Şimdi Ara

modülasyonlu kombi - kablosuz oda termostatı ikilisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.. Kombi konusunda bir çok başlığı okudum, özellikle @disintegration isimli kullanıcı gayet bilgili ve açıklamaları güzel. sayesinde yeni şeyler öğrendim. fakat sonuçta kafam çorba oldu soracağım bir takım şeyler olacak. umarı kendisi de yanıtlar.


    Öncelikle ev-sistem hakkında genel bilgi;

    İzmir Karşıyaka'da, 3+1 130m2, 4 tarafı açık apartman ara dairesinde oturmaktayım. klasik beyaz panel radyatör mevcut. toplam radyatör uzunluğum 8.2 metre. Termostatik vana kullanmıyorum. on/off oda termostatı kullanıyorum.


    Tesisat kombiden çıkıp sırayla aşağıdaki şekilde devam ediyor;

    -60 cm koridor (sürekli kapalı)

    -120 cm yatak odası 1 (gündüz kapalı, akşamdan sabaha kadar açık)

    -110 cm yatak odası 2 (gündüz kapalı, akşamdan sabaha kadar açık)

    -60 cm banyo (kullanılacağı zaman açılıyor)

    -140 cm yatak odası 3 (gündüz kapalı, akşamdan sabaha kadar açık)

    -170 cm salon 1 (gündüz-akşam açık, gece yatarken kapalı)

    -160 cm salon 2 (gündüz-akşam açık, gece yatarken kapalı)


    İzmir'e ilk geldiği günden beri yaklaşık 15 senedir doğal gaz kullanıyoruz. petek temizliği yapılmış, tüm petek vanaları 1 ay önce eca rv3 standart vana ile değiştirilmiştir (bu yüzden yeniden termostatik vana ile değiştirmeyi düşünmüyorum)


    Hermetik airfel kombim artık can çekiştiği ve serviste çözemediği için bu kış beni yarı yolda bırakmadan değiştirme kararı aldım. yerine araştırdım ettim bosch 2300i alacağım. bununla ilgili bir sorum yok. benim sorularım daha çok oda termostatı ile ilgili. 


    Bosch 2300i modülasyonlu bir kombi ve herkes modülasyonlu bir oda termostatı ile kullanmanın daha doğru olduğunu söylüyor. kullanımıma kablosuz bir termostat daha uygun olacak diye düşünüyorum.


    Sebebi;

    Benim yaşam alanım salon, ve tesisatta en sonda olduğu için en geç-en zor ısınan yerde salon (tesisatı değiştirmek tadilat vb. uğraşmak istemiyorum) Dolayısı ile oda termostatının bulunması gereken en uygun yerde salon. Fakat gece yatarken sabaha kadar salondaki petekler kapandığı, diğer odalardaki peteklerde sabaha kadar açık olduğundan, salondaki oda termostatının sabit kablolu model olması bize uygun olmaz diye düşünüyorum. Eğer kablosuz olursa salonu kapatıp uyku haline geçtiğim odalardan birine alırım ve kombi o şekilde oda termostatı ile düzgünce çalışmaya devam eder.


    Soru 1

    Bu düşünce doğru mu? Yoksa kablolu olarak salonda oda termostatı olsa, salon radyatör vanaları kapanınca soğuyacak ve termostatta ayarlanmış ısıya gelmek için kombi sürekli çalışacak ve yatak odaları cehenneme dönecek?


    Soru 2

    Kablosuz modülasyonlu oda termostatı bulmak bir işkence. Honeywell Kablosuz Modülasyonlu Akıllı Oda Termostati (Y87RF2008+RFG100) 1200 tl gibi bir rakama var fakat bosch 2300i forumundan yazıştığım bana yardımcı olmaya çalışan bir kullanıcı bu komdide opentherm protokolü olmadığından uyumlu olmadığını söyledi. Honeywell sitesinde de uyum listesinde gözükmüyor? E hem kombi hem oda termostatı modülasyonlu oalcak, neden olmuyor? Bu opentherm protokolü nedir?


    Soru 3

    Bu kombiye uygun kablosuz modülasyonlu oda termostatı yok mu peki?


