Şimdi Ara

Fiyatlar Geldi... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
16.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmetgec

    Yakın bir tarihte Almanya'dan dayım gelecek ıPhone 12 pro max fiyatı 1200 euro Türk lirası ile 11.000 tl yapıyor pasaportun dayımın adına olması önemli değil çünkü kullandığım hat dayımın üstüne :) IMEI kayıt ücretine 2000 tl gitse 13.000 liraya gelecek ayrıca yurd dışından getirilen telefonlarda 1 yıl global garanti olur Türkiye'de 1 Sene garantiden yararlanacağım şimdilik bunları yazdım 2. Eller düşerse Almanya'dan getirmek her türü karlı olacak.

    Peki ya satmak istediğinde ne yapacaksın? 5-6 sene sonra uygulama desteği kalktıktan sonra müzede tarihi eser olarak tutarsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmetgec

    Yakın bir tarihte Almanya'dan dayım gelecek ıPhone 12 pro max fiyatı 1200 euro Türk lirası ile 11.000 tl yapıyor pasaportun dayımın adına olması önemli değil çünkü kullandığım hat dayımın üstüne :) IMEI kayıt ücretine 2000 tl gitse 13.000 liraya gelecek ayrıca yurd dışından getirilen telefonlarda 1 yıl global garanti olur Türkiye'de 1 Sene garantiden yararlanacağım şimdilik bunları yazdım 2. Eller düşerse Almanya'dan getirmek her türü karlı olacak.

    Yurtdışında alınan cihazların artık garantisi Türkiyede geçmiyor

  • Gerçeklerim hayal oldu

  • Pro serisinin daha düşük fiyatlarla geleceğini umuyorum ben Apple tarafından. Fiyatlar çok uçuk geldi umarım yanılmam ya. 17k nedir başlangıç için çıldırıyorum kaç gündür.

  • Fiyatlar tam yarısı olsa alınır :d


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: losthell

    Fiyat konusuna takılan arkadaşlar şöyle yapsınlar, sahibindende bir hesap açın , tepe pahalı modellerden mesela 11pro max, 11 ve xs max cihazlarından uygun fiyatlı olanları favorilerine eklesinler, örnek telefon 10bin tl ise 9bin tlye tr garantili hatasız cihazları eklesinler ve satış hızına baksınlar. O zaman anlarsınız neden milletin apple’a para bağladığını, misal iphone 11 6750tlye çıktığı zaman banka kampanyaları ile alınıyordu hala 2.elde garantili temizse rahat o fiyata gider onu da geçtim sıfırı resmi sitede 7999tl.

    Gelelim samsunga s10 plus şubat 2019 fiyatı 7300tl bu sene yaz ayında telefon 5200tlye düştü 1000tl altına satsanız 4200tl 1 yılda 3bin tl zarar.

    İnsanımız bazı konularda yetersiz olabilir ama asla para konusunda enayi değildir. Samsung gibi kullanıcıyı enayi yerine koyan firmalar zaten yerini çoktan kaptırdı.

    Bu arada 7 plus kullanıyorum 11 alacaktım vazgeçtim 2.elde 6bin tl altına düşünce düşünürüm.

    Telefonu yatırım aracı olarak görmek sağlıklı bir düşünce tarzı değil. Şahsen alırım 5 sene kullanırım. Telefona binlerce tl para dökmek sürekli yenilemek felan takıntılı insanların olayı gibi geliyor bana.

  • Bir kere birden çok Apple cihazım var, bu aletin onlarla olan uyumunu seviyorum, uğraşmadan yorulmadan işlerimi tak tak yapabiliyorum.

    2016’dan beri iOS ekosistemindeyim, satın aldığım birçok uygulama ve abonelik, kullanmaktan memnun olduğum ve android’de bulamadığım sistemin kendine has birçok ufak noktası var ve ben bunların üzerine hayatımı kurmuşum. Siri Shortcuts’ın bir alternatifi daha yok mesela.

    2016’dan beri kullandığım birçok iPhone’u aldığım tek yedek üzerinden kullandım, şimdi kullandığım iPhone 11’de saatten gelen sağlık verilerim, whatsapp mesajlarım, sms’lerim, fotoğraf konum ve etiketlerim 2016’dan beri arşivli, verilerimi istediğim ölçüde alıp aradığım her şeye her süre zarfında ulaşabiliyorum.


