Şimdi Ara

140mm Kasa Fan Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kasam NZXT'nin H500 modeli önde 2 ve üstte 1 olmak üzere 140mm fan desteği var.

    3 Adet fan alacağım çok pahalı olsun istemiyorum fakat hava akış oranı iyi ve sessiz 3 adet fan arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.


    140mm Kasa Fan Önerisi



  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim aklımdaki birçok soru işaretini giderdi. Scythe Fuma 2 kullanıyorum fakat burada olmadığından Arctic P14 alacağım. Siz ne dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pointlessaeva -- 5 Aralık 2020; 2:26:33 >
  • @pointlessaeva

    Ben de kendim için fan bakarken buldum. Videoyu tekrar tekrar izledim ve sizinle aynı sonuca vardım. Arctic Pserisi fanlar fiyatına göre oldukça iyiler ancak bulmak zor. Ben bionix serisine baktım ve siyah-beyaz webdenal'da var. Teknobiyotik inidirim yapmış, incelemenizde fayda var.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Teknobiyotik'in indirimi ile alacağım sanırım. Teşekkür ederim yardımınız için.

  • Rica ederim, faydam olduysa ne mutlu bana... En iyi fiyat orada görünüyor, arctic sitesini de incelemenizi tavsiye ederim. Bionix fanların motorları da farklı sanırım. Aldıktan sonra, yine buradan deneyimnizi paylaşırsanız memnun olurum, ben bir süre daha bekleyeceğim. Size de hayırlı olsun şimdiden.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Bionix'leri araştırdım daha sesli çalıştıklarını söylüyorlar. O yüzden tercihim p14 modelinden yana olacak gibi görünüyor. Aldıktan sonra deneyimimi paylaşırım mutlaka.

  • @pointlessaeva

    Bunu sizden duyuyorum, ben de beyaz veya kırmızı kısımların silikon gibi yumuşak ve titreşim önleyici özelliği olduğunu düşünmüştüm. Siz deneyiminiz paylaşırsanız, çok memnun olurum. Bana rehber olursunuz. Siz daha fazla meşgul etmeden, size iyi geceler diliyorum, daha sonra görüşürüz.

  • @pointlessaeva


    Tekrar merhaba, bugün n11 üzerinden bionix p12 ve p14 siparişi verdim, siparişin üstünden 2 saat geçti-geçmedi derken, siparişler iptal edildi. Bu tip durumları satıcıların kendileri üzerinden yaşasam, iptal süreci de sıkıntılı olacağı düşüncesiyle, her ne kadar aynı ürünler (örneğin p14 n11 üzerinde 165 lira, kendi sitesinde 125 lira gibi) daha uygun olsa da ben yönümü İnventus'a çevirdim.


    Forum ikinci elde de adam akıllı fiyat göremediğimden sebep, ben sıfır (doğru bulmasam da) alacağım. Eğer siz aldıysanız, hayırlı olsun, güle güle kullanın. Benimle sonuçları paylaşmanıza, şu manzaradan sonra ihtiyaç kalmadı.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Bende teknobiyotik'ten sipariş verdim fakat ancak bugün kargo yapılabildi. Bu yüzden sizinle sonuçları paylaşamadım. Siz ne fiyata aldınız? Hayırlı olsun.

  • @pointlessaeva


    Daha almadım, önce bana pazar günü stok var mesajı gönderip, salı günü siparişi 2 saat içerisinde iptal edenlerin ücreti iade edilsin, ondan sonra sanırım bu ay 2 tane, gelecek 2 tane olmak üzre toplam 4 tane nf-a12 alacağım.


    Size de hayırlı olsun. Bugünkü iptalden sonra, tekrar bakındım videolara; aralarında neredeyse fark yok, gönlüm boşa para vermene gerek yok, al arctic geç diyor, diğer tarafta bugün yaşanan manzaradan sebep, boş ver bilmediğin firmalarla uğraşma diyor...bakalım, önümüzdeki günlerde ne yapacağıma karar vereceğim.

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Teknobiyotik kargoya verdi bence boş yere fazla para vermeyin. Bana biraz da boş yere verilmiş para gibi geliyor. Birkaç ay önce çok daha uygun fiyatlara bulunabiliyordu. Şimdi her üründe 30-40tl eklenmiş. Gereksiz pahalı ama elimiz mahkum alacağız. O yüzden f/p olanı tercih ettim ben. Hayırlı olsun diyorum her iki tercihinize de.

  • @pointlessaeva Sizi takdir ediyorum, kararınızı verdiniz. Ben, önce şu paranın iade edilmesini bekleyeceğim. Plan hazır140mm Kasa Fan Önerisi 2 tane noctua a12'yi soğutuculara takacağım, soğutuculardan çıkan f12'leri egzoza takacağım; 2 tane de teknobiyotik'ten p14 alıp, onları da üste taktım mı, tamamdır. Bakalım sonuçlar ne olacak sizinle buradan paylaşır, fanları yarıştırırız140mm Kasa Fan Önerisi 

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Benim soğutucuların üzerinde de Scythe Fan var :) Geldiği zaman sessiz ve optimum serin tutacak ayarı yapacağım. işlemciniz nedir? İnşallah memnun kalırız :)

  • @pointlessaeva


    Bu noktada benim soğutucu daha mütevazi, noctua u12-s se; 3700x ile kullanıyorum.


