Şimdi Ara

Servis aracı liftle kaldırırken tavanı mı ezdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Başımızdan geçen olayı taze taze sizlerle paylaşmak ve izlenmesi gereken yollar hakkında sizlerden fikir almak istiyorum.


    Ford Tourneo Connect 2015 model aracımızın 110 bin bakımını yaptırmak üzere şimdiye kadar yapmış olduğumuz gibi ford servisine bıraktık. Aracın rütin kontrolleri yağ bakımı vs yapıldı ve işlemler bittiğinde ford servisinden yetkili bey telefonla arayarak halihazırda bir kampanyaları olduğunu tavan halısının vs. sökülerek cam tavanda torklama yapılacağını ancak sizin onayınız olmadan bu işlemin gerçekleştirelemeyeceğini söyledi.


    Bizim de cam tavanın arka köşesinde henüz yayılma yapmayan bir çatlama mevcuttu ve işlem öncesinde de kasko ile bu camın değiştirilebileceği konusunda fikir almıştık.


    Aracı servisten almak üzere gittiğimizde ise tavandaki çatlağın yayıldığını gördük ve daha sonra kasko işlemlerinin yapılması ve aracın işleme alınana kadar bizde kalması için teslim aldık.


    Servisten döndükten sonra sürücü taraftaki sürgülü kapı üzerinde avuç içini doldurmayacak kadar bir göçük olduğunu farkettik ancak neyin buna sebep olabileceğini tahmin edemedik. Aracı çok sık yıkamadığımız için de karşı taraftaki sürgülü kapının üzerindeki göçüğü bugün aracı tavan camı değişimi için götürene kadar da farketmedik. Aracı teslim ederken babam yolcu tarafındaki sürgülü kapının üzerindeki göçüğü göstererek bu nasıl oldu bilmiyoruz ama nerde düzelttirebiliriz gibi sorular sorarken benim beynimde şimşekler çaktı ve göçüğün aynı hizada iki tarafta da mevcut olduğunu farkettim.


    Bu göçüklerin servis bakımı öncesinde olmadığından eminiz. Aracı muhtemelen liftle kaldırırken tavanında çift tarafında da göçmeye sebep olduklarını düşünüyorum. Elimde fotoğraflar şuanlık mevcut değil ancak akşam cam tavanı değişimi sırasında çekilecek olan fotoğrafları da buraya yükleyeceğim.


    Daha önce bu gibi durumla karşılaşan var mı? Tavsiyeleriniz nelerdir?








  • Hocam tavan mı göçtü kapı mı göçtü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herseyinhayirlisi kullanıcısına yanıt
    Servis aracı liftle kaldırırken tavanı mı ezdi?


    Hocam referans olarak google görsellerden bulduğum bir fotoğrafı kullanıyorum. Tam olarak işaretlediğim kısımda avuç içi kadar bir göçük var. Aynısı karşı kapının üzerindeki kısımda da var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ah Sahm -- 4 Kasım 2020; 12:32:38 >
  • Tavan ezilmeden omuz kisminin ezilmesi sizce olağan mı?
    Goz hizasiyla bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    Anlam veremediğim birçok nokta var. O kısma inene kadar en üstte tavan barı var 1. tavan barını aştım barların yerleştiği çıtaların da bir yüksekliği var 2. Tek soru işaretim karşılıklı iki tarafta da aynı bölgede ezilme nasıl oluşmuş olabilir. Kendime de yoramıyorum nasıl başarmış olabilirm?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ah Sahm -- 4 Kasım 2020; 12:48:50 >
  • Normalde yetkili servise giden araçların , bakıma girmeden önce belli noktalardan resimleri çekilir , ondan sonra servis kısmına alınır sizin aracın fotolarını çekmediler mi ?

  • Liftleri hatırlıyormusunuz üst köşelerin de buna denk gelen bir bağlantı varmı?

  • Tekrar aynı liftin olduğu yere gidip göçük olan yere karşılık gelen yere bakmak lazım. Atıyorum karşılık yerde destek varsa ve sizin araç beyaz ve beyaz lekeler varsa liftte olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torklama dediğiniz işlemden sonra olmuştur. Muhtemelen karşılıklı civatalar var o bölümde ve hatalı işlem sonucu sacı kastırmıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 4 Kasım 2020; 23:54:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.