Şimdi Ara

Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
16
Favori
16.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Steam Linki:
    https://store.steampowered.com/app/1145360/

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Son dönemlerin en iyi oyunları arasında sayılan ve dahil olduğu türün çoktan en iyileri arasında gösterilen Hades'in forumda bir konusu olmadığından ve oyun için de bir rehber hazırladığımdan dolayı ana konusunu açmak istedim.

    __________________________________________

    Ana Hikaye


    Hades her ne kadar rogue-lite bir oyun olsa da içerisinde ve dahil olduğu türün oynanışına çok iyi bir şekilde yedirilmiş güzel ve keyifli hikayeyi oynayanlarına sunmayı başarıyor. Bu bölüm ana hikayenin nasıl ilerlediği konusunda bilgiler içermekte bu yüzden tamamen kendi deneyimiyle oyunun hikayesini bitirmek isteyenler bu bölümü geçebilirler.

    Oyunun hikayesinin iki farklı sonu bulunuyor. İlki jeneriği de alabildiğiniz son olarak geçiyor ikincisi ise kapanış bölümü diyebileceğimiz bir bölüm. Oyunun ilk sonunu aldıktan sonra kapanış için yapmanız gerekenler başlıyor. Aşağıda sırasıyla adımları anlattım:

    Oyunun ilk sonuna ulaşabilmeniz için 10 kere cehennemden başarıyla kaçıp Yunanistan'a varmanız gerekiyor. Yunanistan'a vardığınızda Perspehone ile yani Zagreus'un gerçek annesiyle tanışıyorsunuz. Zagreus'un yolculuğa çıkış amacındaki sebepte bu zaten ve Nyx'de ona gerek Mirror of Night gerekse de Olimposluların yardımını sağlamasıyla bu konuda yardımcı oluyor. İlk defa kaçışınızda kendisiyle tanışıyor ve birbirinizi karşı ilk adımı atıyorsunuz. Yalnız bu karşılaşma devamında gelecek olanlar gibi kısa sürüyor zira Zagreus yeryüzünde belli bir süreden fazla kalmaya dayanamıyor ve bir süre sonra ölüp tekrar Hades Malikhanesine geliyor.

    Her ne kadar Zagreus yeryüzünde kalamayacağını idrak etse de annesini tanıma konusunda isteği hiç tükenmiyor ve defalarca kaçmayı deneyerek annesine ulaşmaya çalışıyor. Annesiyle olan her konuşması sonrası Nyx ve Hades ile de konuşmanız gerekiyor hikayenin ilerlemesi için. Bu üçlü ile yaptığınız her konuşma Zagreus'un doğuşuna, Persephone'un neden yeraltını terk ettiğine, Hades ile nasıl bir araya geldiğine, Nyx'in bu konudaki düşüncelerine ışık tutuyor. Toplamda 10 defa başarılı bir şekilde kaçıp Persephone ile buluştuğunuzda onu eve dönmeye ikna ediyorsunuz ve oyunun ilk kısmı bu eve dönüş ile sonlanıyor ve jenerik devreye giriyor. Bu noktadan sonra oyunun kapanışı için yapmanız gerekenler başlıyor.

    Olimposlular, Persephone'un annesi Demeter'de dahil Persephone'un nerede olduğunu bilmiyor ve eğer yeraltında Hades ile beraber olduğunu, aşk yaşayıp bunun sonucunda Zagreus'un doğduğunu öğrenirlerse savaş çıkacağı iki tarafta biliyor. Kraliçe Persephone bu duruma bir çözüm bulmak için planlarına başlıyor ve bu esnada da hem kendisi hem de Hades Zagreus'a Olimposlular ile arasını iyi tutmasını ve bağlarını güçlendirmesini istiyorlar.

    Bu bağ geliştirme sürecinin ne kadar süreceği tamamen şans meselesi zira oyundaki tüm Olimposlu tanrılar ve tanrıçalar ile ilişkinizi en yükseğe çıkarmanız gerekmiyor ama en az 6'sıyla ilişkiniz en yüksek seviyede olmalı. Aşağıda tanrı ve tanrıçalar ile aranızı nasıl geliştirebileceğiniz yazıyor.

    İlk önce tüm tanrı ve tanrıçalara 6 adet Nectar vermeniz gerekiyor, sonrasında ise hepsi için aşağıdaki şartları yerine getirmeniz:

    Zeus: Diğer tanrıların kendisi hakkındaki düşüncelerini dinleyip kendisinin Hades ile tekrar bir araya gelme isteğine kulak vermeniz gerekiyor. Hades'e bu istekten bahsedip dönüşü ona ilettiğinizde Ambrosia verip ilişkinizi en yüksek seviyeye çıkarabilirsiniz.

    Poseidon: Aranızdaki ilişkiyi en yükseğe çıkartabilmek için 18 tane balık tutup onunla konuşmanız gerekli. Konuştuğunuz kaçma denemesinde konuşmadan önce 1 tane daha tutmanız şart.

    Afrodit: Afrodit ile olan ilişkinizi yükseltmek için ilk önce Thanatos, Megaera ve Dusa ile mümkün olan en yüksek bağı kurup ilişkinizi romantik bir hale getirmeniz gerekiyor. Bunu gerçekleştirdikten sonra kendisine Ambrosia verebiliyorsunuz.

    Artemis: Artemis ile bağı en yükseğe çıkarabilmek için av partneri Callisto hakkında tüm söylediklerine kulak vermelisiniz. Sonrasında ne zaman size yanınızda kendisini kendisi gibi hissettiğini söylerse ondan sonra Ambrosia verebilirsiniz.

    Hermes: Lambent Plume keepsake'i en yüksek seviyeye ulaştırıp bunu taktığınız vakit kendisiyle konuştuğunuzda Ambrosia verebiliyorsunuz.

    Ares: 10000 düşman öldürüp War-God's Bloodlust kehanetini gerçekleştirdiğiniz zaman Ambrosia verebiliyorsunuz.

    Dionysus: Dionysus'a Ambrosia verebilmeniz için en az 6 farklı karaktere en az 10 Ambrosia vermiş olmanız gerekli.

    Athena: 3 başarılı kaçma denemesi sonrası Athena'nın bu konudaki fikirlerini dinledikten sonra kendisine Ambrosia verebilir ve ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.

    Demeter: Demeter'e kapanıştan önce Ambrosia vermeniz mümkün değil bu yüzden onunla olan ilişkinizin kapanıştan önce bir önemi yok.

    Siz ilişkileri kurmaya devam ederken oyunda, aşağıdaki karakterler arasında şu diyalogların gerçekleşmesi lazım:

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bu diyaloglar gerçekleştiğinde ve yeteri kadar tanrı veya tanrıçayla ilişkinizi geliştirdiğinizde Persephone size Olimposluları Hades'in Evine davet etmenizi istiyor. Bu noktada yapmanız gereken her tanrıyla konuşmalı ve onlara daveti iletmek olmalı. Hepsine davetiyeleri ilettikten sonra Hades ve Persephone ile konuşuyorsunuz ve sonrasında Olimposlular davete icabet ediyorlar. Davet sırasında Persephone ve Hades'in nasıl tanıştığı, aşk yaşadıkları ve sonunda da Zagreus'un doğduğunu anlatılıyor. Zagreus'un zaman içerisinde kurduğu bağlar burada etkisini gösteriyor ve Olimposlular bu durumu Zeus'unda dahil olmasıyla beklenenden daha yumuşak karşılayıp hoş görüyorlar. Zeus ile Hades tekrar aralarında bağ kuruyorlar, Demeter kızına kavuşmuş oluyor ve yeraltı dünyası ile Olimpos arasında bir barış kuruluyor. Ve siz de oyunun kapanışına ulaşmış oluyorsunuz.


