Şimdi Ara

Dedektör altını veya demiri nasıl buluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba son günlerde aklıma bir soru takıldı ve bir türlü aradığım cevabı bulamadım.

    Dedektörler altını veya demiri nasıl buluyorlar? ve birbirinden nasıl ayırt ediyorlar?

    Altın bulmak için özelleştirilmiş bir makina ile normal manyetik dedektörler arasında ne fark var? (Telefonlardaki manyetik alan sensörlerini kastediyorum)


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.




  • İstenilen yere frekans gönderiliyor, geri yansıma olursa değerli maden olduğu anlaşılıyor. Bu durumda altın, gümüş, demir, bakır gibi madenlerin iletkenlik durumuna göre gönderilen frekansın ne kadar hızlı veya güçlü bir şekilde geri yansımasıyla ayırt etme işlemi yapılıyor. En iyi iletken olan altın olduğu için ona gönderilen frekans çok daha güçlü geri yansıma yapıyor o yüzden makine deliriyor altını görünce.

    Makine özelliklerine gelirsek eğer basit bir anten ile oluşturulmuş basit bir alıcı, verici devresiyle frekansı gönderip almak mümkün. Ama asıl olay nasıl gönderip nasıl aldığında ve bu süreçteki zaman, güç hesabini yapan makinede. Bu yüzden makineler arasında fiyat farkı var. Ayrım yapabilmesi için frekans alışverişini iyi değerlendiren bir makine olması gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5200-5400Hz arası frekansı altın iyi yansıtır mesela. Her bileşiğin manyetik geçirgenliği, yansıttığı frekans bandı farklıdır.


    Hatta bu farklı yansımalar sayesinde uydudan bölgesel maden taraması yapan uydular var. Uydularda bulunan kameralar ile normal görünür ışık dışında kalan dalga boylarını görsel olarak verebilen kameralara sahipler. Kamera üzerinden farklı elementleri, bileşikleri görerek konumları bulunur.


    Şimdi, şöyle düşün, gözlerin sadece altının yansıtabildiği bir ışığı görebilse ve diğerleri karanlık olsa sadece altını görürsün. Bomba kısmına gelelim, görülebilir ışık camdan geçebiliyor, altından gelen ışık topraktan, duvardan geçebiliyor. Karanlıkta bizler göremeyiz, görebilmek için feneri açar görmek istediğimiz yere tutarız. Altın için gereken ışık frekansı da farklı. Aydınlatıp, yansımasını görmen lazım.


    Mesela insanlara röntgen çekilerek kemiklerini görürüz. Bir ilerisi MR dır. Farklı frekanslar vücuttan geçirilerek geçen dalgaların birleştirilmesi ile vücut içindeki farklı yoğunluklara sahip parçalar görünür. Vücudu geçebilecek frekansların üzerine takılıp kalacak, yansıyacak frekanslar eklenir, üst üste binmiş frekanslar sayesinde çözünürlük artar. Detaylı olarak farklı tiplerdeki hücreleri görebilmene imkan sağlar, sinir sistemi etkinlikleri kontrol edilebilir.


    Konuya merakın varsa kendine bir manyetik kamera yapmalısın. Bir bobin ve bu bobine frekans basacak bir devre, geri yansımaları gönderdiğin frekanstan farkı çözümleyecek opamp yapısı ...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.