Şimdi Ara

Usta Şanzıman inecek, tutarın önü açık dedi, Bir başka usta 150 Liraya işi halletti :)))))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
13.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Geçenlerde böyle bir konu açmıştım

    https://forum.donanimhaber.com/usta-sanziman-inecek-tutarin-onu-acik-dedi-videolu--146561090

    Arabada sabah şıkırdama geliyordu.

    Aslında baskı balatasını değiştirdiğim yere gitmiştim.

    Bana direk baktı, şanzıman inecek ses ordan geliyor, 1000 lira işçilik sadece, kaç liraya çıkar bilmiyorum teker teker parçalara bakmak lazım demişti.

    Ben de iki gün önce başka bir yere götürdüm.

    Videoyu dinlettim, kayıştan geliyor gibi ama sabah motor soğukken bakalım dediler.

    Dün sabah 11de aradılar. Kayışı değiştik ses gitti.


    Ve bu sabah ses kesildi.

    İşlem bu kadar.

    Hemen inansam, yaptırsam yalama yapacaklardı arabayı.

    Ben de 2-3 binin aşağısına çıkamayacaktım.

    Para kolay mı kazanılıyor ?




  • Benim başıma çok geldi. Birinin 8000 fiyat biçtiği tamiri başka yerde 650 liraya yaptırmışlığım var en son.

    Artık bütün sektörler için geçerli bir durum bu. Dürüst ve ahlaklısını bulmak çok zor. Bulduğun zaman da o kişinin dürüst kalacağı garanti değil. İnsanlar giderek yozlaşıyor.

    ben demiştim hocam. bunlar hep tecrübe geçmiş olsun sevindim o usta denen mahlukata para kaptırmamanıza.


    zamanında bana 3 bin tl masraf çıkarttı oto beyinci. sorun ise 50 liralık ateşleme modülünden çıktı. bu işler böyle. tuttuklarını öperler sanayide. çok dikkatli olmak lazım. geçmiş olsun tekrardan.

    Zamanında aracımın soğutma suyuna yağ karışmıştı,usta motoru açalım 1500tl tutar sonradan ne çıkarsa hesaba ekleriz demişti, yetkili servise gittim 300 400tl arası bi fiyata termostat yuvasını değiştirip sorunu çözdüler.Ustaya kalsa nerden baksan 2bin tl param gidecek ve sorun halen devam ediyor olacaktı
    Mesele sadece dürüstlük olup olmaması değil, ülkede bir liyakat sorunu var. Bu sadece kamuda değil, her yerde. İşinin ehli insan sayısı çok az. Boyacısı, tesisatçısı, elektrikçisi, kağıtçısı, marangozu yani ustalık gerektiren bütün iş alanlarında iyi usta bulmak çok zor. Ahlaksızlar da var elbette ama çoğunluk ehil değil.
    Megane 2 hb 2005 model aracı yeni aldığımda fark ettim ki benzini fulledigim zaman arabanın içine ve dışına yoğun bir benzin kokusu giriyor. Depoyu fullemeyip yarıda bıraksam sorun yok fule yakınken oluyor. Yetkili servise götürdüm 300 tl arıza tespit ücreti alırız sonra muhtemelen benzin pompası değişecek filan bana en az 2 bin tl tutar dedi masraf. Özel servise götürdüm o da depo değişecek çıkma depo bulunacak araç en az 15 gün bizde kalacak filan dedi masrafın ucu açık en az bin tl dedi. Sonra ben tavsiye üzerine küçük esnaf bir ustaya gittim durumu anlattım herif haa tamam hemen halledeyim dedi şaşırdım. Arka koltuğu kaldırdı benzin deposunun kapağı var onu söktü arasında plastik bir halka var o zamanla çürümüş depodaki benzin miktarı artınca basınçtan dolayı ordan kaçırma yapıyor dedi. Plastik bir conta uydurdu oraya. Güzelce silikonladı etrafını. Toplamda 5 dk ya halletti 20 tl aldı 9 aydır hiçbir sıkıntı çıkmadı koku filan kalmadı. Sırf benzin kokusu geçsin diye ne araç parfümleri aldım oto kuaförlere yedirdigim paralar filan zaten hiç girmiyorum. Serviste yaptırsaydim sorun yine çözülmezdi boşuna da para verirdim küçücük conta için adamlar benzin deposunu komple değişelim veya benzin pompasıni değişelim diyor sırf hem işçilik hem parça ücretinden geçirsinler diye ama ben 20 tlye hallettim.

    Yine aynı aracın geçenlerde kalorifer motoru üflememeye başladı. Üç beş tane klimaci gezdim hepsi de kalorifer motoru değişecek sökmesi de zor en az 300 tl işçilik tutar motoru da sipariş veririz ortalama bin tl masraf çıkar araç da bir gün bizde kalır dediler. Ben yine tavsiye üzerine küçük bir oto elektrikci buldum adama olayı anlatır anlatmaz ha megane 2 lerde zaten kronik sorundur motorun değişmesine gerek yok muşir değişecek aracı bırak yarım saat sonra gel al dedi. Yarım saat sonra gittim adam motoru sökmüş temizlemiş klima bakımlarını yapmış filtrelerini temizlemiş o bahsettiği muşiri değiştirmiş eskisinden daha güzel üflemeye başladı klima da kalorifer de daha kaliteli çalışmaya başladı 70 tl aldı.

