Şimdi Ara

Biri cok ısınıyo biri yavas yazıyo biri pahalı, 240 gb ssd ne alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uygun fiyata bi sistem toplamaya calısıyorum oyun vs oynanmayacak


    i3 10100 işlemci

    asus h410m-k anakart(m2 desteklemiyor)

    xpg 8 gb 3000 mhz ram


    bu sisteme 240 gb ssd almayı planlıyorum ancak bi araştırayım dedim herkes başka yorum yapmuş anlayamadım ne alacagımı


    sandiskde okuma hızı çabuk düşüyo denilmiş

    crucial çok ısınıyo denilmiş

    adata sorunlu zaten denilmiş

    samsung desen pahalı  

    james donkey vs sorunluymuş sanırım yorumlara göre


    cok da fazla dosya işlemi yapmayacagım, üzerine bir linux dağıtımı kurup gerektikçe windows 10 sanal makine kullanacağım, yazılım ile ugraşacagım

    sizce ne alayım ben bu durumda


    yardımcı olabilirseniz sevinirim :/




  • 240 gb sandisk plus alıp en azından 25 gb overprovisioning'e ayır ya da Kingston kc600 al (dram var çünkü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 5 Kasım 2020; 11:54:12 >
  • Ben Evo 860 aldım 2 sene oldu en ufak bir sorun yok. 2 sene de zaten bir şey olması beklenmez ama Samsung kaliteli diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A NEW LIFE

    Ben Evo 860 aldım 2 sene oldu en ufak bir sorun yok. 2 sene de zaten bir şey olması beklenmez ama Samsung kaliteli diye biliyorum

    hocam samsung her yerde begenilmis ancak fiyati baya yuksek digerlerine gore, ben de butce odakli bi sistem toplamam gerektigi icin maalesef fiyati asiyo beni :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The white warrior

    240 gb sandisk plus alıp en azından 25 gb overprovisioning'e ayır ya da Kingston kc600 al (dram var çünkü)

    siz sandisk kullaniyor musunuz hocam memnun musunuz?

    zaten ssd aldiktan belli bir sure sonra da bi hdd almayi planliyorum pek guvenemedim bu ssd teknolojisine aniden bozulanlar vs var sanirim butun verilerim uçsun istemem :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHADOW

    siz sandisk kullaniyor musunuz hocam memnun musunuz?

    zaten ssd aldiktan belli bir sure sonra da bi hdd almayi planliyorum pek guvenemedim bu ssd teknolojisine aniden bozulanlar vs var sanirim butun verilerim uçsun istemem :(



    Alıntıları Göster
    İkisnin fiyatını toplayınca zaten 500 gb ssd fiyatı yapıyor. Şimdilik idareten 1 tb hdd alır geçin. Hdd alacaksanız wd blue alın.
    Ssd konusunda tercihim samsung evodur bunu da söyleyeyim
  • Ben olsam çok kafa yormam cebime uyanı alırım. Zaten günlük kullanılacak ve aşırı dosya transferi yapıp cihaz yorulmayacak. Isınma konusu nvme ssdler için sıklıkla görülen bir durum fakat m2 sata ssdler ısınsa da sıcaklıklar kritik seviyelere çıkmıyor. Sata ssdler ise zaten ısınmıyor. Çok ucuz markalar alüminyum yerine plastik kasa yaptıysa bir miktar ısınacaktır elbette fakat derdiniz SSDye nefes aldırmadan sıralı yazma yaptırmak değilse ısınmayı kafaya takmaya gerek yok. Zaten en çok ısınan yüksek hızlı nvme SSDler. Bunlar da ısındıkça throttle yapıyor kendisine. Bozulma konusuna gelince SSD'ler genelde pat diye bozulmuyor. Yine kalitesiz markalarda daha sık görünüyor bu durum. Dünya markalarından yana tercih yaparsanız başınıza böyle bir durum gelme olasılığı çok çok düşük olacaktır diye düşünüyorum. Yonga üreticisi olmayan yeni yetme markaları üç kuruşluk avantaj için tercih etmemek gerek. Zaten 240gb ssd alacaksınız. Edeceğiniz kar maksimum 40-50 lira olacaktır.

