Şimdi Ara

NVMe M.2 depolama ne özelliği var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha yeni samsung 970 evo 500 gb M.2 aldım 850 TL ye. Sözde 3500mb/s okuması var.

    şimdi youtube testlerine baktım normal sata 500 mb okuma hızı olan yarı fiyatındaki ssdlerden hemen hemen hiç farkı yok performans olarak.Oyun yükleme, windows açılış testlerinde %5 fark atabiliyor sadece. HDD lere oranla bariz farkı var ama M.2 diye aldık normal SSD alsaydım aynıymış.

    Ben bu farkı nerde görecem bilen var mı?








  • program kullanım senaryolarında görürsün fark. çok yüksek megabayt dosya okuma yazma gereksinimi olan programlarda farkı görürsün. ancak oyun sistemlerine neden m2 dahil ederler bende anlmadim. fp sistem topluyorsan m2nin anlami yok
  • Farkı tek büyük boyutlu dosya okuma/yazma işlemlerinde görebilirsiniz. NVMe zaten pazarlama balonudur, 3500 MB hız sadece büyük boyutlu dosyalar için geçerlidir ve belirli şartlar altında görürsünüz bunun dışında pratikte SATA SSD ile NVMe SSD arasındaki fark iki kat civarını geçmez. Karşılaştırma için bu tür videoların ciddiye alınır bir yanı yok, günlük kullanımdaki farkları benchmark sitelerinde IOPS değerleri, mixed ve 4K dosya performanslarını karşılaştırarak anlayabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Farkı tek büyük boyutlu dosya okuma/yazma işlemlerinde görebilirsiniz. NVMe zaten pazarlama balonudur, 3500 MB hız sadece büyük boyutlu dosyalar için geçerlidir ve belirli şartlar altında görürsünüz bunun dışında pratikte SATA SSD ile NVMe SSD arasındaki fark iki kat civarını geçmez. Karşılaştırma için bu tür videoların ciddiye alınır bir yanı yok, günlük kullanımdaki farkları benchmark sitelerinde IOPS değerleri, mixed ve 4K dosya performanslarını karşılaştırarak anlayabilirsiniz.

    Cevap için teşekkürler az çok anladım.Ama karşılaştırma olmadan olmazki.Anladığım kadarıyla profesyonel manada fark ortaya çıkacaktır, amatör ev kullanıcısı için bir farkı yok o zaman.Çünkü windows aynı sürede açılıyor, oyun aynı sürede yükleniyor.O zaman almaya da gerek yok ev kullanıcısı için.

    Neyse sağlık olsun almış bulunduk.





  • Bence M2 almanın fiyat farkı 100Tl civarında oldugu surece mantıksız hicbir tarafı yok.

    Buyuk boyutlu alabiliyorsan kasanda kablo vs kullanmadan sadece anakart ile isi hallediyorsun.Anakart uzerinde gomulu oluyor.Fiyat farkı pek yok.%20 de hızlı olsa fark farktır.

    Samsung lar zaten pahalı daha ekonomik urunlerde fark cok daha az ve perf. gayet iyi ...

  • SSD'ler dahi yer kaplıyor. M2 yer kaplamıyor. Kablo karmaşası yok, ekstra güç için bile kablo yok. Fiyatları SSD'lere yakınsa daha bir tercih sebebi. Okuma yazmalarda, oyunlar için konuşursak SSD'lerle arasındaki fark sezilmiyor.

  • zeki_ce kullanıcısına yanıt

    Karşılaştırma yapabilirsiniz ve hangi özelliklerin fark yaratacağını yazdım fakat bu tür video'ların ciddiye alınır bir yanı yok çünkü SATA SSD ve NVMe arasındaki farklar 3-5 oyun veya okuma/yazma hızı testleri ile netlik kazanmaz. NVMe'ler her tür kullanımda daha hızlılar fakat Windows veya oyunlarda yükleme süreleri sadece disk hızı ile değil aynı zamanda CPU ve GPU hızı ile alakalı. Pro kullanımdan kasıt video kurgu, 3D tasarım gibi konularsa bu uygulamalarda NVMe'nin hissedilir bir avantajı yok.

  • Samsung evo 860 model 250 gb ile samsung evo plus m2 model 250 gb arasında çok fiyat farkı yok.

    Performans olarak oracle ve sql veri tabanı kullandığımdan bariz hız farkları ortaya çıkıyor.

    İstemci olan birden fazla bilgisayarın ana pc de yapmış oldukları okuma yazmalarda çok fark etti.

    Oyun kullanıcısı olarak fps performans farkı çok az ama fiyat olarak birbirine yakın olduğundan 970 evoyu 860 evoya tercih ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.