Şimdi Ara

Artık Araba Almanin Mantigi Kalmadi (Al Satçıları İlgilendirmeyen Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gunluk 160 liraya 170.000-230.000 tl lik araba kiralaniyor. Sifir arabanin kaskosuna vergisine verecek parayla 2-3 ay araba kiralarsin oda yeter zaten yil icinde.


    Not yillik kiralamada 60 70 tl alti bazi arkadaslar yilligi hesaplamis, ben gunluk kiralama fiyatini soyledim.


    Mesaji buraya kopyaliyorum araba alinmasi mantikli diyen arkadaslara genel cevap olarak:


    Matematik dehasi arkadaslar icin basit bir hesap yapalim. 365 gun arac kiraladiginizi varsaylim. 50 tl bulanazsin dediniz ki var hadi 100 tl den yillik kiralama yapalim. Maaliyet 36000 Kiralayacaginiz arac almaya kalksabn 200.000. 2000.000 nin aylik geliri faize koysan 2600 tl oda su an faizden artacak bu faiz orani. Sene de nerdeyse faizden 35k geliyor zaten, arabaya gomecegin paraya. 35 k ile yillik arac kiraladigin zaman vergi yok kasko yok bakim yok. Bayide sira bekleme yok. Rezillik cekme yok. Isterden aylik kirala kullanmayacagin aylara gore maaliyet dusur.


    Simdi birileri araba artiyor ordan kar yaparsin diyecek. Evet son yillarda deli gibi artti ama bunun sonuna yavas yavas geliyoruz. Korona bitsin zaten mevcut fiyatlara arac alanlar kari mari unutsun el kalacak. Unutmayin son bir yillar akil mantik disi bir artis oldu normalde 200k gomdugun araba 1 km yaptimi 20.000 tl degeri duser. Eger iki sene once felan aldiysan karlisin su an almak akil kari degil.


    Diger konu aslinda buda gozden kaciyor, elektrikli arac trendi dunyada inanilmaz artti, bizede 3 seneye kalmaz gorursunuz yayginlasacak.elektrikli araclarinda bakim maaliyeri su an ki araclara gore yok gibi bir sey bu arada. Ondan sonra taptiginiz TDI bilmemne motor vs arabalar demode kalacak. Golf alirim 10 sene kullanirim fiyatta hep artar. Yok oyle bir sey 10 seneye antika zaten su an golf passat dedigin arabalar, elektrikli motorlar yayginlasinca. Su an icten yanmali araclardan yatirim olmaz uzun vadeli cunku elektrikli motors gecis donemi basladi. Az kafayi calistirin resmen saadet zincirine dondu yakinda teneke egea ya 500k cekecekler yine atlayacaksiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 8 Kasım 2020; 15:11:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2-3 ay araba kiraladığım zaman nasıl yıl içinde yetecek anlayamadım tam. Pandemiden önce haftanın 5 günü işe giden insandım ben mesela. Şimdi 2 ay kiralarsam kalan 10 ay arabasız mı gideceğim?

  • günlük 160₺ limitinizle senelik 60 bin lira dersek araba almanın mantığı var sanki. araba günümüzde ihtiyaçtan çok zaruriliği ortaya koyan bir gereksinimdir. bazılarımız içinse el ayaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 7 Kasım 2020; 18:48:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 160x365=58400

    3 yıl kiralasan aylık artış falan yaklaşık 200bin.

    3yılda ödeyeceğin kasko sigorta için bedavaya kiralama işine girmeye değmez gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu nasıl hesap? ben haftanın 5 günü işe gidiyorum arabayla. satıp araç mı kiralayayım yani

  • Çok parlak bi fikirmiş bro ,arabamı 100 bine sattım. 2 yıl boyunca hergün araba kiralayacam. Sigortayla kaskoyla niye uğraşayım yaw. Beyin bedava.



    Ama 2. Yılın sonunda napıcam el arabası alırım artık arabayı ittirecek bi tanede şöför kiralarım baya ucuza gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam siz konuyu tam olarak anlamamışsınız, olay araba alıp sürmek değil sadece, parayı çar-çur olmadan eriyip gitmeden mala bağlamak (eski zamanda öküz alırdı insanlar şimdi o öküz araba oldu)

