Şimdi Ara

Harddisk Birleştirme, Oluşturma Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Yeni bir SSD aldığım için normal Windows'umu kopyalayıp, Ssd'ye yükledim ve şu anda Ssd üzerinde Windows çalışıyor, buraya kadar sorun yok.


    Fakat Ssd öncesi, 475 ve 455 gb şeklinde 2 kısma ayrılmış olan 1 tblık harddiskim vardı. Ben Ssd'ye geçtikten sonra bu eski Windows'un yüklü olduğu kısmı diğer harddisk ile birleştirmek istedim. Disk management kısmından sildim fakat ne zaman ki Excent, Genişlet yapmaya kalksam aşağıdaki yetersiz yer hatasını alıyorum.


    Bu aşağıda siyah olarak gözüken 455 gblık biçimlendirmemiş (Unallocated) alanı biçimlendirmeye çalışınca da aynı yetersiz yer hatası veriyor. Sorun ne olabilir?


    Yardımcı olur musunuz lütfen?



    Harddisk Birleştirme, Oluşturma Hatası


    Harddisk Birleştirme, Oluşturma Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuykil -- 10 Kasım 2020; 18:41:38 >







  • Cevap gelmemiş ama ben ileride aynı sorunu yaşayan olursa diye yazıyorum.


    Diskleri silmeden, basic/basit diske dönüştüremedim, dönüşmüyor ya da ben beceremedim. Yedekleme yaptım ve tüm kısımları sildikten sonra Basic Disk'e dönüştürebildim.


    Benim amacım bu iki ayrılmış kısmı birleştirip, 100 gb kadar bir kısmı da, ileride olası sistem çökmeleri için Windows kurarım diye tutmaktı. Bu bölümlemeyi Windows'un kendi Disk Management kısmından yapamadım. Sürekli hata ve dynamic disk uyarısı verdi yine.


    Ben de AOMEI Partition Assistant adlı bir software kullandım. Tam sürümünü kullanmanız lazım, normal deneme sürümünde olmuyor. Bu programla hallettim istediğim işlemleri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.