Şimdi Ara

Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
3
Favori
11.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu Katar'a devretti. Satıldı deniliyor ancak ne kadar verildiği açıklanmıyor. Kuvvetle muhtemel 5 kuruş para ödenmedi. Bedavaya gitti.

    Tıpkı yine Katar'a 25 yıllığına kiralanan Tank-Palet Fabrikası gibi… O da bedavaya verilmişti!

    Katar aşkı bir başka… En güzeli Katarlılara seçme ve seçilme hakkı verelim, bu işi huzur içinde çözelim!

    ★★★

    Bırakın Varlık Fonu yönetimindeki THY'yi, BOTAŞ'ı, ÇAYKUR'u, Katar'a devretse bütün fonu, kim ne diyecek ki? Şahsım istedi verdim hisseleri… Örtülü ödenek gibi bu da örtülü fon!

    Sayıştay dahil hiçbir kurum onu denetleyemez. Özel kanunla korunuyor, kimse bir şey diyemez!

    ★★★

    Kamu İhale Yasası ile Devlet İhale Yasası'nın da içinde bulunduğu birçok yasa, fon ve şirket ile bu fon tarafından kurulacak diğer şirketler için uygulanamıyor. Denetlenemiyor. Soru sorulamıyor. Hesap verilmiyor. Vergi bile ödemiyor.

    Tamam, Borsa hisselerini sat da Katar'a… Neden ihalesiz yapıldı acaba? Teklif toplanıp daha iyi fiyat veren çıksa milletin yararına… Konu ile ilgili var mı bir açıklama? Yok!

    ★★★

    Devir hangi tutar üzerinden yapıldı? Neye göre hesaplandı? Para nereye yattı? Hangi alanlarda kullanılması kararı alındı?

    Sattım oldu? Zira özelleştirme ve kamulaştırma vardı. Bir de Katarlılaştırma çıktı.

    Kendileri Kanal İstanbul'un inşasının bir an önce gerçekleştirilmesini istiyorlarmış. Kanal bize, İstanbul onlara kalacak galiba…

    Nitekim devirler devam edecek. Fon paraları kim bilir nereye gidecek? Sonsuz şekilde borçlanabilme yetkisi var. Haberimiz ve olmaz altımızdan pantolonumuzu alırlar!

    Oysa Türkiye Cumhuriyeti dahi borçlanmalarını Hazine üzerinden yapar. Belirlenmiş limitlere uymak zorundadır. Ülkeyi yönetsen bile borçlanamazsın kafana göre…

    ★★★


    Fon, sınırsızca, umarsızca, hunharca borçlandı. Diyelim İktidar değişti. Yeni yönetim geldi. Bir bakmışsınız Varlık Fonu, Katar'a 100 milyar dolar borçlu görünüyor. Olamaz mı? Sarayı bile satar geliri de fona yazar! Öylesine yetkileri var.

    Varlık Fonu kendisine devredilen malları teminat göstererek aldığı borçları ya ödeyemezse? Sadece gelirleri değil, varlıklar da fona devredildi. Demek ki ellerindeki değerleri bir bir satacaklar.

    ★★★

    Varlık Fonu'nun mantığı nedir? Her şeyden önce bir varlık ya da kamu elinde oluşmuş bir gelir fazlalığı olması gerekir. Bizde var mı? Yok!

    Dış ticarette fazla veriyorsan veya doğal kaynak satıp parayı ne yapacağını bilemiyorsan bu tip fonlar kurarsın. Fazla parayı oraya aktarırsın.

    ★★★

    Fakat bizim borcumuz varken Varlık Fonu kurup, borcu ödemeyip para biriktirmeye çalışmamız saçma değil mi? Haliyle bu işte bir terslik veya farklı bir niyet var.

    Başkanın kişisel onayına dayanan ve parlamento denetiminden geçmeyen tek bir imza ile Türkiye'nin boyunu aşacak milyarlarca dolarlık anlaşmalar… Artık yeni nesil sabah akşam çabalar, ödemeye çalışırlar.

    Murat Muratoğlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dermeister01

    sen Türkçü falan değilsin hiçbirşey değilsin o rumuzunu ve o fotoğrafını değiştir. Dünyadan, Dünya siyasi tarihinden zerre kadar haberin yok. o yüzden geleceği de göremiyorsun. Ülkücülük, milliyetçilik falan hepsinin içi boşaltıldı elimizde bir Türkçülük kaldı onu da senin gibi akp medyasının propagandasına maruz kalmış kayıp insanlara kaptırmayalım...



    Alıntıları Göster

    Senin demenle Türkçülükten çıktım evet conoya bak blok. Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor! 





  • Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!
    Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!
    Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!