    @Konu Sahibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 365 gun binmeyin arkadas 2-3 ay yeterli isini bilene. Arabaya zaten kaza yapma birinin vurma ihtimali %50. İpini koparanda ehliyet var. Safi zarar. Çalinma olaylarida baya yaygin. Trafik hele istanbulda leş. Allah sabir versin arabasi olana parayla rezillik cekiyorlar. Ben bu fiyatlara ve boyle ortamda araba almam ulkede, ha aylik 20-50k geliriniz varsa alin. Obur turlu zaten araba sizi kullanir arabaniz olsa ne olacak 10k alti maasla. Bakiyorum araba kullanara iphone alip konusmaya köntörü olmayanlar gibi arabaya tapiyolar. Ayrina yok icmeye arabayla gider işe durumu oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 7 Kasım 2020; 21:48:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seneye acilacak konun araba kiralamanin mantigi kalmadi toplu tasima. obur sene toplu tasimanin mantigi. kalmadi tabanvay mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralama fiyatları şuan ne durumda bilmiyorum ama 3 sene önce bende 1 senelik anlaşma ile araba kiralamıştım.
    Aylık 1.500 tl ödüyordum yani günlüğü 50 liraya geliyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlar şu dönem yatırım için araç alıyor arkadaş  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sssemih24

    Kiralama fiyatları şuan ne durumda bilmiyorum ama 3 sene önce bende 1 senelik anlaşma ile araba kiralamıştım.
    Aylık 1.500 tl ödüyordum yani günlüğü 50 liraya geliyordu.

    Yillik kiralama 100 tl alti zaten 50-70 tl, ben gunluk kiralama fiyatini soyledim bu arada. Yilin zaten belli zamanlari arabaya ihtiyac oluyor ne zaman istersdm kiraliyorum 1 yil alti araclar. Bakim derdi yok. Yurume mesafesi arabayi aldigim yer. Gidip clioya 250k verip sefil olacagima ihtiyacim olunca kiraliyorum.


    Ikici el desen ortalik sahtekar kayniyor asla guven olmaz su ortamda, ikinci ele. Kimse saglam arabayi satmaz herkes birbirine gecirme pesinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 7 Kasım 2020; 22:15:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele ki ilk aracını alacak adama hepten allah kolaylık versin. Kredilere baktım olacak iş gibi değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    365 gun binmeyin arkadas 2-3 ay yeterli isini bilene. Arabaya zaten kaza yapma birinin vurma ihtimali %50. İpini koparanda ehliyet var. Safi zarar. Çalinma olaylarida baya yaygin. Trafik hele istanbulda leş. Allah sabir versin arabasi olana parayla rezillik cekiyorlar. Ben bu fiyatlara ve boyle ortamda araba almam ulkede, ha aylik 20-50k geliriniz varsa alin. Obur turlu zaten araba sizi kullanir arabaniz olsa ne olacak 10k alti maasla. Bakiyorum araba kullanara iphone alip konusmaya köntörü olmayanlar gibi arabaya tapiyolar. Ayrina yok icmeye arabayla gider işe durumu oluyor.

    Şu an arabam olmasa ilk aracımı alıyor olsam size bir miktar hak verebilirdim. Yüzüne bakmayacağımız arabalar bile 100k dan başlıyor. Fakat önceden aldığınız bir araba varsa oda değerleneceği için paranızın değer kaybından bir miktar korunmuş oluyorsunuz. Ve araba yenileyeceğiniz zaman kaybınız az oluyor. Araba konfordur. Alışınca bırakmak zor. Arabam olmadığı zamanlar arkadaşlarla gece çıkmaya korkardım. Çıkmadan birine sorardım gece sizde kalsam olur mu diye yada arabası olan arkadaşı dönüşte beni bırakmasını rica ederdim. Diğer konu arabanın kaza ve çalınma gibi durumları için sigorta ve kasko var. Kredi kartına taksit yaptırıp bir yol boyunca kafanız rahat ediyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cartagines

    160x365=58400

    3 yıl kiralasan aylık artış falan yaklaşık 200bin.

    3yılda ödeyeceğin kasko sigorta için bedavaya kiralama işine girmeye değmez gibi.

    Yillikta 50 tlden bulursun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V2 kullanıcısına yanıt
    Güvenilir firmalardan bulamazsın sokak arası rent a car'da bulursun anca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milletin 70k aldigi araci bir yil once istersen simdi 170 k ya al senin bilecegin is. 2 ay da sira beklersin 200k yi gecer. En iyisi kirala gec bu sacmaliklarla urasacagina.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 7 Kasım 2020; 22:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V2 kullanıcısına yanıt

    Hocam yillik kiralamada en uygun firma hangisi acaba? 50 tl ye kiralayan yer vraa cok uygun gercekten suanda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katliyorum 2 bine bi tane at alıp binilebilir yakıt olarak da az kmde 1 kilo arpa yakıyo bakim kasko derdi de yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllık kiralamada 50 TL ye hiçbir kurumsal firma araç vermez. Merdiven altı firma ile uğraşırsın. Onunla uğraşacağına yürü daha iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.