Şimdi Ara

Arjantin konsol fiyatlarında Türkiye'yi bile geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S tüm dünyada çıkışını gerçekleştirdi. Tüm dünya şu anda konsolların teknolojisini ve oyunlarını konuşurken bizim ülkemizde ne yazık ki fiyatlar konuşuluyor. Bizimle aynı durumda olan bir başka ülke de Arjantin. 



    Ayrıca Bkz.PS5'in özel kulaklığı PS5 Pulse 3D Wireless Headset'in Türkiye fiyatı belli oldu; 1569 TL



    Gamesindustry.biz'in yapmış olduğu habere göre Arjantin, konsol fiyatları konusunda Türkiye'yi geride bırakmış durumda. Yapılan habere göre PlayStation 5 ve Xbox Series X'in resmi fiyatı 99,000 Arjantin Pesosu, bu da yaklaşık olarak 1230 ABD Doları yapıyor. Fiyat - performans ürünü olarak piyasaya sürülen Xbox Series S ise 65,999 Arjantin Pesosu, yani yaklaşık olarak 820 ABD Doları yapıyor. Arjantin Pesosu'ndan direkt olarak Türk Lirası'na çevirdiğimizde ise Xbox Series X ve PlayStation 5'in 9315 TL'ye, Xbox Series S'in ise 6209 TL'ye satıldığını görüyoruz. Ülkemizde Xbox Series X'in ilk başta fiyatı 9299 TL olarak açıklanmıştı, yani yerel fiyatlandırma yapılmasaydı Arjantin ile neredeyse aynı ücrete satılacaktı.



    Türkiye'de ne kadar?



    Arjantin'in aylık asgari ücreti ise 16.875 Arjantin Pesosu. Yani yaklaşık olarak 210 ABD Doları. Bu fiyatların bir getirisi olarak da ülkedeki korsan oyunculuğun bir hayli arttığı söyleniyor. Hatta Arjantin, Brezilya ve bizim gibi ülkelerde Steam'deki oyun fiyatları, diğer ülkelerin fiyatlarına göre çok daha düşük durumda. Bazen ülkemizde ucuza satılan oyunlar, yurt dışındaki oyuncular tarafından daha ucuza alınabiliyor. Böyle durumlarda da ne yazık ki oyun fiyatları ülkemizde tekrar artıyor. Bu durumu en son Steam'de ve Epic Games'te çok ucuza ön siparişe açılan ancak kısa bir süre sonra fiyatı arttırılan Horizon Zero Dawn'da görmüştük.



    Karşılaştırabilmeniz adına Türkiye'deki fiyatları da yazalım. Xbox Series X ve PlayStation 5'in Türkiye fiyatı 8299 TL. Yani yaklaşık olarak 1100 ABD Doları. Xbox Series S'in Türkiye fiyatı ise 5399 TL. Yani yaklaşık olarak 715 ABD Doları. Ülkemizdeki asgari ücret ise yaklaşık olarak 2300 TL, yani yaklaşık olarak 300 ABD Doları.



    Son olarak yayınlanan raporda Arjantin'deki yüksek fiyata rağmen konsolların daha ilk dakikadan stoklarının tükendiği söylenmiş. Açıklama olarak konsolların sadece 6 farklı mağazada satıldığı ve gelen stokların çok az olduğu belirtilmiş.



    Kaynak:https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-11-19-next-gen-consoles-have-no-answer-to-argentinas-longstanding-reliance-on-piracy







  • İyi haber ; Bizimkiler birinciliği , Arjantin'e bırakmak istemezler.

    Geçmiş olsun :)

  • İnanmıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Habere yapılacak yorum yok herkes herşeyi biliyor ancak kimse kon.... siz anladınız. Biz bu noktayı hak etmeyen bir ülkeyiz umarım en kısa zamanda düzeliriz.

    Haberi yazan arkadaşa çok teşekkür ederim açıklayıcı bir yazı olmuş karşılaştırmanın dolar bazında yapılması kafalarda soru işareti bırakmamış.

  • ps5 keşke 2019 da cıksaydı rahatca alırdık

  • Napalim yani onlarla mi avutalim kendimizi habere bak tövbe yarabbim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buradan devlet yetkililerine sesleniyoruz. Nolur konsollara, reisimi seviyorum (rtesev) vergisi gelsin biz dünya lideri değil miyiz? Niye birincililiği Arjantine kaptırıyoruz bu millet bunu mu hak ediyor? Vergide dünya lideri olmazsak nasıl dünya lideri olacağız. Artık rahat uyuyamayacağım Arjantin bizi kıskanıyor sırf hasetinden öyle kol gibi vergiler getirmiş ki bizi geçmiş. Bizim yeni vergiler icat etmeniz gerek ekonomide reforma yepis yeni vergiler icat ederek başlamalıyız yeniden vergide dünya şampiyonu olmamız lazım. Ayrıca dolar bazında Danimarkadaki taşıt vergileri bizim ülkedeki vergileri geçmiş acilen burayada yeni vergiler şart danimarkadan ucuza araba sahibi olmamızı ben kabul edemiyorum. Bir süper güce yakışır şekilde süper vergiler alınması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 20 Kasım 2020; 6:59:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Derhal ek ötv gelmeli. Liderliği kaptırmışız...



    Bu fiyatlara rağmen stok da yok ps5 ve series xde. Demek ki vergiler az...

  • Onlarindami reisi varmis

  • Güney amerikanın türkiyesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Damat ın bakanlığı bırakması yaramadı. Ekonomide Dünya liderliği kaybetmeye başladık. Acil yeni bir vergi türü icad edilmeli. Batılılar corona aşçısı icadında gece gündüz çalışırken bizim ek vergi türleri konusundaki çabalarımız "Nobel Kazık Ödülü" ile ödüllendirilmeli.

  • Hemen şükür ibadetimi yapayım geleyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neee TÜRKİYE'Yİ BİLE Mİ?

    TÜRKİYE'Yİ KİMSE GERİDE BIRAKAMAZ.

  • Ver mehteri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burdan gelip alsınlar diyecem ama arada fazla fark yokmuş geldiklerine değmez.

  • Yeni zamlar gelir ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökay16

    Damat ın bakanlığı bırakması yaramadı. Ekonomide Dünya liderliği kaybetmeye başladık. Acil yeni bir vergi türü icad edilmeli. Batılılar corona aşçısı icadında gece gündüz çalışırken bizim ek vergi türleri konusundaki çabalarımız "Nobel Kazık Ödülü" ile ödüllendirilmeli.
    Batılı dediğin kim kardeş, almanyada onaylanan tek ilacı evli Türk çifti geliştirdi. Ayrıca ülkemiz de nisan ayına kadar kendi aşısını onaylatmış olacak. Şuanda hali hazırda 800 bin kişiye türk aşısı uygulanmış durumda. Damat damat diye diye ülkenizde ne olup bittiği ile ilgilenmiyorsunuz. Halk tv izleyerek beyninizi boşa yormayın. Orda anlatılmaz bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    A habere devam kardeşim, aynen 800bin aşı yapıldı aynen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk ırkının geldiği noktaya bak. Bu mudur bize layık görülen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arjantin bile böyleyse  

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.