    -Bosch cr50 modülasyonlu ama kablolu.


    -Buderus RC200RF kablosuz modülasyonlu var acaba bu uygun mu? Bosch ve Buderus aynı termostatları kullanıyor normalde, model numaraları bile aynı oluyor, sadece üstünde yazan marka bosch yada buderus oluyor, hatta zaten bu oda termostatlarını da honeywell üretiyor. Bosch neden RC200RF yapmadı kendine acaba? RC200RF 2000 tl gibi bir rakam vermek doğrumu sırf modülasyon için?


    Soru 4

    Bosch TR36RF Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı on/off olarak en iyi seçenek gibi duruyor. Sanıyorum bunda akıllı öğrenme özelliğimi ne varmış, yani petekler soğumuyormuş ılık kalıyormuş. Diğer on/off lu termostatlarda petekler soğuyor vb. diyorlar. Bu özellik nedir ve doğrumu bu bilgi?


    Arkadaşlar biraz uzun oldu ama zaman ayırıp cevaplarsanız sevinirim.


    İyi akşamlar, sağlıkla kalın, saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wosswoss -- 15 Kasım 2020; 20:3:46 >







  • oda termostatını peteği kapanmayan + soğuk olmayan evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya monte etmeniz gerekir, koridorda 60cm petek var eğer koridor soğuk olmayan bir yer ise buraya o.t olabilir

    oda termostatını salona monte etmek istiyorsanuz buradaki petekler açık kalmalı.ayrıca termostatik vanalar kullanmayarak bence yanlış yapıyorsunuz sizin manuel olarak elle yaptıklarınızı trv 24saat boyunca yapar,hemde konforlu ve tasarruflu bir şekilde yapar.

    her odaya istediğiniz bir iç ortam sıcaklığını seçersiniz, trv'ler ile bunu ayarlarsınız, trv'ler...>petekleri kısari o.t ise set edilen derecede kombiyi kapatır

    dört tarafı açık bir binada sadece on-off kullanmak iyi sonuçlar vermez.


    akıllı oda termostatları konusunda çok fazla bilgim yok. eğer kablosuz bir o.t istiyorsanız ve bosch condens 2300'e karar verdiyseniz modülasyonlu+kablosuz bosch'ta yok. buderus'ta rc200rf uyumlu mu bilmiyorum sonuçta aynı markanın kombileri.ama denemedim forumda da deneyen olmadı denk gelmedim

    öğrenme modu dediğiniz sanırım tpi algoritma. bu algoritmada o.t ayarlanan dereceye yaklaştıkça ara ara kombiyi kapatır. böylece doğrudan set edilen dereceye gelmeden kombi durmadan çalışıp birden durmaz.bu tip durumlarda tesisatta ısıl gerilimler olur ısı dalgalanması olur

    basit bir şekilde anlatmak gerekirse o.t 24c ayarladınız, evin içi 20c, ev 21..> 21.5c olarak yükseldikçe o.t kombiye kapat komutu gönderir.kombi ara ara susar tekrar çalışır 24c'ye gelindikçe bunu birkaç defa tekrarlar

    diğer o.t'ler gibi 20c'den 24c ye yükseldikçe kombi hiç susmadan çalışmaz


    sizin amacınız yüksek tasarruf yapmaksa dediğiniz şekilde bunu başarabilmeniz zor. ayrıca evi kombi değil petekler ısıtır.

    forumda yıllardır karşılaştığım ve anlatırken çoğu insanın gözden kaçırdığı umursamadığı bir konu

    yani kaç m2 odada kaç cm petek var bu da önemli. bence kombi ve o.t'ye bu kadar çok kafa yormayın


    kombi/oda termostatı/termostatik vanalar: bunlarda evde iyi bir denklem kurarsanız iyi sonuçlar alırsınız

    iyi ısınan ve/veya belli bir sıcaklıkta kalmasını istediğiniz odalara: termostatik vanalar

    evin genel derecesini yansıtabilecek ve peteği 7/24 açık kalacak odaya:oda termostatı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 16 Kasım 2020; 10:42:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.