    __________________________________________

    Odalar


    Oyunda kaçmayı denerken belli odalardan geçiyor ve bu odalardan kazandığınız ödüllerle denemenizi kolaylaştırıyorsunuz. Bu odalarda boonlar, altınlar, darkness, gemstone gibi çeşitli ödüller oluyor ve genelde size 2 tane farklı oda sunuluyor. Aşağıdaki tablodan hangi odaların sunulduğu ve bu odalarda ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Charon'un Dükkanı

    Burada oyunun odalarında ödül olarak sunulan her şeyi bulabilirsiniz. Her girişinizde 3 farklı şey bulursunuz. Ayrıca Charon'dan borç da alabilirsiniz ama karşılığında ne istediğini kendinizin öğrenmesi daha eğlenceli olacaktır.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    House Contractor


    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    House Contractor oyun içinde eve yapabileceğiniz özelleştirmelerden yan görevleri tamamlamanıza kadar birçok farklı şeyden sorumlu olan bir karakterdir. Gemstone, Darkness, Elmas karşılığında sizin için özelleştirmeler yapabilir ve görevleri yapmanızı sağlayabilir. Kendisinin sunduğu 6 farklı başlık bulunuyor. Bunlardan Work Orders dışında olanları ev dekoru olduğu için onları bu başlığa dahil etmedim. Work Orders kısmı ise oyunda size birçok avantaj sağlayan çeşitli geliştirmeler ve yan görevleri tamamlamanızı sağlayan şeylerden oluşuyor. Bu başlık altında sunulan bütün şeyleri tabloya eklemedim çünkü bu başlıkta da kozmetik şeyler bulunuyor ve bunların oyuna pek bir katkısı olmadığından eklemedim.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Stygian Blade


    Oyundaki ilk silahınız bu olacak. Diğer silahlarda olduğu gibi biri gizli olmak üzere toplamda 4 farklı aspect'i bulunuyor. Her aspect'i aynı saldırı tiplerine sahip olsalar da bunu farklı şekillerde uyguluyorlar. Zagreus aspect'i hızlı saldırı ve hareket etme üzerine kuruluyken Arthur aspect'i koruma alanı yaratıp bunun içerisinde ağır kılıç saldırıları yapma üzerine kurulu, Nemesis ise special ve normal saldırıları bir araya getirip düşmana olabildiğince çok kritik hasar verme üzerine. Aşağıdaki tablolarda hem silahın genel saldırı şekilleri hem aspect'lerini hem de Daedalus geliştirmelerini bulacaksınız.

    Saldırı Şekilleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aspect Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Aspect Arthur'u Açmanın Yolu

    Eternal Spear silahının Guan Yu aspect'ini açın.
    Stygian ve aspect'leri için en az 5 Titan Blood harcayın.
    Nyx ile silahı açmanızı sağlayan sözden bahsedene kadar konuşur.
    Nyx sözü söyledikten sonra yeni oyuna başlamadan silah ile etkileşime geçin.

    Daedalus Geliştirmeleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Eternal Spear


    Varatha olarak da bilinen bu silah Stygian gibi oyun tarafından direk verilmiyor. Kullanıma açmak için 4 Chthonic Key'e ihtiyacınız var. Diğer silahlar gibi 4 farklı aspect'i bulunuyor. Yakından yaptığı saldırılara ek olarak silahı fırlatarak uzaktan da saldırılara yapabiliyorsunuz. Aşağıdaki tablolarda saldırıları, aspect'leri ve Daedalus geliştirmeleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

    Saldırı Şekilleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aspect Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Guan Yu Aspect'ini Açmak İçin Yapmanız Gerekenler

    House Contractor'da Fated List of Minor Prophecies geliştirmesini alın.
    Son boss'a ulaşın.
    Zagreus aspect'i olmayan 5 farklı aspect'e Titan Blood harcayın.
    Achilles ile gizli aspect'i açacak sözü size söyleyene kadar konuşun.
    Yeni tura başlamadan silahı seçin ve sözü söyleyerek aspect'i açın.

    Daedalus Geliştirmeleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Shield of Chaos


    Oyundaki 6 silahtan bir tanesidir. Diğerlerine kıyasla savunma yapabilmenize olanak da sağlar. 3 Chthonic Key karşılığında kullanıma açabilirsiniz. Toplamda 4 farklı aspect'i bulunuyor. Aşağıdaki tablolarda hem silahın genel saldırı şekilleri hem aspect'lerini hem de Daedalus geliştirmelerini bulacaksınız.

    Saldırı Şekilleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aspect Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Aspect Beowulf'u Açmanın Yolu

    Eternal Spear'ın Guan Yu aspect'ini açın.
    En az 5 Titan Blood'ı Shield of Chaos aspect'lerine harcayın.
    Chaos ile silahı kullanırken aspect'i açan ifadeyi söyleyene kadar konuşmaya devam edin.

    Daedalus Geliştirmeleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Heart-Seeking Bow


    Oyundaki 6 silahtan bir tanesidir. 1 Chthonic Key karşılığında açabilirsiniz. 4 farklı aspect'e sahiptir diğer silahlar gibi.Aşağıdaki tablolarda hem silahın genel saldırı şekilleri hem aspect'lerini hem de Daedalus geliştirmelerini bulacaksınız.

    Saldırı Şekilleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aspect Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Aspect'i Rama'yı Açmanın Yolu

    Eternal Spear'ın Guan Yu aspect'ini açın.
    Bu silaha en az 5 Titan Blood harcayın.
    Bu silahı kullanırken Artemis ile size gizil aspect'i açacak olan ifadeyi söyleyene kadar konuşun.

    Daedalus Geliştirmeleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Twin Fists


    Oyundaki 6 silahtan bir tanesidir. Kendinden önceki 4 silahı açmışsanız 8 Chthonic Keys karşılığında kullanıma açabilirsiniz. Diğer silahlar gibi 4 farklı aspect'i vardır. Aşağıdaki tablolarda hem silahın genel saldırı şekilleri hem aspect'lerini hem de Daedalus geliştirmelerini bulacaksınız.

    Saldırı Şekilleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aspect Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Aspect Gilgamesh'i Açmanın Yolu


    Eternal Spear'ın Guan Yu aspect'ini açın.
    Fist silahına en az 5 Titan Blood harcayın.
    Silahı kullanırken Asterius ile tek başınayken dövüşün ve size aspect'i açacak sözü söyleyene kadar dövüşmeye devam edin.

    Daedalus Geliştirmeleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Adamant Rail


    Oyundaki 6 silahtan bir tanesidir. Kendisinden önceki 5 silahı açtıysanız 8 Chthonic Key karşılığında kullanıma açabilirsiniz. Aşağıdaki tablolarda hem silahın genel saldırı şekilleri hem aspect'lerini hem de Daedalus geliştirmelerini bulacaksınız.

    Saldırı Şekilleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aspect Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Aspect Lucifer'i Açmanın Yolu

    Eternal Spear'ın Guan Yu aspect'ini açmış olmanız gerek.
    Bu silaha en az 5 Titan Blood yatırmış olmanız gerek.
    Bu silahı kullanırken Zeus aspect'i açacak olan ifadeyi söyleyene kadar onunla konuşmanız gerek.

