Şimdi Ara

Hrıstıyan türkler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neden hristiyan türkler asimile olmus dıyoruz bizlerde müslümanlar olarak asimile olmadık mı hatta türkiye ortodoks hrıstıyanlık hamiliğini bile yapabilir ne ruslar ne yunanlara kalmaz bu hamilik diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Herkes neye istiyorsa ona inanmali ama fanatiklik yapip herkesi ona inandirmaya calismamali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt
    Tarih kitaplarında böyle denilmiyor işte sorun orada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çünkü o metni yazanlar İslamcı. Türkiye gayet de Ortodoksluğun hamiliğini yapmalı. Kültürel olarak Ortodokslarla ciddi ilişkimiz oldu tabi küreselleşmeden evvel. Tarihi ortak çok noktalarımız var. Sadece biz Türkiye Türkleri değil, diğer Türk halklarının da Ortodokslukla münasebeti oldu Rus Çarlığı sebebiyle. Rus Çarlığı yüzünden şimdi bir düşündüm. Hristiyanlık bu insanlara Ruslar üzerinden geçmişse Rusların kültürü ve dinî düşüncesi de din üzerinden geçmiş olmalıdır.
    Biraz ince düşününce rahatsızlık hissetmedim değil ama başta Gagavuzlar başta olmak üzere, gayrimüslim Türk unsurlara muhakkak yardım ve hamilik etmelidir Türkiye Cumhuriyeti. Vatandaşlık nesebiyle Türk olmayan gayrimüslim unsurlara da muhakkak ikinci sınıf olarak bakmamalıyız. Lefter'e yapılanları her duyduğumda canım sıkılır.

    Velhasılıkelam, tam da bunları yapacak hükümeti bulduk da bunları istiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dinleri boşver önemli olan kandır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle katılıyroum ortodoks hamiliği bizde olmalı ortodokslar bize biat etmeli

  • Hocam kendi açtığın konudaki mesaja biraz erken cevap vermemiş misin ya Hrıstıyan türkler 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katıldığım fikirdir.


    Türkler hırıstiyanlığa geçmeden kurtuluşa eremez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Bormann -- 1 Mayıs 2023; 22:22:34 >
  • Alıntı

    metni:
    Neden hristiyan türkler asimile olmus dıyoruz


    O söylemi yerleştirenler Türk-İslam sentezcileri ve esasında kendi mantıkları bir safsatadan ibaret. Onların mantığından yola çıkarsak Müslüman Araplarla savaşmış ve onları frenlemiş Hazar Kağanlığı ve Türkleri Türk değildir. Asimiledir. Keza İslamiyet öncesi veya İslam'la tanışmamış ya da İslam'ı benimsememiş diğer tüm Türkler de asimiledir. Neredeyse kafalarına göre Türkik dillerden birisini konuşan, alışıldık Türkik yaşam tarzını ya da gelenek ve göreneklerini sürdürenlere bunlar asimile edilmiş diyorlar. Kendi ucuz ve tutarsız ideolojilerini öne çıkarabilmek için. En komiği de bir de böyle bir tutum takınarak sanki İslamiyet Türkiklerin arasında vuku bulmuş bir dinmiş gibi bir izlenim bırakıyorlar. İslamiyet geleneği tıpkı Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi orijinalinde Sami halkların ürünü olan ve Türklerin ancak daha sonradan parçası olduğu ve karşılıklı etkileşim bazında kendi etkilerini kattıkları bir gelenektir. İslamiyet monoteist İbrahimik / Sami geleneğin parçasıdır. Suriye monoteizminin Arap yarımadasındaki oldukça başarılı bir uzantısıdır. İslamiyet Türklükle ve Türklerle tarihte yoğun bir etkileşime girmiştir bu doğru ama menşeinin Türklükle ve Türklerle bir alakası bulunmaz. Arap Yarımadası Arapları, yaşam tarzları ve inanç sistemleri Türklerinkini andırır, bu da Türklerin ciddi bir kısmının İslamiyet'i benimsemesinde - Ahmed Yesevi gibi kimselerin becerileriyle - bir katalizör görevi üstlenmiştir ancak bu tarihsel süreç veya gelişme tüm Türkleri kapsamamıştır. Gagavuzlar, Karaman Türkleri, Tengrici kalmış Türkik topluluklar gibi.


