Şimdi Ara

Kendini Tanımak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Uzun zamandır foruma girmiyorum. Konu dışı hala aynı formundadır saçma sapan yorumlar gelmesin niyetiyle konuyu buraya açıyorum.


    Kendini tanımak bilmek ile alakalı bazı problemlerim var. Belki birisi bir ışık yakar bir yol gösterir neticesiyle sizlere yazıyorum. 23 yaşında bir üniversitede sevmediğim bir bölümü okuyorum. Güç bela bir şekilde sonuna geldim haziranda bir sıkıntı olmazsa pandeminin de yardımıyla mezun olup endüstri mühendisi olucam. Babam hali hazırda tekstil ile uğraşıyor ve benim de bu işi yapmamı istiyor. O yüzden işle alakalı hiç bir zaman çekincesi olmadı. Ama benim ne bu işte ne mühendislikte hevesim var. İşin kötü tarafı neye hevesim ve yeteneğim olduğunu da bilmiyorum. 7 ay depresyon tedavisi gördüm ilaçlar terapiler vs ama bir faydası olmadı ve hatta daha kötü duruma geldim. O karanlığın içine iyice gömüldüm. Hiç bir şeyden keyif alamiyor zevk aldığım şeyi bulamıyorum. Eve hapsolmuş durumdayım. Heves ve enerjim sıfır durumda. Bunca yılım resmen boşa geçti ve geçmeye devam ediyor. Şimdi size sormak istiyorum. İnsan kendini nasıl tanır, kendisini nasıl oyalar? Bu beladan nasıl kurtulur?








  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lefter62 -- 23 Mayıs 2021; 23:2:24 >
  • Sen lisans eğitimini 'AMAÇ' olarak görüyorsun hocam şu an. Sevmediğin bir bölümde okuduğunu düşünüp durarak yıllarını geçirdin muhtemelen. Peki elinde ne var? Stres, kaygı, can sıkıntısı, moral bozukluğu vs.. Peki olması gereken nedir?


    Lisans, eğitim vs; tamamen 'ARAÇ'tan ibaret. Senin konumunda yapılması gereken husus, eğitimini tamamlayıp babanın işlerinin başına geçerek işleri büyütmek. Babanın sana çizdiği perspektif, 'PATRON' olman. Baban, elindeki işi devam ettirmeni istiyor. Bunu araç olarak görerek fiili durumu, elindeki gerçeklikleri şimdilik kabullenip mali yönden iyi bir gelir elde edince de hayatını her anlamda geliştirmek için çalışıp çırpınabilirsin. Gider, parasını verir, istediğin bir bölümü özelde okursun istersen. Dilersen ticari işletme açar, ordan para kazanırsın hayatını orada sürdürürsün.. Elinde mali imkan olduktan sonra tibete gidip kendini orada bile arayabilirsin..


    Amaç genelde soyuttur.. Mutlu olmak, huzurlu olmak, ya da ne bileyim toplumda saygın olmak vs... Amaç soyutlaştıkça ona ulaşma kabiliyetin elde ettikçe ve genişleyerek artar. Amaç somutlaştığı takdirde ise mesela bölümü bitirmek amacın haline gelirse bölüm bittiği zaman amaçsız kalırsın...





  • Başlığı 'kendini tanımak' şeklinde açmışsın. Bu da kişisel gelişim kitaplarına ilgi duyabileceğin anlamına geliyor. Kendini geliştirmenin sonu yok. Eğer ilgini çekiyorsa bu tür kitaplara yönelebilirsin. Büyük bir kitapçıya gidip sayfaları karıştırarak, kendi beğendiğin ve okumak isteyeceğin kişisel gelişim türü kitapları seç. Onlar sana rota çizdirici rol oynayacaklardır. Zaman zaman gidip kitaplar seç kendine. İlgini çekiyorsa tabii.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.