Şimdi Ara

ABD'de Pfizer ve Moderna koronavirüs aşılarının yan etkileri tartışılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüse yönelik geliştirilen aşı çalışmalarında olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Aralık ya da Ocak ayında kapsamlı bir aşılamanın başlayacağı düşünülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre Türkiye, Aralık ayında Çinli Sinovac şirketinden aşı almak için sözleşme imzaladı. ABD’li Pfizer aşısı için söz alındı.



    ABD’de iki önemli aşı adayı sonuca yaklaşmak üzere. Bunlardan birisi Pfizer ve Türk bilim insanları’nın kurduğu Alman BioNTech firması ile birlikte geliştirilen aşı. Diğeri ise Moderna tarafından geliştirilen aşı. İki aşı adayı da henüz ABD'nin Food and Drug Administration (FDA) kurumundan onay almadı. Geçtiğimi günlerde Pfizer acil durum onayı için FDA’e başvurdu, yanıt bekliyor.



    Aşıların birkaç günlük yan etkileri var



    Pfizer’in aşı denemesine 6 ülkeden 43 bin 500 gönüllü, Moderna’nın aşı denemesine 30 bin gönüllü katıldı. Amerikan tıp uzmanlarının açıklamalarına göre her iki aşıda da yen etkiler mevcut. Bu hafta Centers for Disease Control and Prevention (CDC) tarafından düzenlenen online konferansta uzmanlar CDC danışmanlarına tavsiyelerde bulundu.



    Amerikan Tabipler Birliği'nden (American Medical Association) Dr. Sandra Fryhofer, “Aşı adayları gezmeye değil aşı olmaya gittiklerinin bilsinler. Aşı sonrası kendinizi harika hissetmeyeceksiniz ama ikinci dozu olmanız gerekiyor.” dedi.



    Ayrıca Bkz.Redmi Watch tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı



    Pfizer ve Moderna aşılarının insan sağlığını olumsuz etkileyecek yan etkileri yok. ABD medyası bazı aşı gönüllüleri ile röportaj yaptı. Gönüllüler yan etkilerin beklenilenin üstünde olduğunu söylüyor ancak ciddi bir etki söz konusu değil. Röportajları özetlemek gerekirse Pfizer ve Moderna aşılarını olanlarda baş ağrısı, aşı olunan bölgede yoğu ağrı ve yorgunluk gözlemlendi. Moderna aşısında bu etkilere ek olarak kızarıklık olan kişiler de var.





    Moderna CEO’su Stephane Bancel, “ikinci dozdan sonra biraz ağrı ve kızarıklık var ancak kısa sürede kendiliğinden geçiyor. Bazılarında baş ağrısı da oluyor. İnsanların yüzde 1.4’ünde ateş görülüyor. Bu oran çok çok düşük.” dedi. Ayrıca şu ana kadar görülen tüm yan etkilerin ilaç almadan iyileştiğinin de altını çiziyor.



    ABD’de Pfizer ve Moderna aşılarının yan etkileri tartışılıyor. Eğer şu anda gözlemlendiği gibi yan etkiler sadece 3-4 günlük baş ağrısı, yorgunluk vs. gibi etkilerden ibaretse bu yan etkileri pek önemseyen olacağını düşünmüyorum. Hatta yan etkilerin bu kadar az olmasını olumlu bir netice olarak yorumlayabiliriz.



    Türkiye 25 milyon aşı için görüşmeleri sürdürüyor



    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pfizer ürettiği aşının tedarik görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı. Bakan Koca, " Aralık'ta 1 milyon, devamında 25 milyona kadar aşının verilebileceği şekilde görüşmelerimiz devam ediyor." dedi. Çinli Sinovac şirketinden 50 milyon doz aşı tedarik etmek için sözleşme imzalandı.



    Kaynak:https://www.foxnews.com/health/americans-should-be-warned-coronavirus-vaccine-side-effects
    Kaynak:https://science.sciencemag.org/content/370/6520/1022
    Kaynak:https://www.cnbc.com/2020/11/23/covid-vaccine-cdc-should-warn-people-the-side-effects-from-shots-wont-be-walk-in-the-park-.html



  • Ya cahil cahil konuşmayın ya. Bilenler bilir yazmış, sen kimsin acaba, biyolog musun, doktor musun, gen mühendisi misin nesin yani. İki tane salak komplocunun yazısını okuyup burada milleti yalandan korkutuyorsunuz sorumsuzlar. Bir halt biliyormuş gibi hava atacaksınız diye insanlar favipiravir gibi ilaçları almayıp yoğun bakıma düşüyor, korona pandemisini bitirecek aşıları olmaktan çekiniyor. Azalarak bitin artık ya zırcahiller sizi.
    Bu aşılar problemli. Bilenler bilir. Haberdeki aşılar mRNA bazlı aşılar. Geleneksel aşılardan farklı olarak bu aşılar hücreye mRNA parçaları sokuyor. Bu parçalar güya bir nevi protein üretmeye programlıyor hücreyi. Ama bunun tam olarak ne kadar süre de neyi üreteceği belli değil. Sizi uzun vadede kanser, kısır vs. etmeyeceğinin bir garantisi yok.

