Şimdi Ara

boşa dönüp çıkmayan filtre

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • eos m aynasız fotoğraf makinesine polarize filtre alıp taktım fakat çıkartamıyorum : ) sürekli boşa dönüyor. dikkat etmem gereken bir şey var mı. internette aratınca sıkışan filtrelerle ilgili bir iki bilgi gördüm ancak benim filtrem sürekli boşa dönüyor.




  • Aldığınız polarize filtre çeşidi eğer "circular polarize" ise dönmesi gayet normal bir durum. Çünkü bulunulan herhangi bir yerde farklı açılardan gelen yansımayı engellemek için döndürmeniz gerekebilir. Mesela göl kenarındasınız polarize filtreyi döndürerek suyun içini gösterebilirsiniz. Gölden gelen yansımayı engelleyeceği açıya getirebilmeniz için döndürmeniz gerekiyor. Vizörden veya ekrandan bakarken döndürdükçe değişimi görebilirsiniz. Göl kenarından ayrıldınız ormanlık bir alana geçtiniz diyelim. Gökyüzü ile birlikte ormanı çekecekseniz gökyüzünün maviliğini polarize filtre ile değiştirebiliyorsunuz. Eğer gölde ayarladığınız açı ile çekerseniz istediğiniz sonuç olmayabilir. Yine döndürerek istediğiniz açıya ayarlayıp çekebilirsiniz.

    Yani bulunulan ortama göre dairesel olarak döndürüp istemediğiniz yerden gelen yansımaları yok edet polarize filtre. Ama bu dediğim dairesel döndürülebilir polarize filtreler için geçerli. Sabit polarize filtreler de var diye biliyorum. Ama circular polarize filtre daha kullanışlı olduğu için avantaj sağlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgiler için teşekkürler. circular polarize evet. çekim bitip filtreyi çıkarmak isteyince çıkartamadım. hafifçe bastırıp ve çekipte çevirerek denedim olmadı. zorlayıp lense zarar vermemek için fazlada uğraşmadım. Bi püf noktası var mı onu çözemedim.

  • Bir lastikle ya da lateks eldivenle vidalı sabit tarafını sıkıca tutup çevirmeyi deneyin. İnce bir yapıda olduğu için tutmak ve çevirmek zor olabiliyor anlıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.