    Daedalus Geliştirmeleri

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Keepsake'ler


    Bu eşyalar kaçma denemelerinizde size çok büyük olmayan ama yer yer hayat kurtaran çeşitli avantajlar sağlar. 1-2 tanesi haricinde geriye kalan hepsini almak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken konuşabildiğiniz karakterlere 1 adet Nectar vermek olacak. İlk Nectar verişinizde hepsi size teşekkür olarak bu keepsake'leri veriyor. Her keepsake'in 3 seviyesi bulunuyor, geliştirmek için belli sayıda odada tamamlamalısınız. Her seviye atlayışında etkisi bir miktar daha yükseliyor.

    Keepsake'i kaçma denemesine başlamadan önce takabiliyorsunuz. Bir kere taktığınız bir keepsake'i anca kaçma denemesinde bir boss ile karşılaştıktan sonra cehennemin bir üst katına çıkarken değiştirebiliyorsunuz. Eğer takılı olan keepsake'i kaçma denemesi ortasında çıkarırsanız bir daha o denemede takma şansınız olmuyor bunu da düşünün değiştirirken.

    Olimposluların sunduğu keepsake'ler size boon garantisi veriyor fakat bu hemen gireceğiniz bir sonraki odada olmayabilir. Bu keepsake'ler karşılaşacağınız ilk boon'un o tanrının olacağı garantisini veriyor, ilk odanın değil.

    Keepsake Tablosu

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Kehanetler


    Oyunda kehanetler olarak isimlendireceğimiz çeşitli görevler ve mücadeleler bulunuyor. Bu kehanetlerin bazıları direk belirirken bazılarının belirmesi için belli bir süre geçmesi ve o süre içerisinde çeşitli eylemler yapmış olmanız gerekiyor. İlk olarak bu kehanetleri görebilmeniz için House Contractor'da Fated List of Minor Prophecies geliştirmesini 20 Gemstone karşılığında satın almanız gerekiyor. Bu şey odanızdaki aynanın yanında bulunan masadan ulaşılabiliyor. Buraya bakarak kehanetlerin listesini görebiliyorsunuz. Aşağıda kehanetlerin ne olduğu ve ne yaptığınızda gerçekleştiğinin bir tablosu bulunuyor, bunu inceleyerek kehanetleri gerçekleştirebilirsiniz.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Yan Görevler


    Oyunda ana hikayeye eşlik eden farklı yan görevlerde bulunuyor, bu görevleri farklı karakterlerle zaman içerisinde konuşarak alıyorsunuz. Bu görevler aynı zaman kehanet olarak da geçiyor fakat görev şeklinde olan bu kehanetler diğerlerinden daha teferruatlı oldukları için bu bölümde hepsini ayrı ayrı yapımını bulabilirsiniz.

    Divided by Death

    Bu görev Achilles'in görevi ve bunun içerisinde Nyx ve Patroclus da önemli yer ediniyorlar. Görevin ana amacı yaşarken birbirlerine çok bağlı olan iki kahraman Achilles ve Patroclus'u Elysium'da bir araya getirmek. Achilles yeraltına ilk ulaştığında Hades ile bir anlaşma yapıyor ve Patroclus'un Elysisum'da rahatça yaşayabilmesi için kendisini onun hizmetine sunuyor. Bu anlaşma Achilles'in Patroclus ile görüşmesini yasaklıyor ve tekrar görüşebilmeleri için yapmanız gereken bu anlaşmayı ortadan kaldırmak.

    Anlaşmayı ortadan kaldırmak ise kolay bir görev değil zira sürekli olarak Achilles ve Patroclus ile konuşmanız gerekiyor ve göreve dair diyalogları ne zaman söyleyecekleri tamamen şans üzerine kurulu. Yani diyalogları hemen de söyleyebilirler aradan çok uzun zaman geçtikten sonra da. Görevin kırılma noktası Patroclus'un Zagreus'a Achilles'e her şeyi riske atmasını söylemesini istemesiyle oluyor. Bu diyalogdan sonra Achilles ve Nyx ile konuşmaya devam ettiğinizde Achilles sizden anlaşma konusunda yardım istiyor ve sonrasında Nyx ile konuşarak Administrative Chamber'da bulunan anlaşmanın yerini söylüyor. Bu anlaşmayı alıp House Contractor'dan 5 Elmas karşılığında Hero's Sacrifice satın aldığınızda görevi bir nevi tamamlamış oluyorsunuz. Bundan sonra tek yapmanız gereken Elysium'da ikisi beraberken bulup onlarla konuşmak.

    Night and Darkness

    Bu görev Chaos'un size Nyx'e ulaşmayı denediğini söylemesiyle başlıyor. Bu durumdan Nyx'e bahsettikten bir süre sonra Nyx, onunla konuştuğunuzda Chaos'un kendisine ulaşmayı denediğini hissettiğini söylüyor. İkisiyle konuşmayla geçen bir süre aradan sonra Nyx, Chaos ile tekrar buluşmak istediğini fakat bunun mümkün olmadığını çünkü Administrative Chamber'da bulunan Eldest Sigil'in hasar aldığını ve Chaos'un hiçliği ile kendi bulundukları diyar arasındaki köprünün kapalı olduğunu söylüyor. Bu köprüyü açması için Zagreus'dan yardım istiyor.

    Bu noktada yapmanız gereken House Contractor'a gidip Eldest Sigil Restoration geliştirmesini 3142 Darkness'a satın almak. Bunu satın aldığınızda Eldest Sigil düzeliyor ve Nyx, Chaos'un hiçliğine gidip onunla buluşabiliyor. İkisini de Chaos'un hiçliğinde görüp onlarla konuştuğunuzda görev bitmiş oluyor.

    Musician and Muse

    Bu görev Orpheus ve Eurydice ile sürekli konuşmanız sonrası size veriliyor. Bir süre geçtikten sonra Zagreus, Eurydice'den Good Riddance şarkısının bir kopyasını Orpheus'a iletmek için istiyor. Şarkının kopyasını aldıktan sonra Orpheus şarkıyı söylemeye başlıyor ve sonrasında gelişen birkaç konuşmadan sonra Eurydice'den şu diyaloğu duyduğunuzda göreve başlıyorsunuz:

    What happens now, hon...? What I mean is... now you got me thinking about Orpheus again, so... what am I supposed to do with that?

    Buradan sonra görevi devam ettirebilmek için:

    İkisine de daha önce en az 5 Nectar vermiş olmak.
    Administrative Chamber'ın erişime açık olması.
    Nyx'e 5 Nectar vermiş olmanız ve Administrative Chamber hakkında onunla konuşmanız.
    Hades ile Orpheus'un anlaşması üzerine konuşmanız.
    Nyx ile Orpheus'un anlaşması üzerine konuşmalı ve Administrative Chamber'da anlaşmasının yerini öğrenmeniz.

    Anlaşmayı aldıktan sonra House Contractor'dan 3 Elmas karşılığında Singer's Gamble satın aldığınızda görevi tamamlamış kadar alıyorsunuz. Son yapmanız gereken şey ise ikisini de Eurydice'nin bulunduğu yerde beraber şarkı söylerken bulmak.

    End To Torment

    Sisyphus ile iyice yakınlaşıp size Bouldy'i tanıtına kadar onunla konuşmanız gerekiyor. Bunun için Sisyphus'a en az 6 Nectar vermiş olmanız lazım. Bouldy ile tanıştırıldıktan ve Sisyphus'un hikayesini öğrendikten sonra görev başlıyor. Görevin başladığını şu diyaloğu duyduğunuzda anlayabilirsiniz:

    Sisyphus, I know you tend to be in remarkably good spirits, all things considered, but there must be something I can do to help with your predicament, isn't there?