    Sakin ol dostum. Sen baya sinirlenmişsin. Sanırım bizi aşı karşıtı olarak görüyorsun ama değiliz. Bu mRNA bazlı aşılar ile ilgili çok fazla soru işareti var. Bir kaç tane haber vereyim. Sonuçta biz yalan makineyiz, gen bilimci değiliz. Bu haberdekiler de yalan söylüyor olabilir çünkü bizim fikrimiz ile uyuşmuyor belki de.


    https://www.habervakti.com/tip-profesoru-ahmet-rasim-kucukustadan-flas-cikis-koronavirus-asisi-yaptirmam-da-onermem-de

    https://www.yenimesaj.com.tr/koronaviruse-karsi-gelistirilen-asilarin-guvenirligini-sorgulamali-miyiz-H1363974.htm

    https://twitter.com/drkaanyl



    İşin sonunda bir çok soru işareti. Ama insanlar çaresizlikten her şeye sazan gibi atlıyor adeta. Bu da ilaç şirketlerinin iştahını kapartıyor doğal olarak.


    Gene geleneksel aşılar devam bence.

  • Olunacaksa inaktif virüs aşısı olunmalı.

  • Bu aşılar problemli. Bilenler bilir. Haberdeki aşılar mRNA bazlı aşılar. Geleneksel aşılardan farklı olarak bu aşılar hücreye mRNA parçaları sokuyor. Bu parçalar güya bir nevi protein üretmeye programlıyor hücreyi. Ama bunun tam olarak ne kadar süre de neyi üreteceği belli değil. Sizi uzun vadede kanser, kısır vs. etmeyeceğinin bir garantisi yok.

  • Çin aşısı muhtemelen tırt.

  • mRNA aşıları tehlikeli doğrudan hücreye müdahale ediyor. Antijen aşılar daha risksiz.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Kısır olabiliyorsak 5 doz yazsınlar bana özgürce şey keyfi
  • Kısır olma riski va(kanser ve dahası) Yani Buda planları ortaya döküyor ya ölün yada aşıyı olun kısır kalın nüfus azalsın
  • Imarex kullanıcısına yanıt
    Kapitalist düzende her birey bir tüketici hiçbir devletin işine nüfusu azaltmak gelmez. Her yeni hastalığın aşısında aynı muhabbet. "KISIR YAPACAKLAR BIZI."
  • Çok insan var işine gelmez Diyorsun ama yaparlar
  • Imarex kullanıcısına yanıt
    Oyle yaparlar diyip işin içinden çıkma. Niye yaparlar anlat bi
  • Gelmiş gene bizi kısır yapiyürler diyen cahil cühelalar. Siz üremeyin zaten daha iyi dünya açısından. Sizin yetiştireceğiniz çocuktan da bir cacık olmaz.

  • Dünyanın kaynakları sınırlı herkesi besliyemessin nüfusun bu şekilde artışı dünyanın sonunu getirir dünya 1 Milyar insanı bile zamanında zar zor taşıyordu şimdi 8 milyar var temiz su kaynakları sınırlı insan elinden çıkan kirliliği saymıyorum bile bu şekilde nüfus artışı devam ederse kıtlık Olucak
  • Imarex kullanıcısına yanıt
    Şuan bile dünyanın belli yerlerinde kıtlık ve susuzluk yaşanıyor. Kimin umrunda? Kimsenin! Yine aynı olacak üst tabaka her zaman rahat yaşayacak sıkıntı çekenler bizler ve bizden daha altta olanlar olacak.
    Üst tabakanın rahat yaşaması için bizlere ihtiyaçları var ve olacak
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Ne kadarimiza ihtiyaç duyacaklar orasını zaman gostericek
  • Biraz yaygınlaşana kadar mrna aşısı olmam ben gider çinin aşısını olurum

    Çinin aşısıda tırt değil hacettepe de vs ankarada doktorlara vurdular ve sonuçlar gayet iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Kapitalist düzende her birey bir tüketici hiçbir devletin işine nüfusu azaltmak gelmez. Her yeni hastalığın aşısında aynı muhabbet. "KISIR YAPACAKLAR BIZI."

    Orada da Kapitalism var. Kanser için harcanan paralara bak sadece. O zaman anlayabiliyoruz.

  • Ray Kurzweil kullanıcısına yanıt
    Antijen aşısı dediğiniz geleneksel aşılar mı
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Ya cahil cahil konuşmayın ya. Bilenler bilir yazmış, sen kimsin acaba, biyolog musun, doktor musun, gen mühendisi misin nesin yani. İki tane salak komplocunun yazısını okuyup burada milleti yalandan korkutuyorsunuz sorumsuzlar. Bir halt biliyormuş gibi hava atacaksınız diye insanlar favipiravir gibi ilaçları almayıp yoğun bakıma düşüyor, korona pandemisini bitirecek aşıları olmaktan çekiniyor. Azalarak bitin artık ya zırcahiller sizi.

  • Spike proteini ürettiliyor. Genetiği değiştirici bir etkisi yok. Aldığın nefes kanser, kısırlık için daha büyük risk faktörü

    Bu işler mRNA kötüymüş eniştem öyle dedi demekle olmuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sauna'da uzun vakitler geçirmek, aşırı sıcak suyla duş almak sadece o bölgeye de uygulayabilirsin ;baklava yapmak ve kabızlık senin çözümlerin kardeş ,boşa paranı ilaçlara harcama denklem budur :)
    (Belirtileri de boyut küçülmesi ve sperm azalması)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 27 Kasım 2020; 18:0:5 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.