    Bu arada anekdot olarak paylaşayım, Fatih Sultan Mehmed İstanbul'u alıp kendisini Kayzer-i Rum ve Autokrator ve Basileus şeklinde selamlatarak yalnızca Ortodoks Hıristiyan Türklerin değil, tüm Ortodoks Hıristiyanların hamiliğini üstlenmiştir. Yani Türkiye Türklerinin monarşik siyasi geleneğinde hükümdarlar zaten Müslümanların sultanı - ve sonradan halifesi - olduğu kadar Hıristiyanların da imparatorlarıdır. İstanbul Çargrad'dır yani Sezar'ın Şehri. Yeni veya öbür Roma'dır. Diğer bir deyişle Ortodoksluk geleneğinin en önde gelen siyasi ve ruhani unsurları imparatorluk ve şehri Osmanlı Türklerinin eline, imparatorluğun kılıcının himayesindeki patrikhane de Osmanlı Türklerinin himayesine geçmiştir. Bu hamilik veya sahiplik meselesi tarih boyunca aynı geleneği prestijinden ötürü sahiplenmeye kalkan Türk, Rus ve sonradan da Yunan emperyal devletleri arasında bir diplomatik kriz ve savaş meselesine dönüşmüştür. Osmanlı Türkleri Müslüman oldukları halde bu Ortodoks geleneğin sahibi ve koruyucusu oldukları ısrarını inatla sürdürmüştür. 19.yüzyılda Osmanlı hakimiyetini kırmaya çalışan Yunan aydınlarının ve milliyetçilerinin nefret ettiği Ortodoks din adamları da bu konuda kendi cemaatlerini yönetme sorumluluğuyla Osmanlı ile işbirliği yapmıştır. Osmanlı ise Konstantiniyye Patriğinin kendisi de dahil olmak üzere bu anlaşmayı yerine getiremediğine inandığı Ortodoks din adamlarını gözünün yaşına bakmadan cezalandırmıştır. Bu anlamda Osmanlı Patrikhane'yle sorun yaşayan bir takım eski Rum imparatorları gibi davranmıştır. Siyasi erkinin üstünlüğüyle ceza icra etmiştir, ki Ortodokslar üstündeki keskin kılıçlı hami otoritesini tesis edebilsin. Bir yandan sözünü ettiğimiz gibi Osmanlı Ortodoks Rum Kilisesi ve Cemaati ile tıpkı Rum imparatorluk rejimi gibi organik bir bağ kurmuştur. Osmanlı onları himaye etmiş ve kilisenin cemaat üstündeki nüfuzunu ve kilisenin bekçiliğini tıpkı imparatorlar gibi garantilemiş, karşılığında kilise mutlak Osmanlı egemenliğini meşrulaştırmıştır. Osmanlı egemenliğine tanrıdan bahşedildiğine inanılan hükmetme statüsü (basilea) vermiştir. Fatih Sultan Mehmed'e hayran Rum aydınları da böylesi bir tavrın içerisine girmiştir. Mehmed'in kendisine Rum imparatorlarına dendiği gibi autokrator, basileus ve benzerini demişlerdir. Fatih Sultan Mehmed de kendi cihanşümul siyasi iddiasına uymasından ve işine gelmesinden mütevellit bunu seve seve kabul etmiştir. Padişahlar onunla beraber Kayzer-i Rum unvanı almışlardır.


    Popülist milliyetçi ve Türk-İslam sentezcisi hakim anlatılar size bunlardan hiç bahsetmez. Tarihi basit milletlerarası bir çatışmaya indirger veya bir milletin bir dini misyonu yerine getirmek üzere yaratıldığını ve o din olmadan o milletin de var olamayacağını ya da var olmadığını zanneder. Bunlar ana kaynaklara aşina olmayan ve ana kaynaklar üzerinden düşünmeyen, yetkin akademik çalışmalara hiç başvurmayan kimselerin benimsediği gayet arkaik inançlardır.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim aslında bilmediğimiz o kadar şey var ki umarım herkes bu bilince sahip olur

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkes o bilince sahip olamaz. Görevini yerine getirip anlatırsın o ayrı bir mesele. O bilen, en azından bildiğine inanan birisi için bir sorumluluk. Ama insanlar anlayacak ve bilinçlenecek kadar donanımlı olsaydı zaten ortada böyle bir kara cehalet manzarası olmazdı. Basmakalıp bilgilerin etkisi şüphesiz bir yerde kırılırdı. Gene de anlatırsın. Neden? 1) Basitçe doğru olan iş olduğu için. Bir nevi hakikatın dillendirilmesi ve savunusu olduğu için. 2) Seni jenerik kitlenin hazır paket cehaleti içerisinde farklı ve değerli kıldığı için. Sana bir özellik katarak kişisel boyutta katkı sağladığı için. Bunu ben süperim veya yanılmazım ya da bilgili insanlar öylelerdir demek için söylemiyorum. Bilakis herkesin yanılabileceği ama bazı insanların bazı spesifik koşullar uyarınca yanılgıları aşmada daha başarılı olduğu çerçevesinde söylüyorum. Bazıları daha çok veri toplayıp bunları daha iyi damıtmışlar demek istiyorum. Ortada onlar tarafından yaratılmış bir bilgi artı değeri varken bundan mümkün olduğunca istifade etmek lazım. Çünkü basitçe faydalı. Merakını ve cehaletini gidermesinden tut, seni özel kılmasına kadar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    🙏

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her ne kadar Türk tarihi doğru anlatılmıyor olsa da konudaki yorumlar da gerçekten facia. İslam düşmanlığı ile nasıl objektif tarihçilik yapılabilir ki.