    Ben zamanında 300 liraya samsung 850 evo 240gb m2 ssd almıştım. Hala sorunsuz çalışıyor. 5-6 sene falan oldu sanıyorum. O zaman m2 ssd pek yaygın değildi. Mecburen samsung aldık :)
  • crucial in mx500 serisi isinmaz öyle, normal calisma sicakligi biraz fazla gibi görünebilir. (39-42-45), lakin bx serisi dram siz oldugundan büyük dosya yazmalari sirasinda isinabilir. mx500 ün de fiyati samsunga yakin oldugundan samsung tercih edilebilir. sandisk ten 3d ultra modeli uygun fiyatli bulunabilirse o da olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    crucial in mx500 serisi isinmaz öyle, normal calisma sicakligi biraz fazla gibi görünebilir. (39-42-45), lakin bx serisi dram siz oldugundan büyük dosya yazmalari sirasinda isinabilir. mx500 ün de fiyati samsunga yakin oldugundan samsung tercih edilebilir. sandisk ten 3d ultra modeli uygun fiyatli bulunabilirse o da olabilir.

    hocam öyle buyuk dosya filan da pek atmam zaten

    maksimum 3-5 gb lık dosya transferi yaparım, bu yüzden crucial ı almayı düşünüyorum hala

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Ben olsam çok kafa yormam cebime uyanı alırım. Zaten günlük kullanılacak ve aşırı dosya transferi yapıp cihaz yorulmayacak. Isınma konusu nvme ssdler için sıklıkla görülen bir durum fakat m2 sata ssdler ısınsa da sıcaklıklar kritik seviyelere çıkmıyor. Sata ssdler ise zaten ısınmıyor. Çok ucuz markalar alüminyum yerine plastik kasa yaptıysa bir miktar ısınacaktır elbette fakat derdiniz SSDye nefes aldırmadan sıralı yazma yaptırmak değilse ısınmayı kafaya takmaya gerek yok. Zaten en çok ısınan yüksek hızlı nvme SSDler. Bunlar da ısındıkça throttle yapıyor kendisine. Bozulma konusuna gelince SSD'ler genelde pat diye bozulmuyor. Yine kalitesiz markalarda daha sık görünüyor bu durum. Dünya markalarından yana tercih yaparsanız başınıza böyle bir durum gelme olasılığı çok çok düşük olacaktır diye düşünüyorum. Yonga üreticisi olmayan yeni yetme markaları üç kuruşluk avantaj için tercih etmemek gerek. Zaten 240gb ssd alacaksınız. Edeceğiniz kar maksimum 40-50 lira olacaktır.

    Ben zamanında 300 liraya samsung 850 evo 240gb m2 ssd almıştım. Hala sorunsuz çalışıyor. 5-6 sene falan oldu sanıyorum. O zaman m2 ssd pek yaygın değildi. Mecburen samsung aldık :)

    ben de cebime uyanı tercih edeceğim muhtemelen, bir an önce de almak istiyorum zira dolar cok oynak son zamanlarda yine bi zam yerse cihazlar daha da zor olacak almam :D

  • Araştırmalarıma göre piyasada cidden samsung dışında adam akıllı ssd yok arkadaş çıldırcam ! iki arkadaşımda crucial bx500 var birinde james donkey var ve hiç sorunları yok, eskiden khingston kullandım en çok sövülen serisini kullandım gene sorun yaşamadım ama, crucial bx500'ün 480 gb sürümünü aldım, diske yazılma yapılmaya başlansın, yazma okuma hızı 1-2 mb düşüyor ve windows'ta aşırı kasılma yaşanıyor. Üzerine heatsink taktım ısı 30 derecede maks, 3 farklı pcde denedim sorun gene devam ediyor. Ya bana aşırı bahtsız bir ssd geldi yada harbi sorunlu. Galiba son şansımı 240 a400 ssdide deneyebilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: begamermc

    Araştırmalarıma göre piyasada cidden samsung dışında adam akıllı ssd yok arkadaş çıldırcam ! iki arkadaşımda crucial bx500 var birinde james donkey var ve hiç sorunları yok, eskiden khingston kullandım en çok sövülen serisini kullandım gene sorun yaşamadım ama, crucial bx500'ün 480 gb sürümünü aldım, diske yazılma yapılmaya başlansın, yazma okuma hızı 1-2 mb düşüyor ve windows'ta aşırı kasılma yaşanıyor. Üzerine heatsink taktım ısı 30 derecede maks, 3 farklı pcde denedim sorun gene devam ediyor. Ya bana aşırı bahtsız bir ssd geldi yada harbi sorunlu. Galiba son şansımı 240 a400 ssdide deneyebilirim.

