Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bulunduğum bölgede çoğu yerde Türk Telekom ADSL'i var. Sadece yeni yapılmış 3-4 binaya fiber çekmişlerdi. Bugün yaklaşık 50 metre ötemde Türk Telekom kazı çalışması yapıyordu. Aha dedim büyük gün, ADSL yerine fiber getiriyorlar mahalleye.



    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ
    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ

    Ama gidip kazı yapan çalışanlarla konuştuğumda aşağıda işaretlediğim iki bina dışında hiçbir binaya götürülmeyeceğini öğrendim. Sözde bu iki binada hiç altyapı yokmuş, ekibe öyle bilgi verilmiş. Ama bu düpedüz YALAN. Bu iki bina yeni yapılmadı, en az 4-5 senelik binalar ve ADSL altyapıları var.


    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ


    Bu nasıl bir rezilliktir ya? Hadi ileriye başka sokaklara gitmedin sadece bu sokaklara çektin, niye sokaktaki diğer binaları ADSL'e mahkum bırakıyorsun? Nasıl bir saçmalıktır bu ya?


    2 ay boyunca altyapı arızası var denerek hizmet vermediler bana. Hala daha mahallede çoğu yere sıfırdan başvuru yapamıyoruz. Dolu olduğu için altyapı yok şeklinde gözüküyor her yerde.


    Adres paylaşmam yasak değilse paylaşabilirim hiçbir sorun yok benim için.








  • maalesef böyle aleni torrpil ve kayırmaca var. ben adsl ile sürünürken karşı apartman fiber kullanıyor. aramızda 10m ancak vardır.

  • normaldir hiç şaşırtmadı bu durum beni, benim bölgemdede neredeyse tüm binalara fiber çekildi bize gelip çekmediler mesela,bende gidip başvuruda bulundum hiç bir faydasının olacağını zannetmiyorum ama olurda şansım yaver giderse çekerler diye bir umut başvurdum,müstakil olsa neyse villalarada aynı şekilde direkt binaya kadar fiber hat çekiyorlar kaç kere denk geldim bu olaya 5-6 tane villa var site içinde adamlar binaya kadar fiber çekmişler hepsine TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ ülkede çok paran varsa hizmet getiriliyor normal standartta yaşayan adama yok sana hizmet deniliyor resmen

  • çok acil Özal zamanındaki gibi bir telekom seferberliği gerekiyor. adam karaborsa telefon ülkesini her eve telefon ülkesine çevirmişti.

  • O iki binaya bakın ya Türk Telekom'da çalışan vardır ya da o yetkiliyi tanıyan eş dost.


    Sizin 50 metre ötenizden geçiyormuş. Benim resmen kapının önünü kazdılar ama fiber yok, 30 yıllık altyapı ise insanı kanser eder. En yakın server'a speed test yapıyorum 50 ping çıkıyor, tabi onun oyuna yansıması 100-120 ping oluyor. Kesilmeleri ve paket kayıplarından hiç bahsetmeye gerek yok, sokak kapısından baktığında gözle görülür mesafede saha dolabı olmayan, fiber kullanmayan herkesin yaşadığı şeyler.


    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 10 Aralık 2020; 4:13:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haplo

    O iki binaya bakın ya Türk Telekom'da çalışan vardır ya da o yetkiliyi tanıyan eş dost.


    Sizin 50 metre ötenizden geçiyormuş. Benim resmen kapının önünü kazdılar ama fiber yok, 30 yıllık altyapı ise insanı kanser eder. En yakın server'a speed test yapıyorum 50 ping çıkıyor, tabi onun oyuna yansıması 100-120 ping oluyor. Kesilmeleri ve paket kayıplarından hiç bahsetmeye gerek yok, sokak kapısından baktığında gözle görülür mesafede saha dolabı olmayan, fiber kullanmayan herkesin yaşadığı şeyler.


    Yazık günah ya, bu kadar düştü mü bu firma? Sadece ama sadece 1-2 tanıdık için bu kadar masraf gerçekten yazık günah. Kapının önündeki fiberi çekmemek nedir ya?





  • Çok haklısınız hocam, çok acil bir denetleme veya düzenleme gerekiyor Türk Telekoma. Yatırım yapıyoruz diyip duruyor ama yaptıkları yatırımlara bakın. Sadece 2 bina için yapılan masrafa bakın.

  • Rhalith kullanıcısına yanıt

    Satmasaydık denetlerdik vatandaş olarak. Şuan özel bir şirket Telekom. Uzaktan böyle eleştirebiliriz sadece. Ayrıca bu torpil olayı dönüyor dediğiniz gibi ancak benim tanıdığım ekstra proje parası ödeyip binasına çektiren de var.

  • Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt

    Hocam onu da sordum ben, müdürlük ısrarla öyle bir işlem yapmıyoruz dedi. Tamam özel bir şirkette %30 hissesi devlete ait. Devletin de söz hakkı var.

