Şimdi Ara

Dershaneler Hakkında Bir Uyarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim başıma geldi sizin başınıza da gelebilir.


    2 haftadır dershaneye gitmiyorduk. Korona belirtisi gösteren hocalarımız varmış diye...

    Müdür yard. (rehberlikçi) hocamız cumartesi (07.11.2020) günü artık Doğru Cevap kurumu yerine bizi (eskiden adı altınbilgim idi.) adını değiştiren ve kurumsallaşmaya giden bi'not adlı bir dershaneye gönderdiler.

    Hocalarımız veda mesajları üzerine üç aşağı beş yukarı durumu anladık. Kurumu uygun şekilde yönetemediler ve gelir gider dengesini sağlayamadan kapanma yoluna gittiler. (Doğru Cevap'ın denizli de 3 tane yeri vardı. Şuan çınar şubesi kapalı fakat çamlık açık hala fakat onlarla buranın bir alakası yok sanırım. Olsaydı bizi diğer Doğru Cevap kurumlarına yollarlardı.)

    Bizim sözleşmelerimizi de vermeden başka kuruma bağladılar. Yani bir nevi bizi başka kuruma sattılar. Boşta kalmayın dercesine. Kimi arkadaşım elden 2.000TL verip sadece 2 hafta ders görmüştü ve parasını elden veren arkadaş şuan ne yapacağını bilmiyor. "Kitaplar gelecek gelecek." diye 2 aydır yarım yamalak kitap verdiler. Şuan kitapların 3 de 1'i elimizde (verilen 13 tane kitap doğru cevap kitabı ayrıca limit ve palme vereceklerini söylemişlerdi.). Kimi arkadaşım ise (şans eseri karşılaştık. Aynı okuldan fakat farklı sınıftan mezunuz ama kesişim noktamız aynı oldu.) kavram vb. yerlerde kayıt yaptırıp bu Doğru Cevap Çınar şubesine yönlendirildiler ve bunun sonucunda bu şubeye kayıt oldular.


    Karışık anlatmış olabilirim. Şuan 2 gün önceki ve önceki yaşadığım olayları kafamda hızlıca toparlayıp, bugünkü olaylarla kendi kafamda birleştirip gerçekleşenleri yazdım. Şuan senetlerimiz/sözleşmelerimiz nerede belli değil. Bu gittiğimiz kurum (bi'not) o verdiğiniz ücreti düşüp buraya kaydınızı yaparım, diyor ve ayrıca kitapların ücretini ise ayrı ödersiniz, dedi.(792 TL 29 kitap fakat ant. matematik gibi kitaplar...)




  • Geçmiş olsun kardeşim, hakkınızda hayırlısı olur umarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son memlekete otobüsle giderken bizim otobüs arıza yaptı başka bir araç alıp götürmüştü.


    sizinki de ona dönmüş hocam. geçmiş olsun

  • 15GND 1 kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam

  • senetlerimizi aldım.


    şuanki gittiğim bi'not adlı dershaneye deneme öğrencisi olarak 1 hafta gidiceğim.


    bundan sonrasında ise şöyle bir plan yapmayı düşünüyorum.


    herhangi bir dershanenin örneğin fen bilimlerinin deneme paketine yazılıp + soru çözüm saatlerinde kütüphaneyi kullanabilmek için ayrı ücret vermeyi teklif edeceğim. evde kendim çalışıp o saatlerde orada hem soru çözüp hem sorumu sorabileceğim ortamım olacak. evde de yapabilirim fakat bu bir süre sonra yanımda çalışan olmazsa çalışma disiplinimi kaybettirebilir.


    ayrıca ne kadar kendinizi sıkarsanız o kadar boşlarsınız. o yüzden haftada 1 tatil veya sevdiğiniz bir şeyle çalışmaya devam edin.

  • Kültür dershanesi hakkında da bir şeyler söylemek isterdim ama kanunlarla korunuyor.

    9 aylık eğitim için 5bin liraya anlaşılıp 1,5 ay sonra kayıt sildirme de 7bin lira olarak gösterip 1,5 aylık eğitim için 2500 lira isteyip üstüne 2020 eğitim yılı için 2019dan ellerinde kalan öğrencilere verdikleri kitaplar için 1000 lira istemeleri de komik olaydı. Aslında en nazik şekilde tabir ettim, işin içinde baya bir pislik dönüyor ama dediğim gibi kanunlarla korunduğu için ve bir şirket olduğu için avukatlarla, davalarla uğraşacak halim yok. Kurumu kötülemiyorum ya da iyilemiyorum gidip gitmemek size kalmış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.