    ben de hala almadim hocam

    ya en cok satilan sandisk alicam ya da biraz daha fazla verip gigabayt vs alicam ama aradaki farka da deger mi sanmiyorum, en ucuz ve bilindik marka sandisk oldugu icin onu alicam saniirm


    belki 11.11 den indirim vs olur diye pusudayim ama sahte indirimler olucak heralde yine :/

  • Hocam bütçe yeterse Samsung, aksi halde Sandisk. Ben yaklaşık 4 senedir kullanıyorum 2 adet Sandisk almıştım, 0 sıkıntı getirdi beni. Tavsiye ederim kesinlikle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KASAP1910

    Hocam bütçe yeterse Samsung, aksi halde Sandisk. Ben yaklaşık 4 senedir kullanıyorum 2 adet Sandisk almıştım, 0 sıkıntı getirdi beni. Tavsiye ederim kesinlikle.

    cevap icin tesekkurler hocam, en kisa zamanda alacagim

  • Eğer oyun amaçlı kullanacaksan çok farketmez hocam. Bütçene uygun bir model al geç. Eğer ben büyük boyutlu dosyalarla ugraşıyorum vs diyorsan o zaman fark olur iyi-kötü arasında.
  • Crucial BX-100/500 serilerini 2-3 sene kullandım memnun kaldım, arkadaş notebook'un da kullanıyor sorunsuz, Crucial modellerine de bakabilirsiniz. Fiyat performans olarak Sandisk'in plus serileri (HB'da 275 TL) de güzel bir kaç arkadaşıma aldırdım da eski Lga775 soket sistemler de kullanıyorlar gayet iyi durumdalar, Kur'dan dolayı fiyatlar malum arttı, 240/250gb ssd için en az 300 TL ayırmak lazım.

  • param yok. Sandisk alıyorum geçiyorum. sorun yaşamadım. ortalama dosya transferi yapıyorum. oyun oynarim arada. ssdler sürekli aktif en azından. 2 3 sene olacak Sandisk ler şuan sorunsuz. birde ben okuma yazmaya pek takılmıyorum çünkü dosyayı nerden alıp attığında önemli. saniyede 30 mb atan flash disk kullanıyorsan ssd 600 mb olsa ne yazar. oyunların yazma potansiyeli her geçen yıl artıyor ama en dandik ssdler bile o hızlara kolay erişebiliyor. ısınma problemi ayrı tabi ama genel itibari ile kullanım senaryosuna göre seçilmeli ssdler.
  • SHADOW kullanıcısına yanıt

    Dün detaylı yazamamışım. Şöyle biraz daha detaylandırayim hocam:

    İlk olarak 2015 yılında 120 GB olarak aldığım Sandisk Ultra II hala kullanıyorum. Bugüne kadar okuma/yazma değerleri olarak stabilitesini korudu. Bilgisayarda yaptığım işlemler, genelde oyun oynamak ve sizin dediğiniz gibi sıradan dosya transfer vs. işlemleri. Daha sonra laptop için 2016 yılında yine aynı model 120 gb tekrardan satın aldım, onda da hiçbir sıkıntı yaratmadı. O zaman piyasada çok model yoktu, ssdler genel olarak pahalıydı Samsunglar ekstra pahalıydı ve SanDisk F/P ürün kategorisine giriyordu.(2016 yılında 120gb'ını 225 liraya almışım.) F/P olduğu için tercih ettim hiçte yanıltmadı,yarı yolda bırakmadı beni. Ondan gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim, 2-3 arkadaşa daha aldırmıştım tavsiye ile onlarda da bir sıkıntı yok. Şu an yeni modelleri ile daha ileriye gitmiştir,onlara bakma fırsatım olmadı. Başarılı diyebilirim, işinize rahatlıkla görür.

  • Kasamda 1 tane ssd var önceki masaüstüme almıştım.Markasını bile unuttum kingstondu galiba :D sök tak çıkart laptopa tak sök masaüstüne tak,gezdir çekmeceye at.Basına tonla şey geldi anlıyacağın banamısın demiyor hala tıkır tıkır çalışıyor.

  • Bir dünya hdd ve ssd aldım kullandım hatta corsair kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım ne adata da nede james donkey de elektronik işi şans işidir adata al geç bozulursa garantisi var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.