    Cumhuriyet!
    Borsa İstanbul'un hisse satışı ile ilgili 3 haberin veriliş şekli

    forumda katar katar Katar başlıkları açan kitlenin de yansıması olmuş:D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • QNB Turkiye Cumhuriyeti

  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Avrupa kalkınma bankasından kaça alındığını biliyormusun da Katara kaça satılmış merak ediyorsun.


    Londrada yabancılar özellikle de arapların o kadar yeri varki İstanbul yanında devede kulak kalır. Bu araplarda para var ama sizin bu müslüman düşmanlığınız nedeniyle o paralar avrupa abd de işliyor kaymağını da avrupa abd yiyiyor.


    Ek olarak Volkswagen demek özel şirket.


    Peki al sana kapak.


    https://www.volkswagenag.com/en/InvestorRelations/shares/shareholder-structure.html#


    Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Babatehlikeli

    Benim anlamadığım adamlar dünya'nin her yerinde yatırım yaparken TÜRKİYE de yatırım yapınca ayaklanıyorsunuz.


    Katar

    ABD ve Asya pazarlarına toplamda 55 milyar dolarlık yatırım hedefi bulunuyor.



    Katar eş-Şark Gazetesinin yayınladığı bilgilere göre Doha’nın yatırım yaptığı kıtalar ve bazı ülkeler şunlar: "Avrupa’da Portekiz, İspanya, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, İsveç, Ukrayna, Türkiye, Yunanistan, Güney Amerika'da Brezilya, Arjantin; Kuzey Afrika’da Mısır, Tunus, Fas; Güney Afrika'da Kenya, Sudan, Uganda; Orta Doğu'da Suriye, Lübnan; Asya’da Çin, Tacikistan, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka, Vietnam, Tayland, Malezya, Endonezya, Filipinler, Rusya; Kuzey Amerika'da ABD ve Okyanusya'da Avustralya."



    QIA aynı zamanda kendi ülkesindeki birçok kuruluşun doğrudan sahibi ya da ortağı konumunda bulunuyor.

    Otorite, Katar'ın başkenti Doha'daki Hamad Uluslararası Havalimanı, Katar Havayolları, Katar borsası, Katar Ulusal Bankası S.A.Q ve telekom operatörü Ooredoo QSC'de en büyük yatırımcı olarak dikkati çekiyor.

    Avrupa

    Avrupa, uzun zamandır Katar'ın yatırımları için en önemli destinasyonlardan biri olmasıyla dikkati çekerken, QIA, kıtada otomobil, gayrimenkul, teknoloji, finans, sağlık ve moda şirketlerine ile futbol kulüplerine milyarlarca avroluk yatırım gerçekleştirdi.

    Katar, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'da son 30 yılda Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief ve SolarWorld gibi şirketlere 20 milyar avrodan fazla yatırım yaptı.

    2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’da, Siemens, Deutsche Bahn ve birçok uluslararası Alman şirketi altyapı projeleri gerçekleştiriyor.

    2008 finansal krizi sırasında Barclays Plc ve Credit Suisse Group AG'ye milyarlarca dolarlık yatırım yapan QIA, Deutsche Bank AG’nin sermayesini desteklemek için de 2014'te Alman bankasının hissedarı oldu.

    QIA’nın yan kuruluşu Qatar Holding de Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG'de yüzde 14,6'lık pay ile en büyük hissedarlar arasında yer alıyor.

    2011’de Fransa’nın köklü takımlarından Paris Saint Germain’i satın alan QIA, takıma David Beckham'ın transferi de dahil milyonlarca avroluk yatırım yaptı. QIA, İtalyan lüks markası Valentino Fashion Group SpA'yı da Mayhoola for Investments SPC adlı bir yatırım şirketi aracıyla yaklaşık 700 milyon avroya satın aldı.

    İngiltere

    Yatırım konusunda daha çok Batı Avrupa ülkelerine yönelen Katar'ın İngiltere'de de 40 milyar sterlinden fazla yatırımı olduğu hesaplanıyor. Bunların arasında Londra'nın en ünlü yerlerinden HSBC kulesi, Shard Gökdeleni, Olimpiyat Köyü, Harrods mağazası, Savoy Oteli ve finans sektörünün bulunduğu Canary Wharf bölgesindeki hisseleri bulunuyor.

    Katar’ın İngiltere’de yatırımları sadece gayrimenkulle sınırlı değil. Ülkenin büyük süpermarket zincirlerinden Sainsbury`nin yüzde 22 hissesi ve Londra Heathrow havaalanının yüzde 20 hissesi de QIA'da bulunuyor. Katar Havayolları da British Airways'in sahibi IAG SA'nın yüzde 20’sini elinde bulunduruyor.

    Londra Borsası'nda (London Stock Exchange-LSE) yüzde 10,3 ile en büyük hissedarlar arasında QAI dikkati çekiyor. LSE, son olarak New York merkezli finansal piyasa verileri sağlayıcısı Refinitiv’i 27 milyar dolara satın almıştı. 

