Şimdi Ara

Sıfır Bina İle İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba ortak mıras olarak kullandıgımız ev satıldıgından once kıralık ev arayısındayız.Bugun bır evle gorustuk Merkezı Pay Ölçerlı 1+1 kutu gıbı ama guzel bır bına begendık haftaya sozlesme yapıp gırıcez.Bazı sorularım ve bınayla ılgılı yorumlarım olacak sızlere sızce bu ev tutulurmu ?


    1-) Merkezı pay olcerın avantajı dezavantajı nedır ?

    2-) Su abonelıgı ıcın kıra depozıto emlakcı bedelı ve su bedelını tasınınca gerı almak kosuluyla odeyecegım.Merkezı su sıstemı varmıs sanırım onun abonelıgını apartman yonetıcısı alıyor cıkıstada gerı alıyosun o parayı.

    3-)Dogalgaz ıcın gereklı para odenmıs suan bınaya baglanması beklenıyor.Geldıgı zaman fırmaya parasını odeyıp ustumuze alıcaz baglanacak.

    4-)Internet 43 daıre oldugu ıcın altyapıyı kaldırmıyormus dogalgazla beraber gelecegı soylendı bınada oturan dıger kısıler ımza toplayıp telekoma superonlıne falan dılekce vermısler.

    5-) Şantıye elektrıgı kullanılıyormus sızce ne zaman mesken elektırıgı gelır.



    Dogalgazın baglanması dert degıl bına ıcın gereklı parası fırmasına odendıgı ıcın gerıye bıtek ekıplerın daire kontrolu ıcın gelmesı kaldı oda pandemı ve Izmır depremınde bıraz gecıkır.Ancak santıye elektrıgı ve ozellıkle ınternet cok canımı sıktı.Bu 2 durumu yasayanlar ıcın yorum nedır veya ev sahıbıne ne gıbı sorular sormam gerekır.








  • Selamlar hocam..


    1-Merkezi pay ölçer Antalya'da olmadığı için sistem hakkında yorum yapamayacağım


    2-Ben bu gün abonelik parasını verim çıkarken alırım şeklinde düşünceniz güzel ancak ev sahipleri maalesef sizin kadar dürüst olmayabiliyor.Çıkarken param yok bu gün git 10 gün sonra gel gibi sözler kullanıyorlar.Onun yerine Kira+ depozito vb giderleri vermeyin onun yerine o vereceğiniz para ile abonelik işlemlerini halletmenizi tavsiye ederim.Paranızı siz içerde bırakmayın derim.Çıkmak istediğiniz zaman normal prosödür gereğince çıkarsınız.İçeride de paramı nasıl alacam korkusu olmaz


    3-5.Madde de şantiye elektiriği yazmışsınız anladığım kadarı ile iskan alınmamış.İskan alınmadığı için de elektrik,su,doğalgaz,internet gibi altyapı konusunda çok problem yaşarsınız.!! Eğer alındığını söylerseler evin tapusu ile ilgili belediye ye giderek durumu anlatın onlardan ilk ağızdan teyit almanızı tavsiye ederim.Alınacak diyerek evini kiraya verip insanları aylarca peşlerinden koşturan ev sahiplerini biliyoruz.


    4-İnternet altyapu olayı çok ciddi bir yatırım.Ben kendim bilgisayar mezunu olduğum için teknik olarak da belirtmem gerekiyor ki öyle 2 dilekçe ile hemen yapılacak bir husus değil maalesef.İnternette araştırırsanız dilekce vererek aylarca abonelik alamamış kişiler olduğuğunu görebilirsiniz.


    5-Şansiye elektriği iskan sonrası abonelikler alındıkdan sonra gelecektir.Eğer iskan yoksa normal abonelik gelmesi maalesef mümkün değil.


    Benim naçinaze görüşüm o evden uzak durmanız yönünde olacaktır.Gerek emlakcılar(maalesef),gerek mülk sahipleri sürekli insanlara hayaller vaad ederek bir şeyler satıyor/kiralıyor.Ama durum dediğim gibi maalesef.


    Topalarlamak gerekirse; Evin tapusu ile ilgili belediye ye giderek iskan durumunu sorgulatmanız gerekiyor.Eğer iskan varsa elektrik ve su aboneliği problem olmaz.Ancak evin iskanı yok alım aşamasında diyorsa o aşama bazen 1 hafta bazen aylarca hatta evde kusur varsa hiç alınmayadabiliyor.


    Doğalgaz olayıda iskan ile ilgili bir durum.İskan yoksa doğalgaz maalesef olmuyor.


    İnternet olayı ucu açık bir durum maalesef.


    Aklınıza takılan soru işareti varsa ben hep buralardayım  





  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Hocam oncelıkle cıddı cıddı yazdıgın ıcın tesekkur ederım...


    1-) Ev adresınden ıskan durumunu sorgulatmak ılk ısım olucak beledıyede tanıdıklarım var onlar vasıtasıyla...maalesef tercıh etmeyecegım seyler ama Izmırde deprem sonrası kıralık ev kalmadı olanlarada ev sahıplerı zam yapınca bıraz magdur olduk.


