Şimdi Ara

Samsung optik sensör pazarında Sony'i geçmeyi hedefliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sony şu anda akıllı telefon kamera sensörü pazarının yarısından fazlasını kontrol ediyor ve Japon şirketi için bu iş kolu, yarı iletken segmentinde kar elde etme açısından kilit nokta. Samsung ise Sony'nin hakimiyetine son vermek ve Japon rakibini 2030 yılına kadar geride bırakmayı hedefliyor.



    Ayrıca Bkz.Harmony OS alacak Huawei ve Honor cihazların listesi ortaya çıktı



    Nikkei Asian Review'ın raporuna göre  Eylül ve Ağustos aylarında Samsung, optik sensör ekipmanlarının tedariki için birkaç büyük sipariş verdi. Koreli dev, Huawei'ye karşı yaptırımların uygulanmasının ardından ortaya çıkan pazarın yeniden dağıtımında, dijital kameralar için görüntü sensörleri segmentinde bir yer edinme şansını görüyor. Samsung'un bu pazarı ele geçirme planlarının arkasında, Çinli rakibi Huawei'nin yaşadığı amabargoyu avantaja çevirmek var.





    Huawei ambargosu Samsung'a yarayacak



    Sony'nin optik sensör işi Huawei'ye yaklaşık yüzde 20 bağımlı durumdaydı ve Apple, optik sensör tüketimi açısından Sony'nin ana müşterisi olmaya devam ediyor. Sektöre yakın kaynaklar, Sony'nin Huawei ile işbirliğinden kaynaklanan gelir kaybını tam olarak telafi edemeyeceği ve Samsung'un bu durumu kendi konumunu güçlendirmek için kullanacağına görüşünde.



    Koreli şirket artık dijital kameralar için optik sensör pazarının yüzde 18.1'ini kontrol ediyor ve Sony'den sonra ikinci sırada. Dev üretici, hem kendi akıllı telefonları hem de Xiaomi ürünleri için 180 megapiksel bir çözüm sunarak sensör çözünürlüğünü artırma iddiasında da bulunuyor.



    Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Samsung-to-challenge-Sony-s-stronghold-in-image-sensor-market







  • Sayı olarak geçse bile, kalite olarak geçebilecek mi?

  • 2030a kadar kim ölür kim kalır

  • sony izin veriyor artik demek🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaka maka artık firmalar "ben yapabiliyorum, sen yapamıyorsun" kavgasındalar.
    Kimin ne işine yarayacak ulan bilmem kaç x zoom?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sana ne kimin ne işine yarayacağından ? kendi işine yaramıyor diye hiç kimsenin kullanmadığını düşünmekten vazgeçin artık.

  • Sony cep telefonu pazarında gerçekten etkin olamadı. En sevdiğim ve teknolojisine güvendiğim marka. Neden böyle oldu anlamıyorum.

    10 Sene önce bir telefoncu arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Bana Sony ve Samsung iki telefonun içini açıp göstermişti. Samsung gerçekten çöp gibi duruyordu. Sony telefonun içi ise Iphone gibiydi. Sadece bakarak ne kadar kaliteli parçalar kullanmışlar, hiç anlamayan birisi bile görebilirdi.

    Ama o dönem telefonlarında Sony sensörü kullanan Samsung telefonlar daha iyi fotoğraf çekiyordu. Anlaşılır gibi değil. Sony'nin telefon sektöründe başarısız olmasına hâlâ çok şaşırıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung telefonda ekran üst ve altındaki kalın alanları neredeyse ortadan kaldırırken Sony üste ve alta parmak kalınlığında bir alan koymaya devam ettiği için bugün bu halde. Hani demode telefon üretiyorsun, pahalı da satınca kim alsın? 6 - 7 yıl önce çok farklı bir konumdaydı, Compact serileri, Xperia Active vs. güzel şeyler üretiyordu. Son telefonu da gayet güzel ve Sony kalitesi dedirtecek cihaz ama fiyat?... Fiyat tarafı da Sony'yi bizden uzak tutanlardan biri.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de fotoğraf kalitesini beğenmiyordum. Xperia cihazım vardı ve karanlıkta samsung daha iyi fotoğraflar çekiyordu. Ve dediğim gibi Sony sensör kullandığı halde.


    Hani iki firma arasında far olur da, ne biliyim bu kadar geri kalınmaz bu kadar pazar payı kaptırılmaz.


    Sorun ekranı köşeye kadar taşımak ise Sony de bunu yapabilirdi diye düşünüyorum. Neden yapmadı falan pek anlam veremiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz Sony'yiz, dışkı üretsek satarız kafasındaydı yöneticileri diye düşünüyorum.

  • Samsumg gene megapiksel salatası yapmış. Ulen madem bu kadar megacilogaytın var, buyur gel Canon'a vs rakip makineler vidmate üret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasey009 -- 3 Aralık 2021; 14:12:12 >
  • Guest-03C0F0ACC G kullanıcısına yanıt

    Neredeyse 7 senedir fotoğraf çeken biriyim. Zoom inanılmaz perspektifler kazandırır. Zoom'un zararı yoktur.


    Bana göre 2022 yılına girdiğimiz şu günlerde optik zoom yapamayan telefon asla alınmamalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.