    Rusya

    QIA, Rusya’nın en büyük petrol üreticisi “Rosneft”in yüzde 18,93 hissesini 11 milyar dolara satın alırken, ülkenin üçüncü büyük havalimanı olan St. Petersburg Havalimanı'na da 2018 yılında yaklaşık yüzde 25’lik hissesini alarak ortak oldu.

    ABD

    Katar Yatırım Otoritesi, 2015'te New York'ta bir ofis açarak bu ülkede de yatırımlarını çeşitlendirme yoluna gitti. New York ve Los Angeles'ta özellikle ofis olmak üzere birçok gayrimenkule yatırım yaparken, Empire State Building'in sahibi Empire State Realty Trust Inc.'in yaklaşık yüzde 10'unu satın aldı.

    QIA, Brookfield Property Partners LP ile New York'da yaklaşık 9 milyar dolarlık bir gayrimenkul projesi geliştirdi.

    Otorite’nin başta Singapur olmak üzere Asya ülkelerinde de gayrimenkul ve teknoloji şirketlerinde hissesi bulunuyor.

    ABD ve Asya pazarlarına toplamda 55 milyar dolarlık yatırım hedefi

    Katar Yatırım Otoritesi, özelikle başarı yakalanan ülkelerde pazarları çeşitlendirmeye yöneliyor.

    QIA, 2016’da açıkladığı 5 yıllık Asya ve ABD piyasasına yönelik yatırım stratejisinde, ABD pazarı için yaklaşık 35 milyar dolar yatırım yapmayı planlarken, Asya pazarları, özellikle Hint ve Güneydoğu Asya pazarlarında yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım hedeflemişti.

    Katar'ın en fazla gaz sattığı Çin pazarı için de yaklaşık 10 milyar dolarlık yatırım planı bulunuyordu.

    Katar eş-Şark Gazetesinin yayınladığı bilgilere göre Doha’nın yatırım yaptığı kıtalar ve bazı ülkeler şunlar: "Avrupa’da Portekiz, İspanya, Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, İsveç, Ukrayna, Türkiye, Yunanistan, Güney Amerika'da Brezilya, Arjantin; Kuzey Afrika’da Mısır, Tunus, Fas; Güney Afrika'da Kenya, Sudan, Uganda; Orta Doğu'da Suriye, Lübnan; Asya’da Çin, Tacikistan, Pakistan, Hindistan, Sri Lanka, Vietnam, Tayland, Malezya, Endonezya, Filipinler, Rusya; Kuzey Amerika'da ABD ve Okyanusya'da Avustralya."

    Yerli girişimcinin parası yoksa Katarlı yada yabancı 2-3 katına yeri satın alıyorsa iyi bir şey tabii ki. Ama beleş uçak geliyor beleş fabrika veriliyor başka satışların fiyatı belli değil toplumun kârı belli değil hatta yok yoksa Finansbank yada Digitürk satışında anormallik yok çünkü özel zaten onlar mesele olan devlete ait olan yerler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Sizin için fark etmez. Müslüman olması veya arap olması yeter.


    Boşa düzeltme yapmayın.


    Avrupa abd cicidir. 1000 senedir Türkleri yoketmeye çalışan ve minimum 3-5 milyon Türkü katleden avrupa abd cicidir.


    Siz araplar Osmanlıyı arkasından vurmuş der dırdır edersiniz. Olayı yapan az bir satılmış araptır.


    Artı sizin buna da sevinmeniz lazım çünki Osmanlı da size göre kötüdür. Araplar iyi yapmıştır sizin kafaya göre.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikiştutmazsabri

    Daha önce borsada baska Avrupalı firmanın hissesi vardı sesiniz çıkmıyordu Araplar alınca auww ne auwww

    Sadece bist'in %10u satılmadı 10 madde var orada... Ayrıca bist'in hissedarı yabancı kuruluş vardi nasdaq %5le girmiş 2013 yılında yine Akp satmış dışardan kolay döviz girişi olsun diye dövizi baskılamak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

    türk telekom araplara satıldı neden hala ismi türk telekom türk degil artık bu ismin arkasına niye saklanıyor, milli piyango da yandaş ve yabancılara satıldı halla ismi milli piyango? biz sizi çok iyi biliyoruz. kanal istanbul reklamlarını araplardan takip ediyoruz

    Alıntıları Göster

    2030 yılında Türk Telekom yine devletin olacak... Milli piyangodaki milli kelimesi sayesinde müşteri güven duyuyor değişik isim olsa veya yabancı isim olsa loto oynayan kalmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Yok hocam orada Lübnan öptü bizi 

    Hangi arap neremize ne koydu artık birbirine karışıyor.