    Ve en önemlisi, bu telefona verdiğim parayı sokağa attığım para olarak görmüyorum. 7500 TL’ye aldığım 128 GB iPhone 11’i 1 sene kullandıktan sonra 7000 liraya çok rahat elden çıkarabilir, üzerine az bir meblağ koyarak yeni seriye geçebilirim. Yeni cihaza geçtiğimde de eskisinden kaldığım gibi, hiçbir ayar yapmadan veri kaybı olmadan hayatıma devam edebilirim.


    Bu saydıklarımın hiçbirisini androidde bu kadar zahmetsiz yapamıyorum. Ben bunları deyince ama USB bellek ama Bluetooth ama torrent gibi değişik yorumlar geliyor; benim ihtiyacım bu yönde değil. Netflix, Amazon Prime, tv+, spotify, fizy aboneliklerim var bu tip şeylere hiç ihtiyaç duymuyorum, android kullanırken de duymazdım.


    Hala 5-6 yıl öncenin argümanıyla eleştireliyor, vay efendim asgari ücretli kredi çekip alıyormuş, vay efendim millet statü için kullanıyormuş vay efendim bunu alanlar salakmış. Ya size ne kardeşim milletin ne için aldığından? Siz niye milletin parasına puluna bu kadar takıyorsunuz? Adam çalışıp helaliyle kazandıktan sonra ister telefon alır ister cafe cafe gezer latte alır, sizi niye bu kadar enterese ediyor bu durum? Zaten artık kalmadı asgari ücret alan veya belirli bir gelirin altında kazanıp da yeni iPhone alabilen. Mutlu olabilirsiniz.

    Aşağı yukarı bir iPhone parası kadar maaşım var(dı) görünen o ki yeni cihazlar benim maaşı da geçmiş. Eyvallah almak daha da zor artık ama hala 9 yıllık bir laptop kullanan birisi olarak bu paraları günümün neredeyse 8-10 saatini beraber geçirdiğim bir cihaza, telefona vermek bana koymuyor. Siz bundan şikayetçiyseniz ona göre yapın tercihinizi. Ben de ona göre yapıyorum. Ama yetti artık şu her iPhone alan şekil için alıyor geyiğiniz. Türkiye’de çoğu şeyde olduğu gibi bir nevi ilk yatırım maliyetini karşılayabilen herkes iPhone alabilir kolayca yeni seriye geçebilir. Zira bu alet ikinci elde altın gibi para ediyor. 3-4 bin para verip de onu sokağa atacağıma 8-10 bin verip bir sene sonra %80-90 oranında geri döndürebilmek daha fizibil geliyor bana hem de alıştığım sevdiğim şeyden feragat etmiyorum. Bu kadar net bu kadar açık bir durum bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ederler bana sürpriz olmadı ...


    Bunlar son kullanıcı fiyatları da değil sanırım.


    64 GB gibi günümüzde yetersiz kalacak bir telefona sırf APPLE diye 10.000 ve üzeri vermek hiç mantıklı değil.


    Bari en düşük versiyonunu makul ederlerde yapsaydın satış rekoru gelebilirdi.


    Vede kutunun içinden sadece telefon çıkacak ve bu yüksek fiyatlara.


    Bir çok kişi başka telefonlara bakmaya başladı bile ...

  • Bob Seger kullanıcısına yanıt

    hocam telefondan yatırım mı olur öyle görmeyin zaten  olay çok basit telefonu aldığın fiyattan vermek ister misin istemez misin soru sadece bu.


    örnek şirkete 7 plus 32gb 3800tl gibi bir rakama almıştım çıktığı zamanlar, şu an 3500tl'nin altında fiyatı yok gibi temiz hatasızların, şimdi iphone 11 alacağım diyelim 2.elde 6500'e alsam 3bin tlye cihazları yenilemiş olurum ama şu da var maliyetine katlanmak istemezsem 7 plus ile 2 yıl daha devam edebilirim çünkü emsalleri piyasada yokken 7 plus hala en gözde cihazlardan birisi.


    bunlar çok önemli durumlar, şirketi geçtim bireysel olarak düşünmemek lazım , aile içinde bile 3-4 cihaz aynı anda değiştirebilirsiniz. 5 yıl sonra dediğiniz gibi olursa 3-4 telefona 20-25bin tl arası vermek durumunda kalabilirsiniz.