    Bundan sonra yapmanız gerekenler:

    Administrative Chamber'ın erişime açık olması.
    Megaera'ya en az 5 Nectar vermiş olmalı ve onunla Sisyphus'un durumunu konuşmalı.
    Hades ile Sisyphus'un durumunu konuşmalı.
    Nyx'e 5 Nectar vermiş olmanız ve Administrative Chamber hakkında onunla konuşmanız.
    Nyx'e Sisyphus'un durumunu anlatmalı ve Administrative Chamber'daki anlaşmasının yerini öğrenmeniz gerekli.

    Bu adımları gerçekleştirdikten sonra House Contractor'dan 4 Elmas karşılığında Knave-King's Sentence eşyasını satın aldığınızda görevi bitirmiş kadar oluyorsunuz. Devamında tek yapmanız gereken Sisyphus'u ziyaret etmek ve durumu bildirmek.

    Eternal Rest

    Bu görevi alabilmeniz için ilk önce Skelly'e 6 Nectar vermiş olmalı ve Zagreus aspect'i olmayan 3 farklı aspect'e Titan Blood yatırmanız gerekli. Bunu yaptıktan sonra Skelly size kendisini anlaşmasından özgür bırakacak durumun Stygian'ın Zagreus aspect'ine 5 Titan Blood yatırmak ve onunla kendisini öldürmek olduğunu belirtecek. Bunu yapıp onu öldürdüğünüzde görev tamamlanmış olacak.

    A Place of Revelry

    Bu görevi alabilmek için ilk önce Dusa'ya 6 Nectar vermeniz lazım. Sonrasında kendisiyle sürekli konuşmanız lazım. Konuşmalarınızda Dusa işinin ne kadar başından aşkın olduğundan bahsedecek. Bundan bahsettiği zamanda görev başlamış olacak. Hem bunu gerçekleştirmek hem de Dusa ile ilişkinizi ilerletmek için House Contractor'a gidip içerisinde en az bir rug eşyası olan ve Cerberus'un verdiği hasarı giderecek 12 geliştirmeyi Lounge başlığında yapmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra kendisiyle konuştuğunuzda size teşekkür edecek ve görevi tamamlamış olacaksınız.


    __________________________________________

    Companion'lar


    Bu arkadaşlardan oyunda toplamda 6 tane bulunuyor. Hepsine ciddi anlamda avantajlar sağlayabiliyor özellikle boss savaşlarında doğru kullanıldığında işinizi rahatlatıyorlar. Fakat bu arkadaşları toplamak keepsake'leri toplamak gibi kolay değil. Bunları size veren kişiler ile ilişkiniz ciddi anlamda ilerlemiş olmalı ve onlara en az bir Ambrosia vermiş olmanız gerekli yoksa alamazsınız.

    Keepsake'ler gibi kaçma denemesinin ortasında değiştirme şansınız da yok bu arkadaşları. Başlangıçta ne seçerseniz bitirene ya da ölene kadar o eşlik edecek size.

    Aldığınız zaman yine Ambrosia kullanarak geliştirebilirsiniz. Geliştirdiğiniz şey etkisinden ziyade kullanım miktarı oluyor. Her geliştirme yaptığınızda kaçma denemelerinde 1 tane daha fazla kullanabiilyorsunuz. Kullanım hakkı en fazla 5'e çıkarılabiliyor.

    Her odada bir defa kullanabilirsiniz. Yine keepsake'ler gibi kaçma denemesinin başlangıcında alabiliyorsunuz.

    Aşağıda bunların tablosu bulunuyor, onun altındaysa veren karakterlerin size vermeleri için ne yapmanız gerektiği bulunuyor.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Companion'ları Almak İçin Yapmanız Gerekenler

    Companion Battie

    Megaera'nın size bunu vermesi için ilk önce ona 1 defa Ambrosia vermeniz lazım. Ambrosia verdiğinizde size bu companion'u verecek fakat Ambrosia verene kadar ki süre şansınıza bağlı uzun sürebilir. 6 Nectar verdikten sonra rastgele sayıda Furies ile dövüşmeniz gerekecek ta ki Megaera odanıza gelip sizinle dövüşmesinin sebebinin zorunluluk olduğunu söyleyene kadar. Bu konuşmadan sonra direk veya birkaç konuşmadan sonra Ambrosia verebileceksiniz ve compaion'u alabileceksiniz.

    Companion Mort

    Bunu alabilmek için net bir rota yok. İlk yapmanız gereken 6 tane Nectar'ı kendisine vermek olacak. Sonrasında kaçma denemelerinde karşınıza çıktığında onu yenmeli ve diyalog şansı olduğunda onunla konuşmalısınız. Ona güçlü olduğunuzu kanıtlayana kadar buna devam etmelisiniz. Güçlü olduğunuza ikna olduğunda bir sonraki karşılaşmanızda kendisine Ambrosia verebileceksiniz.

    Companion Rib

    Bunu alabilmek için ilk önce kendisine 6 Nectar vermeli ve sonrasında 3 tane Zagreus aspect'i olmayan silah açmanız gerekli. Bunu yaptıktan sonra size görevini verecek. Bu görev Stygian'ın Zagreus aspect'ini sonuna kadar geliştirmek olacak. Bunu yaparsanız kendisini görevine bağlayan kontratın sona ereceğini söyleyecek. Aspect'i son haline getirip kendisiyle konuştuğunuzda Ambrosia vermeye açık hale gelecek ve bir sonraki turda verebileceksiniz. Ayrıca bu görev bittiğinde Eternal Rest kehanetini gerçekleştirmiş olacaksınız.

    Companion Shady

    Bu arkadaşı alabilmeniz için ilk önce Sisyphus'un görevini almanız gerekli. Görevi almak için ise kendisine 6 tane Nectar vermiş omalı ve yanındaki kaya arkadaşı Bouldy'i size tanıtmalı ve sizinde en az bir kere konuşmuş olmanız gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra sizden yardım istediği diyalog geldiğinde aşağıdakileri yapmaya başlamanız gerekiyor:

    House Contractor'dan Administrative Chamber'a erişimi açmak
    Megaera(En az 5 Nectar vermiş olmalısınız) ve Hades ile Sisyphus üzerine konuşmalı
    Nyx(En az 5 Nectar vermiş olmalısınız) ile Admin Chamber üzerine konuşmalı
    Nyx ile Sisyphus'un anlaşmasının nerede olduğu üzerine konuşmalı ve Admin Chamber'dan anlaşmayı almalısınız

    Bunları yaptıktan sonra House Contractor'dan Knave-King's Sentence 4 elmas karşılığında satın almalısınız. Sonrasında kendisiyle konuştuğunda ona Ambrosia verebileceksiniz.

    Companion Fidi

    Bunu alabilmek için ilk önce Dusa'ya 6 Nectar vermeniz lazım. Sonrasında kendisiyle sürekli konuşmanız lazım. Konuşmalarınızda Dusa işinin ne kadar başından aşkın olduğundan bahsedecek. Bunu bahsettiğinde A Place of Revelry kehaneti ortaya çıkacak. Hem bunu gerçekleştirmek hem de Dusa ile ilişkinizi ilerletmek için House Contractor'a gidip içerisinde en az bir rug eşyası olan ve Cerberus'un verdiği hasarı giderecek 12 geliştirmeyi Lounge başlığında yapmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra kendisiyle konuştuğunuzda artık Ambrosia verebilirsiniz.