    Konuya ilgisi olanlar şu toplulukları araştırsınlar:


    1. Peçenekler kimdir? Şu anda nerededirler?
    2. Kumanlar kimdir? Şu anda nerededirler?
    3. Kıpçaklar kimdir? Şu anda nerededirler?

    Bunlar yok olan Türk topluluklarının en büyüklerinden birkaçı. Daha bir çok Türk topluluğu var yüzyıllar içerisinde asimile olmuş olan. Eğer araştırırsanız bulursunuz.


    Konuda bahsi geçen Hazarlar kimdir? Polonya ve Rus Yahudilerinin ataları kimlerdir?


    Bunların dışında genel itibariyle herkes tarafından bilinen Bulgarlar ve Macarlar neden kendilerine Türk dememektedirler?


    Türk toplumları çok fazladır ve her çeşit dine girmiş çıkmış bir Türk toplumu bulabiliriz tarihte. Günümüze gelenlerin ise büyük çoğunluğu İslam dinine mensup olanlardır. Bunun sebebi İslam dini değildir ancak Hristiyanlığı seçenlerin büyük çoğunluğu özellikle Slavlaşmışken İslamı seçenlerden çok azı Araplaşmıştır, Persleşmiştir. Bu hususun nedenleri ayrıca tartışılabilir ancak Hristiyanlığa, Museviliğe veya başka dinlere girip yüzyıllar içerisinde kendi dilini, kendi örf ve adetlerini kaybeden yani asimile olan bir çok Türk topluluğu tarihte mevcuttur.


    İslam dinine girip Araplaşan Persleşen Türkler de mevcuttur ancak büyük çoğunluk Türk kalmakta devam etmiştir.





  • Çeşitli dinlerden asimile olan Türk toplulukları yok, sadece Türk topluluklarının büyük çoğunluğu İslamiyet'i kabul ettiği için. Çoğunluk bir kültür dairesinde oluşmuş. Türk-İslam sentezinin iki önemli kısmı var. Birisi İstanbul kısmı, diğeri Semerkant-Buhara kısmı.

  • türkler eğer islamdan koparlarsa yok olurlar onları var eden düşmana Allah Allah diye vurmalarıydı...

    hoş görüleri yüzünden aralarına alıp dostluk gösterdikleri hainler tarafından ileride sırtlarından vurulacaklar daha yeni vurulduğu gibi eskiden birinci dünya savaşında vurulduğu gibi

    türk askeri vatanını savunmaya batıya gittiğinde doğuda analarını babalarını bacılarını arkadan vurup kesenler gibi

    şimdi üste çıkıyorlar

    sözde türk forumundayız ama içi haçlı sionist amerikan ermeni uşaklarıyla dolu....

    islam türk ün gücüdür üstteki uşaklar dediklerimizin ispatıdır

    kur an incil gibi peygamberden asırlar sonra yazılmadı bu gençlik bir gün uyanacak erken olmalı



    Hrıstıyan türkler


    Hrıstıyan türkler

    uyanık olun onlar aramızda....

    onlar gizlenmiyor avatarlarına bakın

    1 dolar ya da yüz dolar için......yaparlar



    Hrıstıyan türkler


    Hrıstıyan türkler


    akıllı olursanız sizi kandıramazlar onları çözmek kolay



    geleceği buradan değiştiremezsiniz

    türkler islamın en büyük ordusudur.

    biliyorsunuz ve durduramazsınız.






    o ezan kulaklarınıza kulaklarınıza vuracak







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 19 Mayıs 2023; 23:27:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • torlofan T kullanıcısına yanıt

    Ne saçmalıyorsun bilader bizzat tanıdığım Kuman ve Kıpçak dostlarım var benim. Hepsi de senden daha yüksek milli bilince sahip. Asimile olan sensin, Tengri kurtarsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jungian_Shadow kullanıcısına yanıt

    Doğrudur senin bakış açına göre sanırım. Benim de atalarım Doğu Roma'nın Anadolu'ya Selçuklu ilerleyişini durdursun diye getirdiği Kumanlardan geliyor. Tengri inancından İslama dönen Kumanlar da var tarihte. Senin tanıdığın Kumanlar milli bilinçli ama ben değilimHrıstıyan türkler  Çünkü benim atalarım İslam dinine girdi eski inanışını bırakıp.


    Din düşmanlığı yapmadan objektif bakış açısıyla mesaj yazdım ben. Senin bu bahsettiğin kişiler nerede yaşamaktadırlar ve sayıları kaçtır? Bir şey iddia ediyorsan altını doldurman gerekli. Hadi sana fırsat.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.