    imkan varsa apple ürünlerini tercih edebilirsiniz zararınız minimum olur ve uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. imkan yoksa zaten fuzuli konuşuyoruz, xiaomi remi note 9 pro alıp geçmek lazım, daha yeni aldık arkadaşa müthiş telefon.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 19 Kasım 2020; 12:17:37 >
  • losthell kullanıcısına yanıt

    şaka gibi bir mantık gerçekten. iphone 7'nin lansmanı 16 Eylül 2016'da yapılmış, o günün kuru ne diye baktım 1 $ = 2,96 TL.


    3800 / 2,96 = 1283$ (senin verdiğin para)


    3500 / 7,71 = 453$ (şimdi sana verdikleri para)


    baya aldığın fiyattan veriyormuşsun kardeş, kafan güzelmiş güle güle kullan. evet iphone androidlere göre daha çok değerini koruyor, bu tüm apple ürünlerinde böyle aslında mac'lerde de benzer durum var ama parasının ne kadar değersizleştiğini farketmeden ne güzel "olay çok basit telefonu aldığın fiyattan vermek ister misin istemez misin" demek.

  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Düşük maliyetli kredi?


    Hali hazırda vatan sadece 3 e bölüyor ve %3 fark alıyor. 8000 tl desek 240 tl fark eder. 6 taksit için en az %4 %5 fark ödediniz oda 400 tl fark demek.


    Yani tiko para alabilirdiniz ama kısacık bir vade için bile 300-400 tl fark ödeyip krediyle aldınız?


    Sektörün içindeyim lütfen bana müşteri profilini öğretmeyin :)


    10 telefonun 9 u krediyle alınıyorsa hadi zor ihtimal iki tanesi de sizin gibi olsun (değil) 10 kişiden 7 si krediyle alıyorsa yine ortada saçmalık var demektir.


    Bu insanlar alım gücünü zorlayarak bunu alıyor demektir. Az uz bir meblağ da değil nereden baksanız standart bir çalışanın 2 aylık maaşı ve bu durumu normalleştiriyorsunuz.


    Türkiye şartlarında tekrar ve tekrar söylüyorum, çok paranız yoksa tamamen statü için yapılan bir harekettir. Yoksa aşağı yukarı her telefon artık 4-5 sene gidiyor. Kameralar hakeza birbirine çok yaklaştı, hızlar deseniz öyle. İşletim sistemi olarak huawei androidi saolsun arşa kadar çıkardı. Artık iphone 4 zamanı gibi apple'nin bir önde oluş durumu, albenisi de yok.


    En basit örnek geçen bir müşterimizin sorunu için evini ziyaret etmem gerekti, elindeki telefon samsung s3 s5 falandır, ekran çatlak. ama evinde 2 tane imaci var iş için. Çünkü iş için o lazım. Bu adam niye almıyor? çünkü ihtiyacı yok.


    İnsanlar kendilerine yalan yere ihtiyaç uydurup sonra buna da inanıp almak için krediler çekiyor. Akıl tutulması başka açıklaması yok.

  • dostum senin kafan daha güzel , ülke ekonomisiyle benim telefonun ne alakası var tam olarak çözemedim , bir örnek veriyorsun kafası kesilmiş tavuk misali ne olduğu belli değil  


    o zamanlar 3000$ civarı maaş alıyordum şimdi 1151$'a denk geliyor zam almadığımı varsayarsak, Cimer'e yazayım mı hükümet hocam kafanız güzelmiş diye.


    kendinizi komik duruma düşürmeyin , işim iktisat benim yani ciddi anlamda para kazandığım meslek bu saçma sapan örnekler verip kafa bulandırmaa gerek yok.



    sen aynı dönemde çıkan cihazlarla karşılaştır durumu , zarar etmek ister misin , istemez misin , üstüne soru ekleme tek soru bu .