    Companion Antos

    Almak için Achilles ve Patroclus'a 6 Nectar vermiş olmalı ve sürekli onlarla konuşmanız gerekli. Patroclus size Achilles'e "Risk it all" dediğimi ilet dediğinde düğüm çözülecek. Bunu Achilles'e ilettikten bir süre sonra Achilles sizden yardım isteyecek ve bunun üzerine Nyx ile Sisyphus olayına benzer şekilde konuşarak anlaşmayı alıp House Contractor'a ilgili anlaşma için 5 elmas ödemeniz gerekiyor. Sonrasında ikisine de Ambrosia verebileceksiniz.

    Hades'e Karşı Tüm Companion'ları Kullanabilme

    İlk başta sadece Shady ve Rib'i Hades'e karşı kullanabilirsiniz. Fakat aşağıdakileri gerçekleştirdiğiniz taktirde hepsini kullanabileceksiniz:

    Hades 4 kere Nectar vermek
    Şu karakterlerden en az ikisiyle ilişkiniz 7 kalp olmalı: Megaera, Thanatos, Dusa, Achilles, Skelly, Sisyphus
    Bu ikiliden biri en az bu karakterlerden olmalı: Megaera, Thanatos, Dusa, or Achilles


    __________________________________________

    Pact of Punishment


    Bu pakt oyunda kaçmayı daha zor bir hale getirmeyi amaçlıyor. Bunu açabilmek için en az 1 kere başarılı bir şekilde kaçmanız gerekiyor. Başarılı bir kaçış denemesi sonrası bu pakt siz yeni denemeye başlamadan karşınıza çıkıyor. Bu pakt çeşitli şartlara sahip, aşağıdaki tablodan neler olduklarını öğrenebilirsiniz. Bu şartların hepsi oyunu farklı şekillerde daha zor bir hale getiriyor, zaman içerisinde hepsini deneyerek kendiniz için ideal zorluğu bulabilirsiniz.

    Ayrıca oyunda bir kaçma denemesini tamamladığınızda sunduğu tüm ödülleri almış oluyorsunuz ve bir daha aynı zorlukta oynarsanız size o yeni ödül vermek yerine belli miktarda Darkness veriyor. Tekrar ödül alabilmeniz için pakt'dan çeşitli şartlar seçerek Heat'i artırmanız gerekiyor. Her heat artışında ödüller yenileniyor yani Titan Blood, Ambrosia gibi ödülleri sürekli kazanmak istiyorsanız Heat'i de sürekli olarak artırmanız gerekli. Her silah kendi Heat ilerlemesini tutuyor yani Twin Fist ile 15 Heat yapıp 16 kere ödül kazanabilirsiniz ve Stygian'a başlayıp 0 Heat'le de ödül kazanabilirsiniz.

    Oyunda bulunan Hell Mode'da ise bu pakt direk ilk denemeden başlar ve her denemede en az 5 Heat ile oynarsınız.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Middle Management'ın Mini Boss'lara Etkisi

    Wretched Sneak sizi zincirleyen Wringer'lar çağırır.
    Doomstone tuzaklarla dolu yeni bir bölümde karşınıza gelir.
    Tartarus'da karşınıza iik tane Inferno Bomber yerine 4 tane gelir.
    Asphodel'de bindiğiniz The Barge of Death'de karşınıza daha çok düşman çıkar ve onların hepsine kalkan sağlayan zırhlı büyük bir Voidstone gelir.
    Megagorgon ve Skull-Crusher karşılaşmasında gorgon oda içerisinde sürekli olarak farklı yerlere ışınlanır, Crusher ise yere indiğinde menzili çok geniş olan bir şok dalgası yayar.
    Elysium'daki Soul Catcher belli aralıklarla kaçınabilir.
    Temple of Styx'de zor odalarda karşınıza 1 yerine 2 mini-boss çıkar.
    Hades karşılaşmasında çağırılan mini-boss'lar da aynı özelliklere sahip olurlar.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Benefits Package'in Sağladığı Perkler

    Shifter - Düşman rastgele ışınlanır.
    Bruiser - Düşmanın boyutu daha büyük olur ve canı daha fazla olur.
    Slugger - Düşman daha fazla hasar verir.
    Puller - Düşmanın sizi kendisine çeken bir aurası vardır.
    Savior - Düşman 5 diğer düşmana zırh sağlayabilir.
    Speeder - Düşman daha hızlı saldırır ve hareket eder.
    Linker - Etrafındaki diğer düşmanlarla değdiğinizde size hasar verecek bağlantılar oluşturur. Öncelikleri zırhlı düşmanlardır.
    Cloner - Sadece Tartarus'da geçerlidir. Düşman kendi klonlarını yaratabilir.
    Burner - Düşman sürekli olarak ateş tuzakları yaratır. Asphodel'de geçerlidir sadece.
    Seeker - Düşmanın uzaktan saldırısı direk sizi arar.
    Popper - Düşman öldükten sonra ardında patlayıcı özelliği bulunan sahte ruhlar bırakır. Sadece Elysium'daki savaşçı düşmanlar için geçerlidir.

    Skelly Ödülleri

    Skelly'nin size sunacağı 3 farklı ödül bulunuyor. Bunları görebilmek için sırasıyla 8, 16 ve 32 Heat değerli kaçış denemelerini başarıyla tamamlamanız gerekli. Ödüller harcanan efora değer mi peki? İlk ödülü aldığınızda anlayacaksınız.

    __________________________________________

    Mirror of Night


    Zagreus'un odasında bulunan bu ayna Nyx'in bir hediyesidir. Bu hediyeyi ona cehennemden kaçarken yardımcı olsun diye vermiştir. Aynadaki yetenekler oyunda ilerleme kaydetmek için hayati önem taşıyorlar. Bu yeteneklerin her birinin iki farklı varyasyonu var. İlk halleri olan kırmızılar ve onların alternatifi olan yeşiller. Yeşiller oyunda birkaç kaçış denemesinden sonra açılıyorlar.

    Hem kırmızılar hem de yeşiller oyunda Darkness isimli eşya ile geliştirilebiliyor. Her yetenek alternatifi de dahil olmak üzere kendisi için Darkness istiyor yani bir yeteneğin kırmızısını geliştirdiğiniz zaman yeşili de gelişmiş olmuyor.

    Yeteneklerin hepsi oyunun başında açık olmayacak, sırasıyla sizden belli sayıda Chthonic Key talep edecek ve siz verdikçe yeni yetenekleri açacak. Eğer yeteneklere yaptığınız Darkness harcamasını değiştirmek istiyorsanız da 1 Chthonic Key karşılığında hepsini sıfırlayabilir tüm yatırdığınız Darkness'ı geri alabilirsiniz.

    Aşağıdaki tabloda yeteneklerin ve etkilerinin ne olduklarını öğrenebilirsiniz. Sıralama bir yeteneğin kırmızısı ve yeşili olarak gitmektedir.

    İlk 4 yetenek iki renk yetenekler içinde başlangıçtan itibaren açıktır sonraki ikili için 5 Chthonic Key, devamındaki üçlü için 10 Chthonic Key, sonrasındaki ikili için 20 Chthonic Key ve son ikili için de 30 Chthonic Key harcamanız gerekli.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Well of Charon


    Boss odaları dışında neredeyse her odada karşınıza çıkma şansı olan bu şeyler, size kaçma denemeniz esnasında birçok avantaj sağlayabilir, deneme kötü gidiyorsa düzlüğü çıkarabilir, iyi giden bir denemeyi çok daha iyi bir hale getirebilir. Buradan aldığınız eşyalar ya anlık etki eder ya belli sayıda tur boyunca ya da o deneme boyunca kalıcı etkiye sahiptir.