    2-) Dogalgaz ıcın bına adına odemesı gereken tutarı odemısler bundan sonrası dogalgaz fırmasının gelıp evler uygunsa kı sıfır bına oldugu ıcın bı sorun yok sayacları takıp abonelıgı ustumuze almayla tamamlancak bır olay ama dedıgım gıbı iskan durumu oncelıgım olucak.


    3-) Internet ıcınde pazartesı telekom mudurlugunden gereklı bılgıyı alıcam dırek yok kablo dosencek olayı varsa zaten o iş olmaz oda benım ıcın dıger eksı bır yön.


    4-)Sçzlesmede odedıgım ve gerı alacagım her ucretı belırtıcem 1 sene dolmadan 1 ay oncede evden ayrılma konusunda karar verırsem ev sahıbınden depozıtomu gerı istiycem.Eve ılk adım attıgım anda tum fotograflarıda cekıcem depozıtoya yatayım tarzında bısey olursa bunlar kanıtım olur depozıtoyu gerı odemem sonra oderım olayı olursa son ayın kırasını odemem evı bosaltır depozıtoyu kıraya saydıgımıza daır kagıt ımzalatır cıkarım.


    Ama dedıgınız gıbı pazartesı ılk yapacagım beledıyeden ıskan durumunu sorgulamak ve telekomdanda mahalledekı durumun ne oldugunu sorgulamak olucaktır.





  • cagdas9292 C kullanıcısına yanıt

    İlginize ben teşekkür ederim hocam ancak 1 depozito+ abonelik ücretleri 1 aylığı geçebiliyor.1 ay ödemeseniz dahi verdiğiniz para 1 aylıkdan fazla olduğu için sıkıntı olabiliyor.Sözleşmeniz olduğu için mutlaka alırsınız ancak belirttiğim gibi sizi çok uğraştırma ihtimalini göz önünde bulundurunuz.


    Ev adresinden değil ada parsel üzerinden bakılıyor.(Belediye'den).Ancak belediye'de ki tanıdıklarını yardımcı olacağı için sorun olacağını düşünmüyorum.



    Ancak dediğiniz gibi İzmir'deki deprem her şeyi bazen zora sokabiliyor.Geçmiş olsun diliyorum.Anlık olarak ulaşmanız gerekirse 0532 795 15 39 Murat BAYRAKTAR..Çekinmeden arayabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 15 Kasım 2020; 15:2:31 >
  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Hocam evden vazgectık.Daha henuz santıye elektırıgı kullanmakta dogalgaz ıcınse gereklı beden yatırıldı demıstı emlakcı arkadas ancak daha apartmanda bu bedelı toplayıp ole basvurcaklarmıs kı Izmırgaz gelcekte falan fılan derken o surec 2 3 ayı gecer.


    İyi ki de tutmamısım evı zaten emlakcıda karaktersız cıktı hem bu gerceklerı bıze solemeyıp hemde pazartesı verdıgım 200 TL kaporayı carsamba ıptal ettıgım halde eve bekletıyosunuz dıyerekten yaktı.Calıstıgım kamu kurumuna gelen ev arayan herkese ısımlerını vererek dıkkat etmelerı konusunda uyarıyorum.Sızdende cok detaylı bılgıler aldık tekrardan tesekkurler sanırım sızde gayrımenkullerle ugrasıyorsunuz ancak sehırlerımız farklı yoksa sızınde kapınızı calmak ısterdım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas9292

    Hocam evden vazgectık.Daha henuz santıye elektırıgı kullanmakta dogalgaz ıcınse gereklı beden yatırıldı demıstı emlakcı arkadas ancak daha apartmanda bu bedelı toplayıp ole basvurcaklarmıs kı Izmırgaz gelcekte falan fılan derken o surec 2 3 ayı gecer.


    İyi ki de tutmamısım evı zaten emlakcıda karaktersız cıktı hem bu gerceklerı bıze solemeyıp hemde pazartesı verdıgım 200 TL kaporayı carsamba ıptal ettıgım halde eve bekletıyosunuz dıyerekten yaktı.Calıstıgım kamu kurumuna gelen ev arayan herkese ısımlerını vererek dıkkat etmelerı konusunda uyarıyorum.Sızdende cok detaylı bılgıler aldık tekrardan tesekkurler sanırım sızde gayrımenkullerle ugrasıyorsunuz ancak sehırlerımız farklı yoksa sızınde kapınızı calmak ısterdım.

    Vazgeçmiş olmanız sizin için isabet olmuş hocam.Belki iskan alınması bile aylarca sürebilecek o açıdan çok doğru bir karar vermişsiniz.Maalesef ki para için kendi adını lekeleyen bir meslektaşlarım var.Kaporayı iade etmesi gerekiyordu ancak demekki karekter meselesi ..Farklı şehirlerde olsak dahi gönüllerin bir olması yeterli..Yinede telefon numaramı biliyorsunuz Antalya'ya yolunuz düşerse her zaman beklerim hocam.Yine ev konusunda yardımcı olabileceğim husus olursa ben hep buralardayım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.