  • tunahan1071 T kullanıcısına yanıt
    Ben dediğim gibi 6 taksitle aldım, masrafı da oransal değil sabit 200 TL idi ve bana telefonun toplam maliyeti ziraatin kampanyasıyla 7500 TL gibi bir meblağ oldu. Aldığım dönem bankalar mevduat hesaplarına %14 faiz veriyordu, dediğim gibi bu oranlarla gayet de ucuz kredi olmuş oluyor. Şu anda da %3 oranla kredi veriyorlarsa öpüp başınıza koyun, bankalarda oranlar %12 civarında tam da piyasaya göre oran koymuşlar. Şu şartlar altında alacak olsam bu oranlarla yine vade kampanyasını seçerim. Bu dediğim çok basit bir oran orantı işi.

    Siz işin içindeyim diyorsunuz lakin internetten satılan ürün oranı, mağazadan satılanlar arasındaki oran veya internetten yapılan siparişlerdeki kredi gibi oranları bilmeden bunu yorumlayamayız. Ben mağazadan aldım zira o dönem kampanya yapmıştı vatan mağazası ancak kampanya olmasa muhtemelen internetten tiko para alacaktım. İnternet yerine mağazadan alışveriş yapmaya meyilli kişilerin yaş ve bilgi durumu da malum. Statü için alıyorlar diyemeyiz, yani kendim ve çevreme bakarak diyorum bu konuda içim rahat. Telefonla statü sahibi olacağımı düşünecek kadar düşmedim henüz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazall

    İphone serileri iyi güzelde. Bu fiyatlardan sonra benim içinde bitti. Hiç bir telefona 17 bin tl vermem.

    Yeni çıkardığı MacBook Air M1 çipli 10.999 TL

    Yeni çıkardığı MacBook Pro m1 Çipli 14.300 TL

    Yeni iphone Pro max 128 GB 17.000 TL.

    Ayıp. Gerçekten ayıp artık. Samsung gibi özel fiyatlamaya gidebilirdi.

    Ayıbı yanlış yerde arıyosunuz

    Her sene telefonlar dolar bazında aynı fiyattan çıkıyor


    Biraz da devlete ayıp diyebilseniz ,vergilere itiraz etseniz dolarla işim yok denerek biten ekonomiye itiraz etseniz keşke ..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurcuHale

    Yüzde 18 kdv.

    yüzde 50 ötv

    Yüzde 10 trt payı.

    Yüzde 1 kültür bakanlığı vergisi.


    tabii apple’ın ürününü ülkeye sokarken ödediği vergileride saymak isterdim ama vaktim yok. :)


    he bide son olarak türkiye apple gözünde avrupa ülkesi olduğu için dolar ile değil euro ile geliyor türkiye’ye. Onunda etkisi var ama vergi ve kur en büyük etken.

    Örnek: 01/07/2020 ~ 1$ = 6,86₺ ~ 11 Pro Max 64 GB ABD 1.099$ ~ Türkiye 13.199₺ ~ 13.199₺ / 6,86₺ = 1.924,05 $

    19/11/2020 ~ 1$ = 7,65₺ ~ 12 Pro Max 128 GB ABD 1.099$ ~ Türkiye 1.924,05 $ ~ 1.924,05$ * 7,65₺ = 14.718,98₺ yani Kayıt Ücreti zammıyla olsun 14.999,00₺

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jovi kullanıcısına yanıt
    Hocam 12 pro max keşke 14.999 olsa 😄 ama sızan fiyatlarda 999 dolarlık 12 pro bu fiyatta. 12 pro max 16.999₺ gözüküyor. Yani apple kur’u cihaz ilk çıktıgında yüksekten alıyor kendini garantiye almak için. Ki sürekli zam yapmak zorunda kalmıyor. Keşke dinamik alıp şuanki kurdan alsalar dediğiniz gibi olsa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: losthell

    dostum senin kafan daha güzel , ülke ekonomisiyle benim telefonun ne alakası var tam olarak çözemedim , bir örnek veriyorsun kafası kesilmiş tavuk misali ne olduğu belli değil  


    o zamanlar 3000$ civarı maaş alıyordum şimdi 1151$'a denk geliyor zam almadığımı varsayarsak, Cimer'e yazayım mı hükümet hocam kafanız güzelmiş diye.


    kendinizi komik duruma düşürmeyin , işim iktisat benim yani ciddi anlamda para kazandığım meslek bu saçma sapan örnekler verip kafa bulandırmaa gerek yok.



    sen aynı dönemde çıkan cihazlarla karşılaştır durumu , zarar etmek ister misin , istemez misin , üstüne soru ekleme tek soru bu .

    haha Cimer'e bana böyle böyle dediler diye mi şikayet edeceksin anlamadım?  


    verdiğim örnek gayet net, diyorsun ki ben 3800e almıştım, şimdi 3500 ediyor bak ne güzel para kaybetmemişim. ben de diyorum ki saf mısın, safmış gibi mi davranıyorsun şu an sana verdikleri 3500 ile şu an anca en son çıkan iphone'un ekran değişim ücretini karşılarsın. (iPhone 11 Pro Max -> 2.959 TL apple'ın sitesinde ekran değişim ücreti).