    Bone Hourglass keepsake'ini kullandığınız zaman belli sayıda tur için etkili olan şeylerin tur sayısı artar bu yüzden sıkıntıdayken bu keepsake'i kullanıp Well of Charon'dan aldığınız eşyalar ile denemenizi kurtarmayı deneyebilirsiniz.

    Ayrıca Charon ile yaptığınız boss dövüşünü kazanırsanız elde ettiğiniz Loyalty Card sayesinde burada satılan her şeyin fiyatı %20 düşer.

    Aşağıdaki tablodan burada satılan eşyaların hepsini, etkilerini, fiyatlarını ve sürelerini öğrenebilirsiniz.

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Afrodit


    Aşkın ve güzelliğin tanrıçası, oyunda size kendini temsil eden Zayıflatma etkilerine sahip boonlar sunuyor. Afrodit'in boonları sadece atak gücünüzü artırmaya yönelik değil aynı zamanda düşmanlarınızın saldırılarını zayıflatarak hayatta kalma şansınızı yükseltmeye yönelik.

    Afrodit'in sağladığı Zayıflatma laneti düşmanlarınızın saldırılarını %30 miktarında zayıflatıyor. Sunduğu boonların içerisinde bu lanetin etkisini artıran çeşitli boonlar da bulunmakta.

    Nectar ve en sonunda Ambrosia vererek kendisiyle olan ilişkinizi zaman içerisinde geliştirebilirsiniz. İlk nectar verişinizde size Eternal Rose isimli keepsake'i verecek, daha detaylı bilgi için Keepsake'ler başlığına bakabilirsiniz. 6 Nectar verdikten sonra Ambrosia verebilmeniz için Dusa, Thanatos ve Megaera'nın üçüyle de romantik ilişkinizin bulunması gerekiyor. Bu şartı sağlarsanız Ambrosia verebiliyor ve bağınızı kuvvetlendirebiliyorsunuz.

    Afrodit'in Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Ares


    Olimposlu savaş tanrısı olan Ares, oyunda size hasar gücünü artıran ve Doom laneti uygulayan boonlar sunar. Sunduğu boonlar düşmana zamanla ciddi derecede hasar verirler. Doom laneti düşmana vurduğunuzda etkili olur ve bir süre sonra hasar verir.

    Kendisine ilk Nectar'ı verdiğinizde size Blood-Filled Vial keepsake'ini verecek, detaylı bilgi için Keepsake başlığına bakabilirsiniz. İlişkiyi devam ettirip Ambrosia verebilmeniz için War-God's Bloodlust kehanetini gerçekleştirmeniz gerekli. Bu kehanet gerçekleştirdikten sonra kendisiyle birkaç kez konuştuğunuzda Ambrosia verebilecek duruma geleceksiniz.

    Ares'in Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Artemis


    Olimposlu vahşi doğa ve av tanrıçası olan Artemis oyunda size Kritik hasarlar verebilmenizi sağlayan ve Cast saldırınızı geliştiren boonlar sağlıyor. Vermiş olduğu boonlar sayesinde yaptığınız kritik vuruşlu saldırılar normal saldırıların verdiği hasarın 3 katını veriyor. Cast için verdiği boonlar ise kullanım sayısını artırmaya veya düşmanı takip etmeye yönelikler ve Cast saldırısını daha güçlü bir hale getiriyor.

    Kendisi aynı zamanda Marked laneti uygulayan boonlar sağlamakta ve bu lanetin etkisi altındaki düşmanların kritik hasar alma şansı daha yüksek oluyor.

    Artemis'e ilk Nectar verişinizde size Adamant Arrowhead isimli keepsake'i verecek, detaylı bilgi için Keepsake'ler başlığına bakabilirsiniz. 6 Nectar verdikten sonra ilişkinizi güçlendirmek için vereceğiniz Ambrosia için Callisto'dan bahsettiği diyaloglara tanık olmanız lazım, sonrasında ise Zagreus'a kendisini onun yanında kendi gibi hissettiğini söylediği diyaloğu görmeniz lazım.

    Artemis'in Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Athena


    Olimposlu Bilgeliğin ve Stratejinin tanrıçası Athena, Zagreus'a düşman saldırılarını savuşturabilecek boonlar veriyor. Bunların yanı sıra düşmandan ve çevre etkenlerinden alınan hasarları düşüren boonlar da sunmakta. Oyuna yeni başlayanlar için sunduğu boonlar oyunu en çok rahatlatanlar arasında.

    Kendisi boonlarında Exposed lanetini de bir seçenek olarak sunmakta, bu lanet sayesinde düşmanlara arkasından vurduğunuzda daha çok hasar veriyorsunuz. Mirror of Night'da arkadan yapılan saldırılar güçlendiren yeteneklerle beraber daha kuvvetli etkiye sahip oluyor aynı zamanda.

    Athena'ya ilk Nectar verişinizde size Owl Pendant isimli keepsake'i verecek. Daha detaylı bilgi için Keepsake'ler başlığına bakabilirsiniz. Athena'ya 6 Nectar verdikten sonra Ambrosia verebilmeniz için 3 defa Cehennemden çıkmanız gerekli ve bu konudaki yorumlarına tanık olmanız.

    Athena'nın Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Demeter


    Tarım ve Bereket'in Tanrıçası olan Demeter oyunda Zagreus'a Chill laneti uygulayan saldırılar vermekte. Bu saldırılar düşmanı yavaşlatıyor ve onları buz gibi donduruyor. Boon yelpazesi oldukça geniş olan bir tanrıça kendisi, can artırımını sağlayan hayatta kalmaya yönelik verdiği boonların yanı sıra diğer tanrı\tanrıçalardan aldığınız boonların nadirliğini artırmaya odaklı verdiği boonlar da bulunuyor.

    Demeter'in karşınıza çıkmaya başlaması için en azından bir kere yeryüzüne çıkabilmeniz gerekiyor.

    Kendisine ilk Nectar'ı verdiğinizde size Frostbitten Horn isimli keepsake'i verecek, hakkında detaylı bilgiyi Keepsake'ler başlığında bulabilirsiniz. Demeter'e Ambrosia verip ilişkinizi kuvvetlendirmek için oyunda Epilogue'a ulaşmanız ve sonrasında kendisiyle birkaç kez konuşmanız gerekli.

    Demeter'in Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Dionysus


    Olimposlu Şarabın ve Deliliğin Tanrısı olan Dionysus oyunda Zagreus'a Hangover laneti uygulayan boonlar sunarak düşmanları sersemletme konusunda yardımcı oluyor. Kendisinin bazı boonları kalabalık düşman grubunu sersemleterek ve yavaşlatarak alan kontrolünü sağlama üzerine kuruluyken bazıları canınızı artırmaya yönelik olan boonlar.

    Sağladığı Hangover laneti düşmanlara her yarım saniyede bir hasar vermekte ve etkisi 5'e kadar yükselebilmekte, bu etki saldırıya devam etmediğinizde 4 saniye içerisinde düşüyor aynı zamanda.

    Kendisine ilk Nectar'ı verdiğinizde size Overflowing Cup keepsake'ini verecek, hakkında daha detaylı bilgiye Keepsake'ler başlığında bulabilirsiniz. Dionysus'a Ambrosia verebilmeniz için en az 6 farklı karaktere 10 tane veya daha fazla Ambrosia vermiş olmanız gerekiyor.

