Şimdi Ara

Early 2015 Macbook Air Cok yavas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar. Bilgisayar yillardir formatlanmamisti bundan dolayi yavas oldugunu falan dusunuyordum lakin yanilmisim. Gerekli yedekleri aldiktan sonra full format attim 1.5 saat kadar sürdü desem yeridir neyse sonrasinda bilgisayar acildi ve hicbirsey yuklemeden internette geziyim bu kadar basit aktiviteler bile akici degil arkadaslar acaba nedenini bilen var midir ?


    Edit: Formatladiktan sonra BigSur beta update kurdum lakin kurduktan once de sonra da ayni sekilde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loses -- 10 Kasım 2020; 7:51:8 >



  • Benzer sorunu ben de imac 2013 late modelinde yaşadım. Catalina güncellemesi yaptıktan sonra bilgisayarım aşırı yavaşlamıştı. Değil internete girmek bir tık yapmak bile zor geliyordu.Bende bir servise götürdüm. Ramini yükseltip hafızasını bir tık aşağı çektiler. Ve şuan cihaz 2020 ayarında süper hızlı.Yani parçalarını değiştirmeniz gerekiyor,servise götürmenizde fayda var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jisfer

    Benzer sorunu ben de imac 2013 late modelinde yaşadım. Catalina güncellemesi yaptıktan sonra bilgisayarım aşırı yavaşlamıştı. Değil internete girmek bir tık yapmak bile zor geliyordu.Bende bir servise götürdüm. Ramini yükseltip hafızasını bir tık aşağı çektiler. Ve şuan cihaz 2020 ayarında süper hızlı.Yani parçalarını değiştirmeniz gerekiyor,servise götürmenizde fayda var.

    hocam anlayamadim tam olarak ? zaten 128gb az geliyordu 1 tb lik m.2 upgrade yapmayi dusunuyordum onu yapmayip ram mi yukseltiyim zaten 8 gb rami var yeni cikan macbooklarda bile yetiyor halbuki

  • Benimkinin hafızası 1 tb idi. 512 gb a düşürdüler. Servisin vereceği öneriye göre hareket edin. Ramini yükseltmenizde fayda var. ben de tam bilgisayarlardan anlamadığım için açıklayıcı bir şekilde anlatamadım. Kendi deneyimimi aktarmak istedim sadece. Saygılar.

  • Donanımsal bir durum olabilir. Apple ile iletişime geçin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğruyu söylemek gerekirse Catalina'ya geçtiğimden beri macbook (MBP 2015 Early) ile olan 5,5 yıllık deneyimimin en tuhaf zamanlarını geçirdim diyebilirim.Performans olarak , sistemin şişmesi , kendi kendine harddisk'de alan doldurması hatta durup dururken donması , sürekli fan çalıştırması ve yavaş çalışma gibi problemler yaşamamıştım. Üstelik forumda da konusu açtığım Airpods ile Macbook arasında yaşadığım problem ile uzun süre uğraştım. Nasıl çözüldü bilmiyorum ama şuan bir problem yok.Bu sebepten BigSur için çekimserim ama tasarımı begendiğim için sanırım geçiş yapacağım umarım böylece yukarda bahsettiğim problemlerde çözülebilir. Çözülmediği takdirde yedek alıp 5,5 yıl sonra ilk defa formatlamayı planlıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.