Şimdi Ara

Öğretmenlerden nefret eden güruh (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psikolog2010

    Aynen kardeşim. Öğrenci bazlı eğitim. O dayak senelerinden biz de geçtik. İlk dayağımı öğretmenimden 2. sınıfta yemiş ve okumaya küsmüştüm. Çünkü sınıf başkanı denen illet beni boş yere konuşanlara yazmıştı. Ve sorgusuz sualsiz dayak yedim.


    8 sınıfta ise öylesine bir dayak yedim ki 2 gün çenem uyuştu. Aynen bunlar bizi eğitime bağlıyor. Siz ne kadar rezil insanlarsınız. Dayak kalsa gene kafi, sözlü hakaret eden öğretmenlerin haddi hesabı yok. Öğrenciler hakkını bilmiyor, aileler de inanmıyor. Gidin biraz Sigmund Freud okuyun. Koskoca depresyonlar, travmalar daha çocuk yaşta tohumlanıyor ve bizim çocuk yaşlarımız hep okulda geçiyor. Biraz bağdaştır bakalım?


    Sınıf birincisiydim belli bir yere kadar ancak sağolsun öğretmen bozuntuları. Birinci olmak yine başarı değil benim için, inançlıydım sadece onu da yok ettiler. Sokakta kedi köpekten daha çok şey öğrendim. Okulda ise hakaret yemeyi, küfür yemeyi, sessiz kalmayı, köşeye çekilmeyi, pes etmeyi öğrendim. Ders mi? Buna varsa ALLAH şahidim youtube sağolsun. İngilizcem tanıştığım yabancı birinden kalma. Okuldan tek kelam öğrenemedim. Am is are dediğiniz şeyi ben 12. sınıfta öğrendim hoca habire elizar elizar diyip geçiyor.


    Rezilsiniz. Bu başlığın altındaki yorumlarda başlık sahibi de. Cidden. Rezilsiniz.

    Entry - nick uyumu, tam olarak eğitim hayatımın özeti, yaşım ilerledikçe okuldan kopmadım ama bir soğukluk girdi. Kimi hocalardan ve kimi öğrencilerden "ölesiye" tiksindim. Başlık altında her ne kadar yazılmasa da siyasi hareketlerin ve farklı amaçlar için ayrıca gizlice eğitim alanların da farkındaydım. Okullar insanı ortalamaya yaklaştıran hayvan barınakları, normalde insani reflekslerimizin karşı gelmesi gereken şeyleri normalleştiren ve bizi her açıdan fakir, kısır bırakan kurumlar. Derinlere indikçe, yazılanları okudukça bire bir örneklerle karşılaşıyorum, sadece bu durum bile bir şablonun varlığının ve yapılanların politika olarak uygulandığının özeti...

    Unutmayın ki en iyi memur bile ister istemez devletin o karanlık yüzünü taşıyor. Sona yaklaşıyoruz hiç şüpheniz olmasın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 22 Kasım 2020; 17:11:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes yanlışı başka yerlerde arıyor


    Yanlış olan devletin eğitim sistemidir ve bunu hadi eğitimde devrim yapalım deyip pat diye değiştiremezsiniz


    bu uzun vadeli bir programdır


    Ama ülkede uzun vadeli bir program uygulamak pek mümkün değil


    çünkü Türkiye'de hiç kimse uzun vadeli düşünemiyor, hemen herşeyimiz anlık


    Gündem o kadar hızlı değişiyor ki hepimiz bir sonraki gün şartları farklı bir ülkeye uyanıyoruz.


    Bizde pek çoğu yeterli kalitede eğitim almamış insanların yetiştirdiği çocukların eğitiminin kaliteli olmasını bekliyoruz.


    mümkün değil..


    bu öğretmenlerin suçuda değil onlarda bu sistemin mağdurlarının bir yüzü sadece.


    üstelik aynı kalitesiz eğitimden geçmiş memleketinden dışarı çıkmamış ufukları çok dar bilinçsiz anne babalarla dolu heryer.


    aslında neresinden tutsan elinde kalan bir sistem


    çoğu kalitesiz, global olmaktan ve dünyayla rekabet etmekten uzak eğitimciler ve eğitim sistemi, bunların hiçbirinden şikayet etmeyen çoğu bilinçsiz anne babalar.. 

    her yönüyle çocuklarımıza çok yazık etmiyor muyuz.


    birde maymun benzetmeleri iq aşağılamaları yapılmış, çok üzücü gerçekten.


    Doğru eğitim sistemi ve yeterli kaliteli eğitimcilerle bu çocukların çoğu önce kendisine sonra çevresine ve sonunda ülkesi ve dünyaya çok faydalı birey haline gelebilir.


    işte tüm bunları yapabilmek için eğitim sisteminin her kademesindeki eğitimci ve eğitim sisteminin kalitesini artırmanız gerekir


    buda anaokuldaki öğretmenden ana okuldaki eğitim sisteminden başlayıp her kademedeki eğitimci ve eğitim sistemini elden geçirmek demek.


    keşke maksimum 90-100 yıl verimli şekilde ayakta kalacak betonlar yerine ülkeyi yıllar sonra kurtaracak ve kuşaklar boyu devam edecek böyle bir eğitim reformu yatırımına harcansa ülkenin kaynakları.


    maaş konusuna gelince; bence öğretmenler doktor hakim savcı dan sonraki en yüksek ücretleri almalı. Devlet tarafından kendilerini geliştirecek tüm imkanlar verilmeli. Ufkunu genişletmek dünyayla entegre bir eğitimci olması için yurtdışındaki eğitim öğretim programlarına gönderilmeli. Tabiki bunların karşılığında eğitimcilerde kendilerini geliştirmeli ve kayırmacılıktan uzak bir performans sistemi içerisinde ücretleri belirlenmeli. Kimse de kusura bakmasın kendini geliştiremeyenler eğitimci mesleğine ihanet edenler sistemden uzaklaştırılmalı, hiçbir çocuk düşük kalite eğitimi haketmiyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.