Şimdi Ara

Raspberry Pi 3b+ için MxL7704 R3 çipi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar


    Elimde bir tane raspberry pi 3b+ mevcut fakat aldığım kişi kasasındaki fanı 5v ve 3.3v gpio pinlerine bağladığı için MxL7704 R3 denilen güç entegresini yakmış.


    İnanılmaz bir dedektiflik örneği sergileyerek 5 saatlik araştırma sonucunda bu sonuca ulaştım. aldığım kişi bana bu şekilde bir sorundan bahsetmemişti. Bana tek söylenen sd kartı okumadığıydı fakat sd kart bağlantı ve yollarında kopukluk göremedim.


    Sonuç olarak bu çipten aramaktayım. Çin sitelerinde 2 dolara bulunabilmekte fakat yurtdışından getirttiğim takdirde fiyatı 40 50 tl civarına geliyor vergileri ile birlikte (yaşasın vergiler! )


    Bu çipi Türkiye içerisinden bulabilme ihtimalim nedir? Satan tek bir yer buldum fakat orada stoklarda tükenmiş olarak gözüküyor. Daha önceden bu çipten çoklu şekilde alan mevcut ise ve yardımcı olabilirse bana çok sevinirim.


    Ya da bu çip dışında arızalanmış raspberry 3b+ ya da 4 hurda cihaz mevcutsa ve yine yardımcı olabilecek arkdaşlar mevcutsa yine çok makbule geçecektir.


    Şimdiden teşekkür ederim  








  • Tamir edebildiniz mi ? Konu bizim için güncelldir. Elimizde şimdiden aynı şekilde arızalı 3 adet Raspberry pi3 B+ var. Tamir edebilecek arkadaşımız varsa, konu günceldir.

  • Oğlum uğraşırken 3.3 ve 5V u kısa devre yaptırmış . Entegreyi AliExpress'ten getirmeye uğraşıyorum bakalım. Nasıl değiştireceğim bilmiyorum. Sıcak hava istasyonum yok ama arkadaşlarımdan yardım isteyeceğim. Mart ortası ancak gelir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.