Şimdi Ara

Mekanik Klavye Tuşlar Arasındaki Ses farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ilk mekanik klavyem olan razer blackwidow green switch geldi. Henüz kısa süre kullanmama rağmen klavyeyi çok sevdim, hissiyatı çok güzel. Green switch özelliği olarak tuşlara her basınca "klik" gibi bir ses geliyor. Ancak farkettim ki bazı tuşlardan gelen ses farkediyor, ve bir kaç tuşta bu ses mesela "ç, virgül, ğ, ü,p p" tuşlarında bu klik sesi yok veya çok az. Daha önce hiç mekanik klavye kullanmadığım için soruyorum, acaba bir sıkıntı mı vardır ? yoksa böyle normal mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 13 Kasım 2020; 12:34:0 >



  • Tuşlardan gelen ses her zaman farklıdır. Ben hiçbir mekanik klavyede her tuştan aynı sesin çıktığına şahit olmadım henüz. Ama klik olayını tam olarak anlayamadım. Tonu farklı olabilir fakat hissiyatın aynı olması gerekiyor. Ben de Razer Blackwidow 2019 sahibiyim. Klik hissatları her tuşta aynı sadece sesteki tokluklar değişiyor klavyenin sağ, sol, orta kısımlarına göre. Bir video çekip atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

  • Argonath LXI kullanıcısına yanıt

    Hocam razer support video istediği için, bu videoyu çekmiştim. Ses açık dinlerseniz farkedebilirsiniz. Hissiyat farkından daha çok, tuşların bir kısmı yeşil switch bir kısmı başka bir switch gibi çalışıyor, sesi ve basış hisleri tamamen farklı. Razer sıkıntı olduğunu kabul etti, değişim için referans olacağız dediler, ancak aldığım yer garantiye ( arena bilgisayara) yollayın onlar onaylarsa yenisini verebiliriz dediler, bakalım umarım sıkıntı çıkmaz.






  • kartalım kullanıcısına yanıt

    Evet hocam dediğiniz gibi sorunluymuş. Tahminimce zorluk çıkarmadan değiştirirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.