    Dionysus'un Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hermes


    Olimposlu Kurnazlık Tanrısı olan, tanrılar arasında en hızlısı olan ve aynı zamanda tanrılar arası elçilik yapan Hermes oyunda Zagreus'a hareket hızından, kaçınma ve saldırı hızına kadar birçok konuda hızlandırma sağlayan boonlar sunmakta.

    Kendisine ilk Nectar'ı verdiğinizde size Lambent Plume isimli keepsake'i verecek, hakkında detaylı bilgi için Keepsakeler başlığına bakabilirsiniz. Kendisine Ambrosia verebilmeniz için 6 Nectar verdikten sonra verdiği keepsake'i kullanırken bir süre konuşmanız gerekiyor.

    Hermes'in Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Poseidon


    Olimposlu Denizlerin Tanrısı olan Poseidon oyunda Zagreus'a hasar gücünü artıran ve düşmanları sürükleyerek daha fazla hasar vermeye yönelik boonlar sunar. Boonları arasında size Darkness, Gemstone gibi harcanabilir şeyler veren veya odalardan toplanan miktarlarını artıran yararlı boonlar da vardır. Sunduğu Cast Floot Shot dahil olduğu Duo boonların genelinde etkili olduğundan en etkili boonları arasındadır.

    Boonlarının sağladığı bir diğer avantaj ise düşmanları Ruptured laneti etkisine sokmasıdır. Bu lanet sayesinde düşmanlar hareket ettikçe hasar alırlar ve ne kadar hızlı olurlarsa da ona göre daha fazla hasar alırlar.

    Kendisine ilk Nectar'ı verdiğinizde size Conch Shell isimli keepsake'i verecek, hakkında daha fazla bilgiyi Keepsake'ler başlığında bulabilirsiniz. Ambrosia verebilmeniz için ise en az 18 balık yakalamış olmalı ve onunla konuşmadan önce 1 tane daha balık yakalamanız lazım.

    Poseidon'un Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Zeus


    Olimposun Kralı, Göğün ve Şimşeğin Tanrısı olan Zeus oyunda Zagreusa düşmanlarına yıldırım saldırısı yapan çeşitli boonlar veriyor. Sağladığı boonlar birden çok düşmana hasar vermeye yönelik zincirleme saldırı yapmanıza olanak sağlıyor.

    Sağladığı boonlar arasında düşmana Jolted laneti uygulayanlar da mevcut, bu lanet düşman ne zaman saldırı yapmak istese ona hasar veriyor.

    Kendisine ilk Nectar'ı verdiğinizde size Thunder Signet isimli bir keepsake verecek, hakkında daha detaylı bilgiyi Keepsake'ler başlığında bulabilirsiniz. Zeus'a Ambrosia verebilmeniz için diğer tanrıların kendisi hakkındaki düşüncülerini dinleyip onun da Hades ile bir araya gelme isteğine kulak verip Hades ile paylaşarak geri dönüşü ona iletmeniz lazım.

    Zeus'un Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Chaos


    Yunan Mitolojisinde ilk tanrısı olan Chaos, kendisinin hiçliğinden Nyx ve Titanları yaratmıştır. Kendisi Zagreus'a diğer tanrılara kıyasla daha farklı şekilde boon sunar. Sağladığı boonlar çeşitli avantajlar sağlamaktadır fakat bu avantajlardan yararlanabilmeniz için beraberinde getirdiği laneti de kabul etmeniz gerekli. Bu lanetler size belli sayıda turda çeşitli zorluklar çıkarıyorlar. Boonlar ile beraber onların da tablosu aşağıda mevcut. Chaos'a ulaşabilmeniz için odalarda bulunan Chaos kapılarından geçmeniz gerekiyor. Bu kapıdan geçerken belli miktarda canınızı feda etmeniz gerekiyor.

    Chaos'a ilk Nectar'ı verdiğinizde size Cosmic Egg isimli keepsake'i veriyor, hakkında daha detaylı bilgiye Keepsake'ler başlığından ulaşabilirsiniz. Kendisine Ambrosia verebilmeniz için oyundaki Night and Darkness kehaneti gerçekleştirmeniz gerekli. Sürekli kendisiyle ve Nyx ile konuşarak bu kehaneti ortaya çıkarabilirsiniz.

    Chaos'un Boonları Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Chaos'un Lanetleri Tablo

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber


    __________________________________________



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 20 Mart 2021; 10:17:28 >







  • Hocam siz zaten hileyle oynamışsınız üstteki mesajlarınızdan da anladığım kadarıyla o yüzden daha en baştan sizin için işkence olan bir oyuna neden bu kadar kasmışsınız anlamadım. Keyif aldıysanız neden hile yapmışsınız onu da anlamadım, keyif almıyorsanız niye bu kadar uğraşmışsınız onu da anlamadım. Beni yanlış anlamayın ama siz daha en başından oyunu kırarak zaten tabiri caizse o keyifsizlik ortamını yaratmış, domuzluğu kendi elinizle koymuşsunuz oyun içine yoksa bende oynadım ama öyle aman aman dediğiniz bir sıkıntıya/işkence olayına rastlamadım. Ha zamanım yok öyle sürekli sürekli uğraşamam bundan dolayı hile yaptım derseniz o da bir garip hani çünkü bunu yapacağınıza oynamamanız daha iyi olabilirdi. Tabi yine sizin bileceğiniz iş ama bahsettiğiniz domuzluk sizin oynayışınıza ve oyunu garip bir şekilde ele alış biçiminizle bir alakası var gibime geldi bana.

    Hades'in olayı zaten kısıtlı bir mekan ve oynanış ile bu kadar büyük bir çeşitlilik ve özellikle sürükleyici de bir hikaye anlatması. Yok onu yapamadım yok şunu yapamadım yok checkpoint felan denmiş ama yeterli güce sahipseniz zaten tek bir run'ı 15-20 dk da bitirmek mümkün. Boon'ların kısıtlanması ise oyunun sizi bir şekilde engellemesi ve yine başka bir run'a başlama sebebi vermesi. Esasında amaç bitirmek değil yani. Sürekli tekrar tekrar oynayarak hikayede yeni kısımları açmak ve her defasında esasında boon'lar sayesinde "loot" yaparak oynanışın taze tutulması zaten sizi oyunda tutuyor o yüzden 100-150 saat gömenleri ben çok iyi anlıyorum hani boş veya sıkıcı bir şekilde bu kadar saat oynamıyorsunuz. Ha sizi çekmemiştir, zor gelmiştir vs bunları gayet anlıyorum ama oyuna da b*k atılmasın lütfen  

  • Daha önce hiç bu tarz oyun oynamamıştım dün gece başına bi oturdum az kaldı sabahlıyodum   Gerçekten güzel oyun ancak bazı bosslar sıkıntı yaratıyor geçmesi baya zor. Sanırım biraz karakter geliştirmem gerek. Farklı silahlar farklı buildler ucu epey bir özelleştirme sunuyor oyun açıkçası çok beğendim.

    Oyunu ingilizce oynuyordum coğu yerini anlasamda bazı yerlerde bu konu yardımcı oldu, elinize sağlık.