    Biraz dertleşmek gibi olacak, umarım sıkılmazsınız. Ben soğutucu gibi, işlemci gibi, fan gibi, kasa gibi ürünleri 2. el alma taraftarıyım, almaya da çalışıyorum. Konu sadece ekonomik anlam değil, her iki tarafta kazansın düşüncesiyle hareket ediyorum. Haftalardır fan ilanını güncelleyen arkadaşlar var.


    Mesela, en son almaya niyetlendiğim 3 adet fan için konuşayım. Noctua fanların kabloları kısa oluyor. Geçen sene, öyle bir fan aldım ancak kablo kısa gelince mecburen uzatma kablosu sipariş ettim, atıyorum 30 lira kabloysa, 15 lira kargosu tuttu. Kısacası, bu tip masrafları da, o deneyimden sonra hesaba katmak zorunda kalıyorum, yoksa neredeyse sıfır fiyatına gelecek.


    İlanı paylaşmadan bir örnek vereyim (arkadaşa teklif vermedim)... Arkadaş 2 fana 600 lira istiyor. Sıfırı 674 lira, kargo ücretsiz, paket içeriği tam. Sessizleştirme silikonları, "Y" kablosu, uzatma kablosu, silikon ve metal cıvataları, hatta yeni gördüm bir de silikon çerçeve eklemişler. Düşünüyorum, şimdi bu fanları alsam kargo parası vereceğim, uzatma için de ayrıca kargo parası vs, neredeyse sıfır fiyatına gelecek, o zaman neden 2. el tercih edeyim?


    Kısacası, varlıklı birisi değilim, bu tip şeyler bir kez alınıp, yıllarca kullanılıyor; bunu yeni yeni anladım. Gönlüm, arctic fanları alıp, yoluma devam etme tarafındaydı ancak iptalden sonra biraz soğudum. Yine de, sizinle yazıştıktan hemen sonra 2 adet p14 sipariş ettim, bionix olanlardan. Bakalım, iade işlemi tamamlandıktan sonra da a12 alacağım.


    Ben aralarında büyük farklar olacağını sanmıyorum, sonradan da yine aynı siteden farklı videolara izledim, ne ses performnsı, ne de soğutma performansları arasında büyük farklar yok. İkimize de hayırlı olsun, günün sonunda birbirimze yardımcı olduk, güzel olan bu.


    Tekrar hayırlı olsun, fanları toparladıktan sonra, aldığım ekran görüntülerini buradan paylaşırım. Maksat, alacak olanlara rehberlik olsun.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Estağfurullah sıkılmam hocam böyle konuların konuşulmasını iredelenmesini severim :)


    Benim işlemci de 2700x ısınan işlemciler kullanıyoruz diyebiliriz. Özellikle X serileri boost frekansına çıkarken ani ısınmalar yapıyor bu yüzden orjinal fanımı abimin Ryzen 5 3600'ne takıp kendime ikinci elde satılan fakat kullanılmamış sıfır bir Scythe Fuma 2 satın aldım, uygun bir fiyata alınca değdiğini hissediyor insan.


    Fakat şu an çoğu ilana bakıyorum değmeyecek paralar isteniyor. Bu parçaların çoğu uzun süre kullanıldıktan sonra ses yapan sorun çıkaran parçalar olabiliyor o yüzden ikinci el alma taraftarı olmadım. Eğer fiyat almaya değecek olsa idi mutlaka değerlendirirdim lakin dediğiniz gibi kargosu, garantisi, arıza vs. gibi durumları hesaba katınca açıkçası yazılan fiyat çok yüksek kalıyor. Değiyor olsa zaten satın alıyorum fakat ikinci ele sıfır fiyatı yazan veya yakın fiyatı yazanları anlamıyorum bu yüzden de gerek yok. Değecekse ikinci el alırım fakat üç kuruş için de riske girmeye gerek yok bence. :)





  • @pointlessaeva


    Evet, siz iyi özetlediniz, değecek olması önemli. Yalnız, kaliteli fanlar kolay kolay ses vs yapmıyor, soğutucu bloğun arızalanacak bir tarafı da yok fakat ürün sahibi arkadaşlar, fazla kıymete bindiriyor. Değersiz olmasın elbet ancak, alıcı için de mantıklı olursa hem çabuk satılır, en önemlisi atıl durumdan çıkar.


    şimdi mesaj geldi, teknobiyotik kargoya vermiş140mm Kasa Fan Önerisi İlginç.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 9 Aralık 2020; 17:41:7 >
  • Kasada sadece işlemci ve arkada egzoz fanı varken değerler.


    140mm Kasa Fan Önerisi





    Arctic Bionix P14 PWM kasa üstünde takılı iken. Aslında öne de takıp deneyeyim diyorum ama şimdi üşendim, fanı öne takıp, soğutmada etkisi nedir görmem gerek. Arkada operada 4 seme açık (aynı sekmeler), aida 64, Cpu-z ve nox player'da oyun açık şekilde ekran resimleri aldım. İnceleyecek arkadaşlara umarım faydası olur.


    Bios ayarlarında da egzoz ve üste taktığım arctic P14 fan hızlarını 65 dereceye kadar %40 olarak ayarladım.



    140mm Kasa Fan Önerisi
    140mm Kasa Fan Önerisi
    140mm Kasa Fan Önerisi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.