  • Neden yolun ortasından kazıp kablo kanalı döşemişler acaba. Normalde hep yol kenarından çekiliyor kablo kanalları, çok garip.


    Şimdi fark ettim, sanırım atık su kanalı var yol kenarında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 10 Aralık 2020; 11:42:31 >
  • Hocam sizde bir şekilde torpil yoluna gideceksiniz o zaman. Bir tanıdık vasıtasıyla bir hediye falan. Çok çirkin muhabbetler ancak maalesef güzel ülkemde bu işler anca böyle yürüyor..

  • Haplo kullanıcısına yanıt

    Upload hızını fazla vermişler özellikle uploadtan kaynaklı problem yaşamanız olası sağlıklı bağlantı için snr margin değeriniz en az 11 olması gerek ideali de 20 nin üzerinde olması




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Aralık 2020; 11:57:34 >
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt

    Bugün uploadı 5.66'dan 2.66'ya düşürdüler, ping sorunu devam ediyor, speed testte 40-50 arası ping alıyorum. Ping için bir şey yapamayız mesafeye bağlı gibi şeyler söylediler ama saha dolabı yürümüyor ya? 2020 öncesinde 5-15 ping speed test çekerken 2020 sonrasında git gide kötüleşti.

  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Peki hatalı paket sayısında bir azalma var mı bir de cmd ye

    tracertwww.google.com

    yazıp çıkan sonucu paylaşır mısınız.
  • Hatalı paket sayısı upstream 6/downstream 1 'e düşmüş durumda ama öncesinde de hep altı basamaklı değildi, kaç zamandır kullanıyoruz. Günden güne, saatten saate bazen yükseliyor, bazen düzeliyordu. Şimdi birkaç gün kadar deneyip göreceğim stabil olmuş mu olmamış mı diye.


    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ
  • Haplo kullanıcısına yanıt

    Keşke yan taraftaki bilgileri kesmese idiniz gecikmenin nerede olduğunu bulabilirdik belki.İlk çıkan 1 ms yeden bilgisayarınızın bir sonraki cihaza bağlanırken büyük ihtimalle kablo ile bağlandığını varsaysam da yine de evdeki setup ınızı ve ağdaki donanımları bilemem bu sebeple evdeki kurulumunuzdan bahseder misiniz direk modeme kablo ile mi bağlanmaktasınız yoksa birden fazla network cihazı mı kullanmaktasınız. Modeminizin modelini de belirtir misiniz tp link in bir modeli olabilir diye düşünmekteyim ancak hangi model olduğundan emin olamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Aralık 2020; 23:29:26 >
  • Bu da benim 5 senelik binam. adsl olsa 15 16 alır belki vdsl daha da düşürüyor. 6WLW1X.png (1920×1080) (hizliresim.com)

  • slm 1.5 ay oncesi mahallede fiber altyapi yapildi ve evin onunden kaldirimdan 50 cm den fiber kablo gecti solumdaki ve sagimdaki binalara fiber hat cekildi benim bina 3 katli ve 5 daire var birde ben turknet diger daire vodafone net kullaniyor calisan saha ekibine benim binaya neden cekilmedigini sordum yeni binalara verildigini binamda projede olmadigini mevcut vdsl aboneligi oldugu icin internet olmayan yerlere fiber verildigini soylediler benim duvarin arkasinda yan binanin fiber kutusu kondu ilerde mecbur kalinirsa o kutudan benim binaya duvardan delik acilip kutu konup fiber verilecegini soyledi ve bana su an fiber vermediler mevcut paketim 100 mbps ve hizim 90 ile 99 mbps arasi dalgalaniyor mevcut saha dolabina 180 m uzakligim var acik kapidanda dilekce yazdim ve tekekom tarafindan arandim turknet abonesi oldugum icin operatorunuze soyleyin dediler ve konu kapandi mevcut hizimla fiber arasinda farkta yok ama stabilite olarak fiber daha iyi benim fiberi binama aldirmam icin ne yapmam lazim turknet zaten ugrasmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Resimlerdede gozukuyor 70 m sonrada zaten sonlandirdilar solumdaki sagimdaki ve yolun sonundaki yeni binalara verdiler ve 1 aydir bu binalar kullanabilir ama bunlardada internet alacak kimse yok ve benim binanda bu hafta ucuncu abonelik alindi oda superonline


    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ
    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ
    TÜRK TELEKOM'UN FİBER TORPİLİ

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • PoyrazKarayel59 P kullanıcısına yanıt

    Kutuya yaklaşık olarak kablo uzaklığı 2.5 km uzaktasınız yada iç tesisatınızda yada telekom tarafında bir sorun var diye tahmin ediyorum. Eğer doğru tahmin ediyorsam gerçekten dslam cihazına çok uzaktasınız. Hat değerleriniz iyi değil doğal olarak, aslında daha yavaş bir hızda bağlanmanız daha sağlıklı olabilir belki diye düşünmekteyim. Dilerim biran önce her nerede yaşıyorsanız daha iyi bir altyapıya sahip olursunuz.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.