Şimdi Ara

Ev sigorta hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, evimde elektrikli fırın mevcut. Bir kaç ay önce uzatma kablosunda aşınma olduğunu gördüm ancak pek umursamadım. Dün itibariye kendisi sigortayı attırdı ve kabloda yanık oluştu. Kabloyu degistirdikden sonra ise fırıni çalıştırdığımda, kendisinin bağlı oldugu sigortadan cizirdama sesi geliyor. Sanirim bir sekilde sigortayıda bozmayı başardı.


    Ilk sorum sigortamin resmi aşağıdaki gibi. Kimisinin üzerinde 16A yaziyor kimisinin üzerinde 20A yazıyor. Bunlar amper değerleri sanırım. Neden bazıları icin 16 iken bazıları 20? Bu bilinçli yapılmış bir şey mi? Neye göre belirlenmiş bu değerler.

    Ikinci sorum ise ben bu mutfak prizleri ve mutfak fırın şalterlerini siemens ile değiştirmek istiyorum. Kendim satın alirsam elektrikçiye taktirabilirim. Hangi model almam gerekiyor, link paylaşırsaniz sevinirim.


    Ev sigorta hakkında yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • projedeki hesaplamalara göre belirlenir. burada yük dağılımına hesaplamalar yapılır. banyoda şohben ve çamaşır makinası, mutfakta ise bulaşık makinası ve fırın olduğu için, buralara ait sigortalar, diğerlerinden yüksek akım değerlerine sahiptir. sigortalar, bağlı oldukları hatlardaki kesitlere göre seçilir. aynı kabloyu kullanıyorsan, sigorta değerini yükseltmek, kazaya davetiye çıkarmak demektir. sigorta ilk başta normal yükün 2,5 katına dayanacak şekilde seçildiği için, kablo belki dayanır ama, bir kaza durumunda, ters teper. sigortaları değiştirmek istiyorsan, eskileriyle aynı kodlu ve değerli olanlarla değiştirmelisin.


    uzatma kabloları bazen 1,5 mm^2 kesitinde olabilir.(yada elektrikçi bu şekilde yapabilir. yeni uzatma kablosunun en az 2,5 mm^2 olmasına dikkat et. eğer kablo kolayca bükülüyor ise, 1.5'luk kablodur. bunlar ütü ve fırınlar için uygun olmaz. power kablolarının kalitesi yüksek olduğu için, onlarda sorun olmaz. ama markasız uzatmalardaki iletken kalitesi düşük olabilir.





  • prizlere 16a lamba hattına 10a bağlanır 20a 16a oluyoır

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Ben şimdilik şu şekilde yaptım;

    20A'lik sigortası olan bir prize elektrikli fırını bağladım. O prize başka hiç bir şey bağlı değil.

    16A'lik ses gelen sigortaya ise sadece bulaşık makinesi bağladım. Bu şekilde çalıştırınca artık bu sigortadan cızlama sesi gelmiyor.


    Gerçi 2 yıldır o elektrikli fırın 16A'lik sigortaya bağlıydı ve ses gelmiyordu. Geçen günlerde o kablo yanıp sigortayı attıktan sonra bu ses olayı başladı. Sigortaya zarar verdi sanırım.


    Bu sigorta ses gelmiyor diye çalışmasını sürdürür mü yoksa yine de değiştirmek gerekli mi sizce

  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    ses sigortadan gelmişse, ilk fırsatta, onu değiştirmeni öneririm. elektrik şansa bırakılacak bir şey değil. fırın gibi gücü yüksek yükleri başka cihazlarla aynı prizi paylaştırmamak da en iyi yoldur.

  • shockwave error kullanıcısına yanıt

    sigortaya bağlı olan kablolar gevşekse ses gelir. Zaten gevşektir belki ve son oynamalar ses gelecek hale getirmiş olabilir. Sİgorta kutusu kapağını söktükten sonra herşey çocuk oyuncağı. Ölüm tehlikesi var mıdır? Elektrik zaten hayatımızda, gereğinden fazla dikkat ederek halledersiniz. SÖktüğünüz gibi takarsınız yeni sigortalarınızı. AMa değiştirmenize gerek yok. Cızırdayanı değiştirin ve ya sadece vidalarını sıkmanız yeterliyse kontrol edin.


    Sigorta alt kısımlarında kanca tipi birşey olur. Sigorta tırnağını raya basan kısım. O kısmı oynatıp sigortayı o taraftan çekerek çıkarıyorsunuz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.