Şimdi Ara

Sosyal Devlet - Asalak Kültürü !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Varan 1



    Maaşlarınızın yüzde 80ini keserek aldıkları vergilerle, hortumladıkları paralarınızla sözde açılan bedava devlet üniversitelerindeki hortumu görün izleyin ibret alın ! Sizin maaşlarınızı sadece siz değil rektörve yedi sülalaesi haketmeyen her türlü liyakatsiz yalaskalar ve akrabalar nasıl hortumluyor izleyin. Siz sosyal devlet zırvalarıyla herkes okumalı zırvalarıyla kimleri nasıl besliyorsunuz sadece kendinizi değil binbir türlü keneyi besliyorsunuz.


    Ahmet Davutoğlu döneminde kendisininde akademisyen olması nedeniyle bu asalak sürüleri özel sektörde hakettiği paranın vergiler yüzünden 5te birini alabilen kişilerin maaşlarından hortumlanan vergiler üzerinden devasa bir zam aldılar. Yatarak yedi sülaleleri hiçbir halt yapmadan bizim paramızla, bizim vergilerimizi hortumlayarak geçiniyorlar.


    Üniversite diye dağa taşa açılan betonarme binalara öğrenci diye eknoominin istemediği kadar herifi veya kadını toplayıp onlara niteliksiz ve piyasanın talebinin tamamen zıttı konular okutuyorsunuz. Bu insanlar hayatı tanımıyor, bu insanlar girişimciliği piyasayı öğrenimiyor. Milyonlarca bütün gençlik en verimli en risk alması gereken çağları 4 duvar arasında çürüyerek ve yozlaşarak geçiriyor. Borcunu ödemeyen bir döner için millete yalvaran eşşek kadar ailesine asalak gibi yapışmış insanlar yaratıyorsunuz. Üstelik kendi cebinizden hortumlanan devasa vergilerle bunu siz yaptınız.


    Okumuş insan enflasyonu yüzünden piyasada bir mühendisi asgari ücretle iş bulamaz hale getirdiniz, öğretmenleri bedava okullarınızdan mezun olan milynolar nedeniyle çok kötü şartlarda çalışmaya mecbur bıraktınız. Sosyal devlet zırvasıyla çalışanın üretenin hayatını kararttınız.


    Varan 2


    Sizin vergilerinizle sizden hortumlanan paralarla 500 000 adet tanesi 2000 liradan çöpe atılacak tablet" BEDAVA" dağıtılacak. Sizin vergileriniz sizin maaşınız, sizin alım gücünüz bedava diye millete dağıtılacak !


    https://www.mebpersonel.com/meb/meb-den-ucretsiz-dagitilacak-tablet-ile-ilgili-onemli-karar-h246468.html


    Varan 3


    Somali'nin İmf borcu Türkiye tarafından kapatıldı ! 3.5 milyon dolar sizin cebinizden alınıp elaleme verildi, ganaya bilimum afrika ülkelerine sizden soyarak, zorla topladıkları vergilerle görkemli camiler yaptırıp onlarla övündüler, siyasetleri için propaganda malzemesi haline getirdiler.


    Peki siz ? Orta sınıf olarak sosyalizmin en başat kuralını yaşıyorsunuz. Hakettiğinizi aldınız ve fakirlerle fakirlikte eşitlendiniz. Herşeyin en ucuzunu en kötüsünü alıyorsunu. Peki gerçeknten öylemi ? Bu vergiler alınmasaydı hepiniz kimseye muhtaç olmadan İNSAN gibi yaşayacaktınız.


    2500 lira alan birinin asıl maaşı 12500 liradır.

    3500 lira maaş alan birinin asıl maaşı gerçek alım gücünü 14 000 tldir.


    Ama doğudaki 14 tane veled çıkaranın çocukları sizin çocuğunuz rızkıyla doyuruluyor, suriyelilere sizin paranız dağıtılıyor, devlet kurymlarında torpillik milyonlarca asalak hiçbirşey üretmeden başarısızlık içinde yüzerek üreten insanın maaşını hortumluyor. Üretmeyen torpilli asalaklar iyi bir şekilde yaşarken üreten adam bunca keneyi beslediği için sefil düşüyor insanlar girişimcilik yapamıyor, özelde çalışamıyor çünkü asalaklar yüzünden, beslenen onca herif yüzünden, vergiler yüzünden özel diye birşey yok bu ülkede !