  • yahu senin neyini şikayet edeyim, okuduğunu anlamıyorsun daha  


    diyorum ki aynı dönemde alınan cihaz ile karşılaştırınca daha iyi değer koruyor , paran sende kalıyor, sen gelip bana kur çarpıyorsun reel piyasada kaybetmişsin diye, bununla bunun ne alakası var hocam. asgari ücrette 200$'a kadar düştü memlekette, çıkıp 20-30 milyon çalışana diyor muyun ben "SAF MISINIZ KARDEŞİM, 3-4 YILA KADAR 400$ ALIRKEN ŞİMDİ 200$ ALIYORSUNUZ ÇARP HADİ DELİKANLIYSAN ÇARP BAKALIM NE ÇIKACAK , SİZ ÇILDIRDINIZ MI DİYE " yazarken gülmekten karnım ağrıdı ya  




    kısa özet geçeyim;


    sen 80 milyon insanın yaşayıp kullandığı ve son 1-2 yılda büyük buhranlar geçiren bir para birimini getirip benim aldığım tek bir telefona bağlıyorsun ve bak zarar ettin diyorsun, senin kafan nasıl işliyor bilmiyorum fakat zaten aldığı beyaz peynirden bile aynı zararı ediyorsun dönemleri karşılaştırınca. burada olay doların karşılığı değil , 2017'de aldığım Tiguan'ı 100'e almışken şimdi 300'e satıyorum o halde benden başka akıllı yok etrafımda o mantıkla ilerlersek.



    olay aynı dönemde alınan 2 maldan 1'inin değerini daha fazla koruması ve hemen hemen aldığın rakamlara satılması.



    geçen sene çıkan cihazlara gidelim


    iphone 11 6999'tlden çıktı, 6500tl'den aşağıya ilan yok

    11 pro max 11999 tl'den çıktı , 11500tl'den aşağı satılmıyor



    samsung s10 ultra 7499tl'den çıktı , şu an 2.elini geçtim hepsiburada'da 5099tl



    ben keriz silkeleme diye buna derim işte 2.elde 4bine satılmaz bile , 1 yılda 3500tl'yi türkiye şartlarında kenara koyamıyor çoğu insan ki bu golü sadece 1 telefondan yiyorsun.

  • Görseller turkcell b2b ekranından sanırım.Eğer öyleyse kesin bilgi yayalım.

  • Dövize bile yatırım aracı olarak bakmayın diyen ekonomistler var, birçok kişi oldukça oksimoron bir şekilde iPhone için yatırım aracı gibi bir şey demiş. Tabii fiyatları bu kadar yükselirse, Türkiye'de lokal avam kültürün bir öğesi haline gelirse böyle görmeniz gayet doğal oluyor. Gün boyu yanımda taşıyorum, benim için önemli, ilk yatırım maliyetimden sonra üzerine ekleyip ekleyip yenisini alıyorum cümlelerini arka arkaya okuyunca titredim ve kendime geldim 🤮 Birincisi forumu o kadar çok okuyan var ki terimleri doğru kullanmalıyız; yatırım aracı değildir ama altın gibi Türkiye'de abartılı bir konumu vardır, aynı zamanda elimden çıkarırım çöpümü dökerim üzerine para koyup yenisini alırım "mastika mastika" havası bir başkasına 2. eli dayatma üzerine kurulu bir hareket, gözü açık bir kesim 2. el bile kullanmaya yanaşmaz bu fiyatlarla. Hiç kimse sizin döküntülerinizi kullanmak zorunda değil, birçok konuda "fırsat eşitliği" diye çırpınıp bu fiyatları layık görmek de bilemiyorum Altan derler ya 🤮

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.