    Build tavsiyesi varsa alırım  

  • Rdau kullanıcısına yanıt

    Yeni başladıysanız oyuna ilk önce mümkün olan tüm silahları bir deneyin. Ben ilk başladığımda Spear'a ısınmıştım sonradan Bow'a ve devamında diğerlerine geçiş yaptım zamanla. İşe yaramaz diyebileceğim bir silah yok ama yakın dövüşü seviyorsanız Stygian'ın Zagreus aspect'i size saldırı ve hareket hızında avantaj sağlar ve geliştirdikçe de işinizi rahatlatır. Gizli aspect Excalibur da iyidir ama Zagreus'daki hız pek yok, ağır ve daha sert vuran bir silah. Special ve normal saldırıyı iyi harmanlarsanız Nemesis aspect'i de işinize yarar özellikle Artemis boonları ile birleştirdiniz mi ölüm makinesi olma ihtimaliniz var. Poseidon aralarında en az denediğim fakat onun da kendine göre artıları var, cast elması düşmanın içerisinde kalmadığından elmas dışarıdayken hasar vermenizi sağlayan Zeus Duo'su gibi boonlar ile güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. Twin Fists silahı da Stygian kadar etkili bir yakın dövüş silahı fakat oyunu daha da hızlı oynamanızı gerektirir. Uzak dövüşü tercih ediyorsanız Bow ve Adamant Rail bana göre oyundaki en iyi ikili, ikisiyle çok rahat oynanabiliyor oyun.


    Oynadıkça aspectlere, Daedalus geliştirmelerine ve boonlara daha fazla hakim olursunuz. İlk aşamada Daedalus geliştirmelerini kesinlikle kaçırmayın oyunun seyrini en çok değiştiren geliştirmeler belki onlar, silahları bambaşka bir noktaya taşıyabiliyorlar. Boon konusundaysa Athena başlangıç için çok rahatlatıcı boonlar sunuyor özellikle Dash Deflect ve Aid boon'u yakın dövüş yaparken çok işinize yarıyor. Ares'in doom boonlarında sinerji yakalarsanız düşmanı eritebilirsiniz, doom hasarı veren ve bu hasarı katlayan boonlar var doğru bir uyum yakaladığınızda rüzgar gibi uçar gidersiniz. İki farklı tanrının gücünü birleştiren Duo ve çok sağlam avantajlar sunan Legendary boonlarının ön şartlarını da mutlaka göz önünde bulundurun ve mümkün olursa almayı deneyin. Bu iki çeşit boon da oyunun seyrini değiştirme potansiyeline sahip.





  • Oyunu ilk Enis kirazoğlu kanalında görmüştüm. Oyun çok sistem isteyen bir oyun değil oynamayanlara tavsiye edilir. Yabancı olarak çok fazla kaynak olsada Türkçe rehber çok fazla yok. Oynayacaklara faydalı olur. Ayrıca oyundaki müziklerde çok iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4hmud -- 28 Kasım 2020; 22:3:26 >
  • Elinize sağlık.Muazzam bir rehber olmuş yine Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber 

  • Elinize saglik hocam,Nintendo switcde oynadigim icin ceviriyi saglikli yapamiyodum bu cok iyi oldu teşekkürler.Ayrica oyunu oynayacaklar hic tereddüt etmesin bende ilk defa bu tür bi oyun oynuyorum ama harbiden sesler-efektler olsun mekanlar-cizimler olsun harika ah bide ingilizcemiz olsaydi Hades ile oğlu arasindaki didişmeleri anlasaydik :)
  • Charon'dan borç almaz olaydım sanki canını aldık arkadaş bu zulüm nedir Hades [ANA KONU] | Türkçe Rehber 

  • Şimdiye kadar 3 defa Hades'i yendim ama nasıl balık tutacağımı anlamadım. Rod of Fishing yaptım ama nerede balık tutacağımı bilmiyorum ya da karşıma çıkmıyor. 

  • StoneOcean S kullanıcısına yanıt

    Balıkların olduğu odaları tamamladığınızda özel bir ses geliyor ona dikkat edin, sesi duymazsanız da su, lav gibi yerleri inceleyin. Balıkların bulundukları yerler parlıyor, şansınıza Poseidon'un Legendary boon'u gelirse %20 daha fazla karşılaşma şansınız olur. Legendary boon'un ön koşulları Poseidon başlığındaki tabloda yazılı isterseniz bakabilirsiniz. Balık tutma ise zor değil, oltanın ucunu iyi takip edin, battı mı hemen basmayın tuşa çünkü batıp geri çıkıyor genelde. Tam battığında belirgin bir ses de geliyor o sesi duyduğunuz an basın tuşa.

  • Oyunu bugün alıp oynadım ve aşık oldum resmen


    Megaera'yı nasıl geçebilirim tavsiyeniz var mı

  • Daha yeni başladığınız için ilk başlarda biraz zorlayacaktır ama alışınca çok rahat geçersiniz. Mirror of Night yetenekleri zamanla açılınca rahatlarsınız oyunda özellikle Death Defiance'ı açan yeteneğe yatırım yapın ilk etapta. Cerberus'a Nectar verip keepsake'ini alarak canınızı da bir miktar artırabilirsiniz. Kehanetleri de inceleyin, kolay olanları yapıp kendinize kaynak sağlarsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheKD

    Daha yeni başladığınız için ilk başlarda biraz zorlayacaktır ama alışınca çok rahat geçersiniz. Mirror of Night yetenekleri zamanla açılınca rahatlarsınız oyunda özellikle Death Defiance'ı açan yeteneğe yatırım yapın ilk etapta. Cerberus'a Nectar verip keepsake'ini alarak canınızı da bir miktar artırabilirsiniz. Kehanetleri de inceleyin, kolay olanları yapıp kendinize kaynak sağlarsınız.

    Sağolun hocam rehber için elinize sağlık

  • https://www.youtube.com/watch?v=Jmp9RyuWxts
    Şöyle bir kısa inceleme videosu yaptım
    Oynamak isteyenler için bir fikir verebilir.
  • erken erişimde çok oynadım. 20. oynayışımda bitirdim oyunu, sanırım bayağı yeni şeyler eklenmiş.
  • Karakterleri, diyalogları, müzikleri, grafikleri efsane bir oyun. Bence yılın en iyi Indie oyunu bu. Ana oyunu bitirdim şimdi karakterlerin kalplerini tamamlıyorum.


    Ana oyunu hızlıca bitirmek isteyenlere tavsiyem kılıcın Poseidon aspect'ini açıp Athena keepsake'i takın ve cast boon'u alın. Ondan sonra Artemis'ten Exit Wounds boon'u alın. Castlerinizi bosslara atıp special ile çıkartın, acayip fazla vuruyor. Ya da ikinci build olarak yayın hidden aspectini açın ve Zeus boonları alın (Special boon'u ve Double Strike en önemlileri).


    Bu arada oyun gamepad ile çok daha rahat oynanıyor, daha rahat dodge atıp nişan alabiliyorsunuz

  • Hocam eline emeğine sağlık.

    Oyuna yeni başladım. Henüz pek çok şey yabancı geliyor. Takıldıkca bakıyorum.

    Oyun türüne aşina olmadığım için biraz karışık geldi. Arada size amatörce sorular sorabilirim kusura bakmayın şimdiden:)

    @CheKD




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 8 Ocak 2021; 23:46:54 >
  • theasus kullanıcısına yanıt

    Sorabilirsiniz, yardımcı olurum.

  • Hades ile ilgili tüm merak ettikleriniz için kanalımı takip edebilirsiniz.


  • Hades ile ilgili tüm merak ettikleriniz için kanalımı takip edebilirsiniz.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 9 Ocak 2021; 20:26:15 >




  • Khenzur K kullanıcısına yanıt

    Elinize sağlık.

    Oyuna sıfırdan başlayanlar için build önerileri, taktik ve stratejilerin yer aldığı bir video da olsa güzel olabilir. Belki biraz daha oynanışta yer olabilir.

    Genelde internette uzun süre oynamış insanlara yönelik içerik çok ama sıfırdan başlayanlar için göremedim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.