    Eğer vergi hortumu, sosyal devlet zırvası olmasaydı. Gerçek maaşlarınızı alsaydınız. Piyasada çalışan adam bu kadar kazansaydı. Gençler üniversitelerde çürümek için yarışmazdı, kıdsa sürede paralarını biriktirip milletin ağız kokusunu çekmeden kendi işlerini kuracak sermayelerini biriktirilerdi. Herkesin vergi ile hortumlanmamış geliri elinde kalsaydı ekonomi bir anda çok genişler para devletin şatafat ve yozsuzluk çözlünde kurumak yerine, çalışan gelişen üreten ve argeye yatırım yapan şirketlere gider. Bir üsrü yeni marka yaratılır gerçek serbest piyasa rekabeti olurdu.


    Sizden hortumlanan sosyal devlet zırvasıyla asalakalrın beslendiği sistemde, kişiye özel devlet ihaleleri ile 3 5 firmaya verilen imtiyazlar. Yap işlet devlretler ile devletin sevdiği şirketler zenginleşirken geri kalan ne kadar başarılıü inavosyana açık, iyi yönetilen şirket varsa hepsi fakirleşip yokoluyor. Çünkü tüm maaşınızın yüzde 80ini vergi olarak devlete gidiyorsa, sizi kim umursar. Devlete yalakalık yaparsan kazanırsın, sizin 3 kuruş paranızla hangi gerçekten iyi yönetilen şirket namuslu bir biçimde yükselebilir ?


    Asalak kültürü ile yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, duygu kasa kasa hepinizin boynuna tasmaları geçirdiler. Hepiniz fakir olarak kalacaksınız, hepiniz baştakinin ağzından çıkan iki kelimeye bakıp, şahıslara tapacaksınız. Çünkü daha hakkınızı yani devletten bedava birşeyler dilenip asalak olmak yerine kendi çalıştığınız ve hortumlanıp sosyal devlet adı altında ona buna dağıtılan paranızın hesabını sormaktan bile acizsiniz !


    Bir yardım kurumu olduğu iddia edilen Kızılay'da bir müdür 35000 tl maaş alıyor. Makam araçlarını sekreterlerini saymıyorum bile. Bu şekilde hortumlanan para ile zorla insanlara yardım yaptırılacağına. Paranız cebinizde kalsaydı özel yardım kuruluşları arasında beğendiğiniz kuruluşu seçip siz gerçekten namusla ve 35000 tl memur maaşlarıyla asalklık yapmayan gerçekten yardım peşinde olan kurumlara paranızı verirdiniz.İsteyen istediği konuda yardım ederdi.


    Kimisi fakirlere yardım eder, kimisi kan kanserli çocuklara, kimisi bilim vakfına, kimisi ise eğitim burslarına kendi gönlünden geçen yardım alanına yönelirdi. Kimisi ise afrikalı çocuğa yardım ederdi. Siz kendi paranızla kendi vicdanınıza uygun yardımı yapardınız. Ama size bu hak bile tanınmıyor. Birileri paralarınızı hortumlayıp ne idüğü belirsiz kimselere dağıtıp ardından miting meydanlarında sizin paranızı lütuf gibi dağıtmakla övünüp oy toplayor. Bu çevresine topladıkları asalkalaşmış kitlede oyunu satıyor, karakterini namusunu satıyor. Çünkü köleliğe alıştırılmış oluyor. Aynı şekilde maaşının yüzde 80i hortumlanan sizlerde aslında varlık içinde yokluk yaşayarak aynı karaktersizliğe yaklaşıyor ve gün geçtikçe bedavacı oluyorsunuz.


    Halbuki kazandığınız patrayı alsanız, aklı hür vicdanı hür insanlar olurdunuz kimseye kafanıza makarna atıyor diye veya 3 kuruş öğrenim kredisi verecek diye el açacak hale gelmeyip, ideallleriniz için oy verirdiniz.


    O zaman gerçek DEMOKRASİ olurdu !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FarklıAkıl -- 7 Kasım 2020; 18:38:31 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.