Şimdi Ara

Pfizerin aşısının yan etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.cnbc.com/2020/12/08/pfizer-moderna-covid-vaccine-side-effects-trials.html


    FDA çok sağlıklı sorun yok dese de 2. dozdan sonra büyük şikayetler olmuş, ve imzaladıtılan 22 sayfalık belgede yan etkileri üzerine tazminat falan açılamayacağı yazıyor bu kısımlar tabi ki her deneme aşılarında ya da testlerde olur, bunda sorun yok, ama denilen kadar basit değil gibi duruyor.


    "When trial participant Yasir Batalvi first read Moderna’s 22-page consent form warning of side effects ranging from nothing at all to death, he felt pretty worried, he told CNBC." kısmı biraz düşündürücü, yan etkilerin hiç bişiden ölüme kadar gitmesi nasıl bir yan etki bilemedim.


    Tabi bu mRNA aşısı bizde yeterli soğutma olamadığı için kullanamayacağız, o yüzden çin aşısı lafları geçiyor. Basitçe ölü virüs enjekte edecekler ve biz de bağışıklık kazanacağız. Burada aslında merak edilen bir kaç durum var, ilk olarak ölü virüsün aşı olarak düşünülebilmesi için acaba nedne bu kadar uzun süre gerekti, zaten ölü olan virüsün nasıl yan etkisi olabilir ki? En fazla herhangi bir aşı gibi ateş ağrı olur ve geçer, ama neden bu kadar sürdü?


    Diğer yandan hastalanıp iyileşip sonra yeniden hastalananları çok kez duyduk, acaba bu kişiler hiç mi iyileşmemişti, yoksa virüse karşı bağışıklık diye bir şey söz konusu değil mi? Sözün ona uçuk gibi mi, bağışıklık azaldığı an yeniden ortaya çıkıyor ve vücut asla tam olarak kurtulamıyor.


    Kısa vadeyi şu an her şirket kontrol ediyor deniyor olsa da uzun vadede etkilerini nasıl göreceğiz merak etmemek elde değil, bu korkular ve şüpheler yüzünden bu aşıları olmak istemeyen insan sayısı hakkaten azımsanamayacak kadar fazla, haklılık payları var, hele ki amerika başkanı sorun yok canlı yayında ben de olacağım derken (ki olduğu iğnenin ne olduğunu bilmek imkansız) bir yandan da yan etkiler ölüme kadar gider demeleri garip.


    Tabi bunlar daha düzgün kaynaklar olsa da, bir de komplocular var, aşıların uzun süredir hazır olduğunu ancak yan etkileri yüzünden politik sınırları aşmaya çalıştıklarına dair.


    Siz ne düşünürsünüz, nasıl yaklaşmak, nasıl anlamak lazım bu konuları?








  • Bu insanlar aşılananı ne kadar oldu? Şimdiden 4'ünde yüz felci görülmüş.


    Okuduğum kadarıyla (https://www.dailymail.co.uk/health/article-9030943/Four-volunteers-got-Pfizers-vaccine-developed-Bells-palsy.html)yüz felci 1 yıl içinde her 5000 kişiden birinde görülüyormuş ve %30'da kalıcı oluyormuş.


    Metematik hesabı yapalım: 1 yılda 5binde 1 görülüyorken


    X ayda kaç kişide görülmesi beklenirken kaç kişide görülmüş.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.