Şimdi Ara

K13 CVT P0744 Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, aracım 2012 model. İkinci sahibiyim. İlk sahibi de kuzenim. Alındığından beri biliyorum arabayı.

    Şu anda 130.000 km oldu. Neredeyse hiç arıza yaşamadık. (CVT değişimi haricinde)

    İlk yılını doldurmadan cvt arızası verdi ve yenisiyle değiştirildi garanti kapsamında.

    Ancak son 2-3 aydır yokuş yukarı çıkarken 3000 devir ya da düz yolda daha yüksek devirde 4000-4500 arıza lambası yakmaya başladı.

    Bosch oto serviste bakım yaptırıyorum. ODB cihazıyla bakıyoruz arıza görünmüyor. Sanıyorum ki anlık bir şey oluyor çok hafif şekilde güç kaybı oluyor ve tekrar düzeliyor, yarım saniye kadar sürüyor. Neyse, Bosch'un kendi sistemiyle sorguladık ve P0744 kodu çıktı.


    Şanzımancı ise değişmesi gerektiğini söyledi. Sıfır şanzıman 22.000 lira olduğunu söyledi. Benim ustamın arkadaşı olduğu için öyle bir fiyat verdiğini söyledi.

    Nissan servisi ise 42.650 lira şanzıman + 5000 lira montaj ücreti ile ~47.000 lira tutuyor.


    Kodu biraz araştırdım ve yabancı forumlarda CVT yağının azalması ya da kirlenmesi durumunda da bu hatayı gösterdiğini öğrendim. Kesin değil tabii ki.

    Ben yaptırmadan önce yağı serviste değiştirmeyi ve şansımı denemeyi düşünüyorum.

    Çünkü, kullanma kılavuzunda her 60.000 km'de cvt yağını değiştirmeyi tavsiye ediyor. Servise sorduğumda güncellendiğini ve değişime gerek olmadığını söylemişlerdi. O zaman 100.000 km bakımına servise götürüp her yerine baktırmıştım. Forumda da 60.000 - 120.000 km için CVT yağ değişimi hakkında bir şey okumuştum. Biraz şüphelendim bu durumdan. Neyse...


    Sizce ne yapmalıyım?

    OOOFFF.








  • Kronik cvt problemi 130 bin iyi dayanmış bu arada cvt sıvısı hayati derecede önemlidir hiç mi değişmedi şu ana kadar bile bile lades olmuş mecbur çıkma ya orjinal değişecek cvtden uzak durmali zaten qq xtrailde dctye geçti Nissan er geç her Nissan da patlayacak jatco yapimi xtronicler mühendislik hatası zaten sizde daha sifirken değiştirmişler keşke garanti bitince satilsaymis ben çıkma şanzıman öneririm takribi 12_15 e hallolur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 4 Aralık 2020; 8:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç değişmedi ama ilk yıl komple şanzıman değişti garantiden.

    Servise tekrar sordum özellikle değişmeye gerek yok dediler...

    Neyse başka bir ustaya götürdük o baktı ve bobinlerde sorun olabileceğini viteste herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Hatta arıza kodunun detaylarını da paylaştı, içim rahatladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.