Şimdi Ara

iPad ve MacBook üretimi Çin’den Vietnam’a taşınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Reuters tarafından yayınlanan yeni rapora göre Apple, üretim partneri Foxconn’dan MacBook ve iPad üretim hatlarını Vietnam’a taşımasını talep etti. Reuters’in kaynağına göre Foxconn, önümüzdeki yılın ilk yarısında Bac Giang bölgesindeki fabrikasında üretime başlayacak. Rapora göre Apple’ın bu talebinin arkasında ABD ve Çin arasındaki ilişkilerin belirsiz oluşunun etkisiyle üretim hattını çeşitli bölgelere taşıyarak güvenilir hâle getirmek yatıyor.



    Raporda hangi iPad ve Mac modellerinin Vietnam’da üretileceği belirtilmediği gibi üretim kapasitesinin ne kadarının taşındığına da yer verilmemiş. Apple’ın daha önce de Vietnam’da üretilen ürünleri vardı ve bunlardan en günceli AirPods Pro olarak biliniyor. Firma Çin’in dışında büyük bir üretim kapasitesine de Hindistan’da sahip. Bölgedeki üretim tesislerinde bir süredir iPhone modelleri üretiliyor.



    Ayrıca Bkz.Casper yeni hepsi-bir-arada bilgisayarlarını satışa sunuyor



    Nikkei raporuna göre Foxconn, Vietnam’da 270 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor. Tavyanlı firmanın üretim kapasitesinin yüzde 30’dan fazlasını Çin dışına taşıdığı da elde edilen bilgiler arasında.








  • Yavaş yavaş Çin'den çıkacaklar belliki, sırada iPhone olabilir.

  • Hatırladığım kadarıyla Vietnam üretimi o kadar da kaliteli değil. Hatta yanlış hatırlamıyorsam iphone 8'lerin su sızdırmazlık bantlarında fabrika kaynaklı sorun çıkmıştı

  • İyi oluyor bu hırsızlara
  • Türkiyeye gelsin la! Iphonu 40k ya kakarlar bizim aşıklara!🤣

  • Bence 10 liraya doğru giden dolar baz alınarak, Çin'de3 üretilen tüm cihazlar vb şeylerin Türkiye'de üretilmesi gerekiyor. Hem üretmeyi iyi yapıyoruz hemde ucuz işçilik. TL'nin değer kaybetmesi bu şekilde giderse ki gidecek, baya firma Türkiye'ye gelebilir.

  • Amerika için Çimin alternatifi var. Çin için amerikanın alternatifi var mı ?



    Appleın kabusu olabilir ama çin için dehşet verici bir gerçek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.