    Yerli ve milli reisin, Araplarin ayakları altına aldığı Türkiye de hangi Arap bizi nerede öptü takip edemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 29 Kasım 2020; 0:36:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Avrupa kalkınma bankasından kaça alındığını biliyormusun da Katara kaça satılmış merak ediyorsun.


    Londrada yabancılar özellikle de arapların o kadar yeri varki İstanbul yanında devede kulak kalır. Bu araplarda para var ama sizin bu müslüman düşmanlığınız nedeniyle o paralar avrupa abd de işliyor kaymağını da avrupa abd yiyiyor.


    Ek olarak Volkswagen demek özel şirket.


    Peki al sana kapak.


    https://www.volkswagenag.com/en/InvestorRelations/shares/shareholder-structure.html#


    Nastaq'da bir borsa sonuçta. AKP döneminde satılmış yine. Nastaq'a özel bir imtiyaz verildiyse muhalefet bilipte susmuşsa kötü tabii ki... Fakat katar'a verilirken belli imtiyazlarda veriliyor yol su enektik anlaşması yapılıyor özel istinye park satilirken bile oraların yolları değişmiş ismi değişmis... Normalde Arap sermayesinin Türkiye'ye gelmesi iyi bir şeydir ama batan geminin malları şeklinde veriliş doğru değil yada zarrap tarzı başka şeyleri örtmek mi amaçlanıyor diye soru işaretleri yaratıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Sen ya kapak nedir bilmiyorsun ya da söylenilenleri anlamadın.


    Volkswagen özel şirket ve yönetim kurulu istediği paraya istediği kişiye satar. Borsaya kote oldukları için uymaları gereken kurallar hariç ihale, şeffaflık gibi meselelerle özel şirkete laf etmenin manası da yoktur. Yönetim kurulundan satış kararı çıkarsa tamamdır.


    Burada kamu yararı için şeffalık ve ihale olmalıydı. Sami Ofer’i ihya eden Tüpraş vakasına dönmesin diye itiraz ediyorum. Kapalı kapılar ardında yapılan işler şeffaflık da yoksa pek de iyi olmuyor halk için.

    Kimsenin hiç bir şeyi sorgulayamadığı, şeffaflığın olmadığı bir ülke hayal ediyorsun anlaşılan ve herhalde bu kadar uzun süreli ve ağır genç işsizliğini de tesadüf filan zannediyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Arkadaşım bilmiyorum sıkıntı o zaten. Bu arada akp'li olunca ülke satılsa sorun olmuyormuş bunu da anladık.


    Avrupa kalkınma bankası alırken ne kadara aldığını, anlaşma içeriğini biliyordum.

    Şimdi bilmiyorum.

    Her şey kapalı üstelik çok daha fazlasını satmış vermiş olabilirler. Bilmiyorum, bilmiyoruz, ülkeyi satıyorlar tek bildiğimiz o.


    wv özel firma istediğine pay satar.

    Benim dediğim şeyi söyleyip al bak ispatladım demek bambaşkaymış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Kasım 2020; 13:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu millete müstahak ama iste kurunun yaninda yas da yaniyor.
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    B3lki de badelemislerdir
  • Allahtan emir geldi diyip halka kakalarlar yine dicem de canım istedi sattım dese de pek bi sey degismez yıne oyları alırlar koyun cok. hepsı muhalefetın sucu

  • Filistinde israilin kurulması nasıl olmuş biliyor musunuz islamcı elemanlar islamcı krallarına inanmışlar bu islamcı krallarida ülkesini yahudilere topraklarını para karşılığında satmışlar bizim mevzuda buna benziyor din ile kandırılan bir halk sonumuz umarım aynı olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.S .T -- 29 Kasım 2020; 12:57:18 >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Reis sen neyi savunuyorsun ki ? Kalkmış arapları savunuyorsun bize enteresan sen bizim içimizde ki arap nefretini yok edemezsin bu asyadan beridir gelen bir nefret sen asimile olmuş ya da onların kanıyla karışmış birisin sadece boşuna burada onları savunacak şeyler yazma hicbir etkisi yok sayınız azalıyor geleceğini düşün
  • Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!
    Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!

    ALIN GÖRÜN GÖZÜNÜZE SOKUN VR Discord Kanalında biriyle yaptığım sohbet. YAZIK BİZLERE. Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor! 

    Birleşik Arap Emirliklerinde yaşıyormuş.)

    16 yaşında çocuk jetski alayım diyor lan JETSKI.

    Biz de de aha bu:

    Borsa istanbul’un yüzde 10’u Katar’a devrediliyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 29 Kasım 2020; 13:8:48 >




  • özelleştirmelere karşıyım deseydin daha mantıklı bir duruşun olurdu.
    Elin batı kaynaklı satın alımı olsaydı, yabancı sermayeli yatırım mı diyecektin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.