran kaldılar. Düşük ışık performansı, kameralarda artık ilk ölçüt olmaya başladı. Çektiğim fotoğrafları da paylaşacağım.

    Gece moduna geldiğimizde, orada ayrıyeten yıldız modu diye bir mod var. Google camera kullanıcılarını üzmeyecek kadar güzel sonuç veriyor.

    Gece moduyla çekim yaptığımda grainlenmenin çok az olduğunu deneyimledim.

    64 megapiksel modunu açtığımda, pro modunu gördüm. İso değerini pozlamayı enstantaneyi dilediğiniz gibi ayarlayıp 64 megapiksel fotoğraf çekebilirsiniz.

    Normal, bildiğimiz pro modunda ayrıyeten raw çekim özelliği de mevcut. Meraklısı ilgilenebilir.

    Ön kamerası da çoğu telefonda kullanılan sony ımx471 sensörlü. Gayet güzel fotoğraflar çekiyor. Ayrıca ön kamerada da gece modu özelliği mevcut.
  • Realme 7 ANA KONU Realme 7 ANA KONU Realme 7 ANA KONU
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    Anladım çok teşekkür ederim. 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • menüdeki akıcılık nasıl hocam seri mi takılmalar oluyor mu

  • Realme'nin kendi arayüzü çok stabil. Menüde takılma hiç yaşamadım hocam. Gayet akıcı. 1 ay oldu alalı neredeyse.
  • Oppo'nun ColorOS arayüzünü deneyimlediniz mi bilmiyorum, çekirdek kodlarında ColorOS yazıyor telefonun. Realme 7 ANA KONU
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    hocam bu telefonda NFC yokmuş .kötü

  • sahin50 kullanıcısına yanıt
    Direkt kötü demeyi doğru bulmuyorum. NFC olan telefonları daha randımanlı kullanmayı öğrenmemişken NFC yok diye telefon kötü olamaz. Qr kod ile ödeme yapıyorum. NFC gibi pratik. Varlığı veya yokluğu pek bişey değiştirmiyor bence.
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    evet telefon kötü değil iyi olduğunu düşündüğüm için takibe almıştım sonradan NFC özelliğinin olmadığını fark ettim.sadece bu özelliğin olmaması kötü demek istedim ben .evet burada yanlış söyledim.

    qr kodu ile marketlerde veya her yerde yani bütün pos cihazlarında ödeme yapılabiliyormu ben bu olayı bilmiyorum.veya qr kodu ile ödediğinde kredi kartından mı ödeniyor yoksa normal hesaptan mı ödeniyor

  • Hocam qr kodun mantığı da aynen NFC gibi. Ödeme yapacağın kartın uygulamasına giriyorsun. Qr ile ödemeyi seçtiğinde Pos cihazındaki Qr kodu okutuyorsun bitiyor. Kredi kartını veya banka kartını en başta seçiyorsun. Ödeme ona göre yapılıyor.
  • S.H S kullanıcısına yanıt

    cevab için teşekkürler hocam

  • Rica ederim hocam. Forum bunun için var ☺️
  • Realme 7 ANA KONU
    Bugün aldığım ekran süresi. 60 hz ve güç tasarrufu hep açıktı. 3 saate yakın oyun. 3 saat Youtube. 3 buçuk saat Zoom. 1 buçuk saat Chrome. Kalanlar ise Kamera İnstagram Twitter vs.
    90 hz ve güç tasarrufu yapmadan bir deneme yapacağım yarın. Bakalım ne kadar farkedecek 🤔
  • Merhaba 1 haftalık realme 7 kullanicisiyim telefonun ekran tepkimesi gecikiyor iki kez dokunmak zorunda kaldığım zamanlar epey çok ayrıca menülerde hareket ederken akicik yok takılmalar oluyor realme lab açtım birşey farketmedi ayrıca pil kullanım kısıtlamasinida kaldirdim performans odaklı çalışıyor sorun devam ediyor format attın mı diye sormayın 2 kez attım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Realme 7 ANA KONU
    Tüm güç tasarruf özellikleri kapalıydı ve 90 hertz açıktı.
    2 buçuk saat Chrome
    2 saat Zoom
    3 buçuk saat Youtube
    1 buçuk saat Mobile Legends
    1 buçuk saat Twitter İnstagram
    Geriye kalanlar da küçük oyunlar, 2 saat Spotify(arka plan), kamera, ofis programları vs.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.