Şimdi Ara

Gençler Parti Kurmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün popüler olan bir video vardı. 10 yaşında çocuklar maaş karşılaştırıyorlar ama doğru ama yanlış artık herkes siyaset konuşur oldu. Siyaset yapmayalım diye bir şey söz konusu olamaz çünkü hayatımız siyaset ile şekilleniyor.


    10 yaşındaki çocuğun matematiği top almaya parası yeter mi bunu hesaplamak kadar olmalı bir işçinin hangi ülkede kaç para maaş aldığını bilmemeli.


    Aynı şekilde ben de genç bir insanım ve kazandığım paranın erimemesi için dolar altın takip ediyorum. Ocak'tan bu yana dolar %40 civarı arttı benim maaşım belki yıl başında %10 enflasyon zammı yiyecek. Peki ben bu parayı bile koruyamazken neden evleneyim neden bir gelecek hayal edeyim? Bunu nasıl yapayım?


    Siyasetçilerin hepsi sağcısı solcusu ayırmıyorum hepsi çeşmenin başına oturmuş dolduruyor. 15-20 bin TL kazanıyorlar sinir stres yapmadan. Gelecek hayalleri yok zaten yaşları 60'ı geçmiş iktidar olma gibi bir dertleri de yok muhalif olanların nasıl olsa maaş geliyor. Partilere bakıyorsun genç ekip bulmuşlar sosyal medyadan atıf yapıyorlar. Yalandan gençler PS5 alamıyor diye gençlere ulaştıklarını sanıyorlar. Peki gerçekten bizi anlıyorlar mı? Eminim çoğuyla birebir tartışsak PS5 de almayın ne olacak derler.


    Benim kira derdim yok maaşımın hepsi bana kalıyor ama bu maaşla bile benim ortalama bir düğün yapıp ev almam için inanın çok yıllar borç ödemem gerekiyor. Premium marka araçları geçtim normal bir araç için bile yıllarca çalışmam gerekiyor. Bu şartlarda hayal kurabilen var mı?


    Artık bizi anlayan, bizim yaşadıklarımızı yaşayan birilerinin parti kurması lazım. 70 yaşına gelip gençler işsiz demekle olmuyor. Siz ne anlarsınız ki işsizliğin ne demek olduğunu? 30 yaşında 35 yaşında insanlar anne babalarından para almak zorunda kalıyor. Ne yapsınlar iş yok. İnsanlar cebinde 5 TL ile iş görüşmesine gidiyor dönüşte yürüyor.


    Kendini geliştirme olayı yalan bu ülkede. İnternet sitelerinde bir ilana 10 bin kişi başvuruyor. Hadi 100 kişi kendini geliştirmiş olsa senin seçilme oranın %1. Staj arıyorsun adamlar bu şirkette tanıdık var mı diye soruyor. Bu şartlar altında bir insan kendini nasıl ve niye geliştirsin? Hangi umutlarla geliştirsin?


    Bu işin sağı solu yok. Adını boşverin sosyal medya uzmanı diye miss model atayan bir muhalefet olduğu sürece iki taraftan da bir çözüm beklemek saçma.


    Gençleri yine Gençler kurtaracak başka yolu yok. Yalandan birilerini görevlendirip reklam çekme ile olmaz bu işler.




  • bir ara geçiş teknokrat hükümeti olmadan mümkün değil çünkü alınacak edbir e kararlar popülizmden arındırılmalı.


    Ayrıca hiç istisnasız siyaset kadrolarının amacı kendi menfaatlerine kurdukları çarkların durmamasından ibaret.

  • Gençler parti kurmaktan öte partilere katılmalı ama şu var ki gençler çalışmak ve okumak zorundalar böyle bir durumda ülkenin problemini çözecek gençler ya okuyorlar ya çalışıyorlar ülke şartları da belli belki haftada 40 saat çalışma olsa gençler arta kalan vakitte siyaset yapabilirler, üstüne gençlerin çoğu olaylara dar bakış açısıyla bakıyorlar onlara göre ps5"i rahatlıkla alsak her şey iyi olacak öyle bitmiyor demografik problemler, seçim sistemi, yolsuzluk, ihale yasası, popülizm, sosyoekonomik kültürün zayıf olması, okuma ve araştırma, vs... Türkiye'ye üstteki bir yorumdaki gibi teknokrat bir hükümet gelmeli. Bakınız bizim en büyük problemimiz halkımızın demokrasiye ayak uyduramaması mesele çoğunluğun isteği değil mesele çoğunluğun doğru şeyi ve ne istediğini bilmesi işte bunu sağlayıp uygularsak gerçek demokrasiye adım atmış olabiliriz toplumsal uzlaşı ve memnuniyet adımları ise devamında gelmesi gerekendir tabii bizim gibi kutuplanmış ve kısmen bölünmüş bir toplumda bu tam mümkün gözükmüyor ama şimdiki şartlardan çok daha iyi bir seviyeye gelme potansiyelimizi değiştirmiyor...


    Edit: İmla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akmina34 -- 17 Kasım 2020; 22:52:25 >
  • Gençler 2002 yılında parti kurdu ama milletin CHP ve DYP sevdasına %7 oy oranı ile meclise giremedi. Ülkeyi kalkındıracak vizyon da, hırsızlarla, cemaatlerle savaşacak medya gücü ve finansal güç de Cem Uzan'da vardı.

  • Aynen öyle.

    Elalemin ülkesinde 35-40 yaşındaki adamlar başbakan olurken biz hala dinazorlardan medet umuyoruz. Muhalif - yandaş ayırmıyorum bu konuda. Bana göre “ Mansur başkan olsun “ diyen de “ RTE’nin kılıyık “ diye kendinden geçen dejenere de aynıdır.

    Kurtulalım artık şu dinazorlardan.

    Dünya ile bağlantılı, modern çağın dinamiklerini bilen, insan haklarına, ifade özgürlüğüne, kadın erkek eşitliğine, bilime inanan idealist bir genç insan yok mu bu ülkede?

    koca kafalı badem bıyıklı göbekli boomer tayfasından bıkmadık mı artık?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 18 Kasım 2020; 0:20:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler parti kursa birbirine oy vermez, bölünmenin kralı yaşanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süleyman demireli Necmettin erbakanı Turgut özalı arattılar şerefsizim. Beterin beteri varmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45 yaş üstü partiye katılamamalı. İyi olur bence, çağa ayak uyduracak insanlar lazım.

  • parka kuracaklarsa neden olmasın baba parası ile geçinmek sallamak kolay.

  • Gençlerin bir partisi var zaten:

    Halkın Kurtuluş Partisi...


    Gençlerin partilerine katılması gerekir.


    AKP'nin sahtekar sürüsüne karşı böylesine cepheden konuşan bir tanecik iktidar (meclis içi tüm partiler) partisi gösterin görelim...


    https://www.hkp.org.tr/emperyalistlerden-para-dilenirken-egitimde-basari-hikayelerinin-yalan-oldugunu-itiraf-ettiler//

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.