    Yine aynı aracın malum kumandası hassas olduğundan en ufak düşmelerde hemen bozuluyor ya araç çalışmıyor ya da kapıları açıp kapatmıyor. Neyse bir gün kumanda aracı çalıştırmadi kart arızası verdi birkaç oto anahtarci gezdim 250-300 tl arasında yeni kart yaparız eski kartı da 100 tlye tamir ederiz dediler. Tamir dedikleri şey de kartın içinde iki tane lehim var onları söküp yeniden lehim yapacaklar. Yirmi saniyelik iş yani. Gittim bir elektronikci buldum adama YouTube videosu izlettim bu şekilde lehimleri yeniden yapman lazım dedim bir dk içinde yapıp verdi para da almadı.


    Son bir yıl içinde sanayide yiyecek olduğum kazıklardan aklıma gelenler bunlar...
  • sevindim sorunun basitçe çözülmesine

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    sevindim sorunun basitçe çözülmesine

    Teşekkürler Hocam. Ben de kafaya takmıştım baya. HAlbuki basit bir şeymiş

  • ibretlik konu sağlık konusunda nasıl 2-3 doktorun fikrini alıyorsak araç için de aynısı geçerli tek bir ustaya güvenmemek lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim başıma çok geldi. Birinin 8000 fiyat biçtiği tamiri başka yerde 650 liraya yaptırmışlığım var en son.

    Artık bütün sektörler için geçerli bir durum bu. Dürüst ve ahlaklısını bulmak çok zor. Bulduğun zaman da o kişinin dürüst kalacağı garanti değil. İnsanlar giderek yozlaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında aracımın soğutma suyuna yağ karışmıştı,usta motoru açalım 1500tl tutar sonradan ne çıkarsa hesaba ekleriz demişti, yetkili servise gittim 300 400tl arası bi fiyata termostat yuvasını değiştirip sorunu çözdüler.Ustaya kalsa nerden baksan 2bin tl param gidecek ve sorun halen devam ediyor olacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009-2010 civarı bir tanıdığın civic'ten tümsekten geçerken gelen ses için servise gittik. 4000 lira yaklaşık masraf çıkardılar, 50 lira da lift parası aldılar.

    Aynı sorun için iyi bildiğimiz bir rot-balansçıya gittik, 20 liraya hallettiler.

  • ben demiştim hocam. bunlar hep tecrübe geçmiş olsun sevindim o usta denen mahlukata para kaptırmamanıza.


    zamanında bana 3 bin tl masraf çıkarttı oto beyinci. sorun ise 50 liralık ateşleme modülünden çıktı. bu işler böyle. tuttuklarını öperler sanayide. çok dikkatli olmak lazım. geçmiş olsun tekrardan.

  • Şimdi o kayış neden ses yapıyormu onu öğren muhakkak aksi halde gene yapar belli ki kayışı bozacak birşeyler oluyor gergide kasnakta balans dinamoda devirdaimda sorun olabilir zorladıysa kayış kendini bırakmıştır peşini bırakma sakın.

  • Acil bir durum yoksa vede bilmediğiniz bir şehirde değilseniz en iyi çözüm tanıdığınız ustaya yaptırmak.Yoksa tanıdık yetkili servisten fiyat almak vede gerekirse yaptırmak...


    Bence hangi model kullanırsanız kullanın otomobiliniz varsa bulunduğunuz kentte ki iyi bir ustayla ahbaplık kurmak.

  • Aslında ilk gittiğin usta da anlamıştır aynı sorunu ama para koparmak için öyle demiş. Yavşaklıktan başka bir şey değil.


    Bu tür olay dizel turbodan ses geliyor diye ustaya götürdüm. Tanıdık samimi usta. Baktı baktı baktı.. Turbo komple değişecek 3,5 bin turbo dedi. Yağı falan da değişecek ustalık falan derken 6 bin hesap çıkardı. Kalsın sonra geliriz dedik.

    Başka birine gösterdik. Aynısını dedi 2 bin e hallederim dedi.

    Başka ustaya götürdük 3 bin dedi

    Derken ses kendiliğinden kesildi. Aradan 9-10 ay geçti ses mes yok dedi arkadaş.

  • Banada conta yandı demişlerdi 128 TL ye radyatör bidonunu değiştirdim güvenmemek lazım geçmiş olsun
  • 3 sene önce yarisin kontakta anahtarı çevirirken çok zor dönüyordu , kırmadan servise sorayım dedim bin küsur lira fiyat çıkardı komple anahtar tesisatı değişecekmis. Çıktım tanıdık özel servise götürdüm 2 dkda halletti para da almadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kataruna

    Benim başıma çok geldi. Birinin 8000 fiyat biçtiği tamiri başka yerde 650 liraya yaptırmışlığım var en son.

