Şimdi Ara

Herkese geçmiş olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizim gibi bilgisayarla yatıp kalkan meraklılara geçmiş olsun diyorum. ABD seçimleri nedeni ile dolar 8.5i geçti. Seçim sonrası kaos ortamı olacak 9 u görür. Malesef izmir depremi de ekonomiyi etkileyecek. Yılsonu 10lira olur. Birçok arkadaş dolar daha da artmadan 3000serisi ekran kartı alıyor. Haklilar ama kumarda oynuyorlar. İlk partı kartlar malumunu sıkıntılı.Yakında bunların haberleri alınır. Bu hataları düzeltmek için üretimler biraz azaltıldı. Stok probleminin arkasında bu var aslında. 3090a 25bin tl verip yarın kasadan duman cıkacak, çok yazık. Amd ve radeonu beklemek mantıklı olmasına karşın fiyatları yüksek olacak ama bana göre beklemek daha mantıklı. En azından ekran kartım her an yanar mı ? bu oyunda çöker mi? korkusu olmayacak. İntel yerine keske AMD alsaydım vs...Hem daha performanslıymış hem de anakratları uzun yıllar dayanıyor vs vs vs 2 ucu boklu değnek. Elinizde bir sistem varsa bence ömrünü uzatmak için uğraşın. Şu an kulladığını sistemin aynısı alma ihtimaliniz yok nerdeyse. 900 serisi yada 1000 serisi bir ekran kartı yakın zamanda 2. el bulamayacaksiniz. Eski işlemcileri bulamayacaksınız. Mecburen güncel sistemlere para vermeniz gerek. Fahiş fiyatlara ram, ssd, anakart vs ye para vereceksiniz. Ucuz diye markasız alacaksınız. bir sürü sorun ve garanti ile ugraşacaksınız. Önerim ne mi: Basit , mevcut stabil sisteminizi koruyun. 144fps yerine 60 ile oynayın. 4k yerine 1080p yada 2 K oynayın. rbgymiş, sıvı soğutmaymış, 3800mhz rammış, mekanık klavyey miş boş verin. Stabil bir sistem kurun ve önümüzdeki 5-10 yılı bununla idare edin. Bunlar yerine ups alın sisteme, psu yu iyi alın. Evin elektrik sistemine bakın. Kullanmadıgını zaman bilgisayarı kapatın. Switchli prizden de kapatın. Mücize olur, petrol buluruz dolar düşer yada yerli üretim olur yenilersiniz. Zengin olan arkadaşlarasöylemiyorum bunu tabiki. Herkese geçmiş olsun arkadaşlar. Aşagıda kısa bir özet var.


    1)Para derdiniz yoksa 3090serisini bir an önce alın. En iyi kart ama ilk cıkan tüm 3000 serisi hatalı.(asus bende problem olmadı diyor ama ne kadar dogru) Garanti konusunda dikkatlı olun. Mavi ekran geliyor diye ekran kartınızı kimse değiştirmez. 3090 elinizde patlar. yada düşük hızlarda kullanmak zorunda kalırsınız.

    2)3080, rx6800 ile hemen hemen aynı gibi. Beklemenizi öneririm. Dolar uçar diye 3080 alabilirsiniz ama yukarıda bahsettigim probleme dikkat. Adamlar bu yüzden üretimi durdurdular.

    3)3070 almayın. Rx i kesinlikle bekleyin

    4)intel işlmeci almayın, amd5000i kesinlikle bekleyin. Dolar artarsada bekleyin.

    5)yukardaki sistemlere sadece ve sadece 4kda 60-100fpsde oyun oynıcam derseniz geçin. yoksa kesinlikle mevcut sisteminiz stabilse bozmayın. 

    6)rgb aydınlatma, mekanik klavye, sıvı sogutma, yuksek hızlı ram vs ye para vermeyin. Ucuz olsun 32 gb olsun. ekstra özellikli anakart almayın. Ssd cok hızlı olsun yalanına aldanmayın. 5oomb/sn herşeyinize yeter.m.2 olsun ,3000mb/sn bilmem ne olsun aldanmayın. normal bir ssd alırsın, raid yaparsın ilada kendini tatmin edeceksen.

    7)Ups ve psu iyi kalite olsun. Önceliginiz bu ikisi olsun. CPU- gpu-anakarttan para kısabilirsiniz ama bu iki şeyden para kısmayın.

    8) başlıkta yazdıgım gibi şimdiden geçmiş olsun. Dolar artacak, yeni kısıtlamalar gelecek.inşallah hep beraber atlatırız. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 4 Kasım 2020; 12:45:39 >



  • dostum haklısın da söyle birseyde var mesela demişin ya 3070 ekran kartı almayın diye ama eger kullanıcının monitoru gsync destekliyosa, mecbur alacak nvidia kart hadi 3070 olmasa bile atıyorum 2070 veya 2060 alacak


    yani sonucta nvidia kart alacak eger amd alırsa bu sefer monitördeki gsync teknolojisinden faydalanamayacak. Mesela benim monitör dediğim sekilde . Bu da baska bir ayrıntı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taskin83 -- 5 Kasım 2020; 11:56:48 >
  • Taskin83 kullanıcısına yanıt
    Ayni dert bende de var ama vsync ile hallederim isi diyorum. Zaten ekran kartlari guclu. Vsync acinca performans dusmez bu kartlarla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 5 Kasım 2020; 13:11:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.