Şimdi Ara

FSP Fan Sesi Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yeni aldığım fsp600-60AHBC güç kaynağında "vınlama" vari bir fan sesi mevcut. Kasa fanları 800rpm'de, cpu fanı 1.000 rpm civarındayken sessizliği bozan rahatsız edici bir ses.


    Sırayla fanları kapatarak yaptığım denemeler sonucunda sesin güç kaynağından geldiğini tespit ettim. Psu'da fan yukarı üfürecek şekilde konumlandırılmış, kasa içerisine montaj yaparkende bu şekilde koyup alt kısmından hava almasını sağlatıyorum.


    Merak ettiğim konu, fan yönünden dolayı mı ses geliyor, yoksa fanla ilgili bir sorun mu mevcut? Bu tarz bir sorun yaşayan varsa yardımlara açığım.


    Şimdiden teşekkürler.




  • Aynı modelde bendede var fakat ses sorunu yok hatta 2 senedir gram ses çıkarmıyor. Ürünü aldığınız yere gönderin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kafamı kurcalayan bir diğer konu, bi 10dk çalışmadan sonra birkaç desibel daha sesin azalması. Bu da ısındıktan sonrasına denk geliyor.

    Sanırım komple dışarı çıkartıp denemem gerekecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fan sesimi bobin sesi mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 12 Kasım 2020; 23:24:27 >
  • video ile yerlesimi ve sesi gösterebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Videodakine yakın bir ses oluşuyor. Henüz dışarı alıp videolama fırsatım olmadı ama en kısa sürede deneyeceğim. Ancak bir süre sonra sesin kesilmesi yeni olmasıyla ilgili olabilir diye düşünmeye başladım. Tabii yine de kabul edilebilir bir durum değil.

    İade sürem geçtiği için sorunu farklı şekillerde halletmem gerekecek. Garantiye gönderip sonuç alamamaktan ve zaman kaybından çekiniyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sonunda 3 farklı video çektim. Kasanın durduğu çekmece biraz titreşim yaratıyor ama esas sorun sanıyorum psu kaynaklı. PC içindeki tüm fanları kapatıp denediğimde de benzer vınlama geldi. Hangi yöne çevirsemde bu ses oluşuyor. Umarım FSP teknik servisi iyidir...


  • FCC. kullanıcısına yanıt

    Bu arada eski kasadaki high power güç kaynağını taktığımda ses normale döndü. Tek korkum 7 yıllık bir psu olması ama garantiden gelene kadar işimi görecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.