    Artık bütün sektörler için geçerli bir durum bu. Dürüst ve ahlaklısını bulmak çok zor. Bulduğun zaman da o kişinin dürüst kalacağı garanti değil. İnsanlar giderek yozlaşıyor.

    Çok güzel tespit. Dürüstü bulmak zor ve dürüst kalacağının garantisi yok. Yazık bize..

  • aracınız colt'muş benim de ilk aracım colt idi. konunuzu görmemişim görseydim kayış cevabını ben de verirdim. zira arabayı ilk aldığımda aynı ses birebir benim arabada da vardı. v kayışı değiştirmiştim ses gitmişti.


    colt'un şanzımanı bozulunca şanzımandan öyle şakırdama sesi gelmez. hangi ustaysa bir daha önünden bile geçmeyin derim.


    ayrıca işçilik 1000 lira demiş ahlaksız. ben mitsubishi asx'in baskı balata değişimine bir ay önce 350 tl ödedim (işçilik sadece). colt'un amt şanzımanlı olanları bile bozulsa işçilik 1000 tl ödemezsiniz :) neyse Allah korumuş geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 26 Kasım 2020; 21:19:41 >
  • Mesele sadece dürüstlük olup olmaması değil, ülkede bir liyakat sorunu var. Bu sadece kamuda değil, her yerde. İşinin ehli insan sayısı çok az. Boyacısı, tesisatçısı, elektrikçisi, kağıtçısı, marangozu yani ustalık gerektiren bütün iş alanlarında iyi usta bulmak çok zor. Ahlaksızlar da var elbette ama çoğunluk ehil değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    Mesele sadece dürüstlük olup olmaması değil, ülkede bir liyakat sorunu var. Bu sadece kamuda değil, her yerde. İşinin ehli insan sayısı çok az. Boyacısı, tesisatçısı, elektrikçisi, kağıtçısı, marangozu yani ustalık gerektiren bütün iş alanlarında iyi usta bulmak çok zor. Ahlaksızlar da var elbette ama çoğunluk ehil değil.

    dediğiniz genelde doğru olmakla beraber bu örnek üzerinde değil.


    araç boştayken bile ses çıkarıyor, adam dişlilerde sorun var şanzıman açılacak diyor, bu bildiğin dolandırıcılık girişimi.

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    evet sağlık konusunda hayatımın hatasını yapıp tek doktor görüşü ile ameliyat olmuştum.. ülkede liyakat olmadığı için mutlaka her işte 2. - 3. görüşü almak gerekiyor. Acı bir ders oldu hayatım boyunca sürecek

  • Bu sorun için usta olmayada gerek yok zaten, Kayış,gergi kasnağı veya varsa elektrikli kasnakda bu sesi yapar.Özelikle soğuk havalarda ısınana kadar kasnak sesi cok olur. metalparçanın birbirine vurması gibi ses duyarsan kasnak sesi.



    Bu motoru eline alırsın demişti ustanın biri zamanında 3 sene bindim arabaya elime falan almadım,aksine ona gitmeyi kestim sorun çözüldü,işini yapmayıp sıfır parça parası verdiğim ama onun parçayı tamir ettiği bir usta,aç göz,insafsız,allah korkusu olmayan esnaflar hepsi bir değil tabi dürüts olanıda var ama bana hiç denk gelmedi.


    Komple alt takım aldım 1.500 TL'ye götürüp tanıdığım bir arkadaşıma teslim ettim dedimki bak Ali,parçalar sıfır,ben sana güveniyorum ama bu araç yapılırken aracın başında dur ne olur ne olmaz,cok fazla dilim yandı benim ustalardan. Tamam abi sen hiç merak etme dedi,sonuç direksiyon pompası arızalandi üstelik salıncakları değişmemiş abimiz araçdan gırc gırc ses geliyor. Gidip birde direksiyon pompası yaptırdım 1.500 TL'ye. Sonra dedim ali kusura bakma bu araç böyle değildi diyorum yok abi olurmu bu böyleydi diyor bana :D.Sonradan anlaşıldıki usta gelene gidene takmış yapmamış işini usta kactı gitti bunlara birton iş ve borc kitleyerek. Neyse bence başında durmadığınız aracınızı kimseye emanet etmeyin yaptırmayın,akrabanız bile olsa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 27 Kasım 2020; 10:16:23 >
  • Evet beyler bayanlar şöyle yapalım güzel hepiniz yazıyorsunuz artıları eksileri .

    Sark kurnazı ustaları şehir ve dükkan olarak belirtinki kimsenin canı yanmasın , adam olan ustaları da yazın kimsenin cebine dokunmasın derim.

    Yazarken arabalarınız marka modelinide yazın bilelim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.