Şimdi Ara

Umit Ozdag HT Canli Yayini (22 Kasim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • An itibariyle devam etmekte. Simdiye kadar olan konularin ozetini cikarayim:



    Neden simdi konustunuz sorusuna cevap verildi:


    Olaylarin yeni baslamadigi, partinin kurulusundan itibaren partinin bir kimlik sorunu yasadigi, ortada mi olacak, milliyetci bir parti mi olacak sorunun yasandigini soyledi. O zamandan bugune kadar da partinin icinin zamanla FETOculer tarafindan dolduruldugunu son kongre surecinde bu islemin tamamlandigini, kendisi ile beraber partinin kurulusunda yer alan turkcu kesimin tepe kadrosundan tasfiye edildigini soyledi.


    O zamandan bugune kadar da ihracinin oldugunu, "simdi konusmayacaktim da secime 3 ay kala mi konusacaktim" dedi.


    MIT dosyasi:


    Disilerinin emriyle Washington'daki bir kurt konferansina turk devletini gayriresmi temsil etmek icin gonderildigini, yaninda da mit'ten bir kisinin oldugunu soyledi. Kisilerden bazilarinin aktif gorevde olduklari kendilerinden de ogrenilebilecegini soyledi.


    Bununla beraber de bu dosyayi servis edenlerin FETO'den iceride olduklarini, ayni dosyanin da simdi IYIP'ler tarafindan kullanildigini soyledi.


    FETO-IYIP iliskisi:


    Ihracini savunan tiplerden bahsetti:


    Bir tanesi baskanlik rejimini savunmus, sonrasinda IYIP'e kurulusu sirasinda FETOcu demis, simdi IYIP sekreteri yapilmis.

    Digeri zaten Istanbul il baskani.

    "Bir takla at da gor" diyen, ayak tirnagina kadar feto pisligi olan idris naim sahin'in partiden aday gosterilmesi.


    Sonrasinda turkcu oldugu bilinen partililerin kazanamayacaklari, veya 2ci, 3cu sira gibi onemsiz yerlerden 'kaybetsinler' diye vekil yapildiklarindan bahsetti.


    Sonrasinda Halacoglu yayina baglandi:


    Ozdag'in soylediklerini dogruladi, "parti baska yere kaydigi icin ayrildigini" soyledi.


    Zamaninda soyledigi "IYIP'le beraber Ataturk'den sonra ilk defa Turkiye'yi Turkler yonetecek" lafindan dolayi uyari aldigini soyledi.


    Aksener'in Ozdag parti kursun mu anketi:


    Aksenener'in kendisi hakkinda, kendisinden habersiz anket duzenledigini, ankette katilanlara "ozdag parti kursun mu, ince ile hareket yapsin mi" gibisinden sorular soruldugunu soyledi.


    Anayasa olayi:


    IYIP cenabindan gelen "anayasa calismasi yok" iddialarini acikladi ve esasen bir kelime oyunu yapildigini belirtti; "onlar calisma yapmadik, cerceve belge yaptik diyor, ben taslak diyorum olay bu" dedi.


    MHP'ye donermisiniz sorusu:


    Ihracin resmi olarak bildirilmesinden sonra 1 ay suresinin oldugunu, karara da itiraz edecegini soyledi. "Turkculuk icin IYIP'de mucadele edecegim" dedi. IYIP'le basladigi ayri parti kararindan pisman olmadigini soyledi.


    Turklugun anayasadan cikarilmasinin IYIP tarafindan teklif edilmesi:


    Anayasadan turkluk tanimi, dil ve benzeri, simdiye kadar degistirilmemis tanimlamarin HDP-IYIP-CHP calismalarinda kaldirilmasini konustu. "Turkluk tanimini cikaracak adam IYIP'de olamaz kardesim, git HDP'de siyaset yap" dedi.


    Yayin devam ediyor, sonra guncellerim konuyu




  • ya ülke bitmiş 50 tane konu var konuşulacak çıkarmışlar şunları konuşturuyorlar ya muho ve ümit ya bir şey söyleyecem kötü olacak neyse baksınlar dalgalarına

  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

    4 tane parti bir araya gelmiş; ülkenin anayasasından Atatürk'ü ve Türk kelimesini çıkarmış. yetmemiş ülkeyi 20-25 tane idari bölgeye bölmüş. Bunların hepsini de sırf 2. turda hdpnin desteğini almak için yapmış. Bundan önemli hangi konu var konuşulacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.