Şimdi Ara

AKP'den yine vatandaşı kızdıracak ret -Şaşırdık mı?-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap’ın Doğalgaz ve Elektrik’ten alınan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi oranının yüzde 1’e indirilmesini öngören Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.


    Konutlarda kullanılan elektriğin fiyatının yüzde 32.3, doğalgazın fiyatının ise yüzde 34.7 zamlandığını belirten Kasap, “İğneden ipliğe gelen zamlarla iyice artan hayat pahalılığı, yurttaşı en temel harcamalarını dahi kısmaya itti. Sadece 2019’un ilk 9 ayında 3 milyon 365 bin abone borcunu ödeyemediği için elektriği kesildi. Yine 710 bin doğalgaz abonesi borcunu ödeyemediği için doğalgazı kesildi. Ak Parti Milletvekilleri, vermiş olduğum Kanun Teklifini reddederek bir kez daha milletin yanında olmadıklarını göstermiştir” dedi.


    Avrupa’nın son 10 yılın en ucuz doğalgazını tükettiğini, ısınmanın ise Türkiye’de kışın en önemli sorununa dönüştüğünü belirten Kasap, şöyle dedi:

    “Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi sevindiricidir ama bu müjdeyi veren İktidar keşke şu tarihten itibaren de doğalgaz faturalarında yüzde 30 indirim uygulayacağız diyebilseydi. Özellikle Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybetmesi doğalgaz zamlarında etkili oluyor. İktidar, döviz kuruna bakmıyor ama doğalgaz ve elektrik faturaları cep yakıyor. 2021 yılına bir yandan korona virüs salgını bir yandan da grip salgını ile birlikte gireceğiz. Şüphesiz soğuk havaların başlamasıyla birlikte vatandaş elektrik ve doğalgaz kullanımını arttıracak ama bu ekonomik buhranda vatandaş bu kadar yüksek faturaları nasıl ödeyeceğim diye şimdiden kara kara düşünüyor. İktidar, doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim öngören Kanun Teklifimizi reddederek vatandaşlarımızın yanında olmadığını bir kez daha göstermiştir.”


    https://odatv4.com/akpden-vatandasi-kizdiracak-ret-10112040.html


    Yandaşların vergi borçları sıfırlanırken, Afrika ülkesinin IMF borçları üstlenilirken, milyonlarca Suriyeliye bakılırken, kendi vatandaşına bunu layık görüyor akepe hükümeti.


    Bu kış çok çetin geçecek asgari ücretli için.




  • Ya kardeşim burası sosyal devlet, sosyal devletlerde vergi şart. Devlet inanılmaz sosyal yardım yapıyor pandemi de kaç milyon aileye yardım yapıldı, kaç tane aileye çocuk başı para veriliyor hasta olan kişilere de veriliyor hastanelerde sadece muayene ücreti veriyoruz, eee devlet bu parayı nereden bulacak? Bankada basmıyor herhalde vergi yoluyla vatandaşlardan almak zorunda Avrupa'da maaşların %60'ı vergi. Böyle olmazsa sosyal yardımlar yapılamaz. Siz asıl İmamoğlunu eleştirin adam fakir ailelere suyu bedava yapacağım dedi geldiğinden beri zam üstüne zam ekmekten bahsetmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış elektirikte doğalgaz da şuanki fiyata göre %50 eski rakamlara göre %100 zamlandı.

  • Bir saniye şimdi tiktok'a bakıyorum istifa eden var mı diye, hımmmm yok tamam o zaman aynen devam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.