Şimdi Ara

Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biraz önce sipariş verdikten sonra forumda anakonusunun olmadığını fark ettim. Kullananlar varsa tecrübelerimizi burda paylaşabiliriz.



    Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]


    Saatin yurtdışı fiyatını en ucuz 150 euro(hindistan) civarına buldum, gittigididyor üzerinde 1050 liraya satılmakta şu hali ile Türkiye fiyatı f/p.

    Saat aslında sporcu saati diye geçiyor ama ben günlük kullanım için aldım çünkü always-on display benim için önemli bu fiyata satılan huawei gt2 gibi saatlerde always on olsa da arayüz sayısı çok az her watchface e özel always on dipslay ekranı değişmiyor sabit bir kaç tane seçenek var. Amazfit GTS 2 bekleyen birisi olarak kur yüzünden beklemekten vazgeçtim umarım pişman olmam, yorumlarımı saat elime geçince paylaşacağım.


    https://www.amazfit.com/en/stratos-3.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 4 Kasım 2020; 23:57:4 >







  • Hayirli olsun, guzel gunlerde kullanin. Bence de f/p olarak alinabilecek en guzel saat şu esnada. Amoled ekranlilardaki AOD beni de tatmin etmiyor. Amazfit pace kullandim 2 sene, stratos'un kasa cok kaba gorunuyordu hosuma gitmedi ama bunun kasasi daha kibar. Hem spor kullanim hem de gunluk olarak gayet yeterli. Ben de dusunmustum almayi sonra elime bi miktar daha para gecince garmin aldim.
  • Elime ulaştı saat bugün %60 şarjla geldi 3-4 saat içinde %15 e indi sürekli kurcaladığım için ama yine de daha uzun gitmesi gerek diye düşünüyorum pili ölü mü diye şüpheliyim. Şimdi tam şarj ettim 3 tane güncelleme yaptım üst üste %25 şarjı gitti sonra fabrika ayarlarına döndürdüm vs 63 şarj gözüküyor. Sürekli nabız izleme açık bu arada bunu kapatırsam büyük oranda iyileşir ama bu haliyle bile 1 hafta gitmesi gerek onu test edicem yeniden tam şarj edip. Amazfit bip den geçtiğim için garip geldi biraz onda alışmıştım 3 hafta şarj etmeden kullanmaya.

    Arayüz akıcılık olarak 7 alır süper tepkisel bir şey beklemeyin ara ara fps düşüşü ufak gecikmeler oluyor ama arkadaşımın Huawei gt2 saatini test etmiştim kısa süre, ondan daha iyi geldi bana. Kardeşim bip s kullanıyor, 450 liralık bip s in bundan daha tepkisel olduğunu söyleyebilirim. Daha basit bir yazılım kullandığı için muhtemelen.

    Malzeme kalitesi normal, dandik de hissettirmiyor premium da hissettirmiyor. Çok fazla spor modu var Garmin killer diye geçiyor internette ne kadar doğru bilemem ama bu fiyatta aktivite takip için en iyi cihazlardan birisi olabilir muhtemelen.

    Ben bu saati özellikle ekranı için aldım, amazfit bip kullanıcısı olarak çok beğenmiştim bip in ekranını bunu da beğendim. Işığın altında, güneş ışığında diğer saatlerin aksine ekran harika gözüküyor. Akıllı saat alıp saati görmek için kolumu havaya kaldırmak bana saçma ve gereksiz. Bu saat böyle düşünen ya da sadece spor amaçlı saat isteyenlere hitap ediyor onun dışındaki inanlar büyük ihtimalle beğenmezler. Aynı fiyattaki Huawei saatler çok daha donanımlı bu cihazdan, bu fiyata telefonla görüşme, hoparlör, oksijen seviyesi ölçme vs gibi özellikleri olan saatler bulunuyor.

    Bunda telefonla görüşmeyi geçtim ne kadar kullanmasam da kamera kontrolü bile yok.

    Bu arada kolumu kaldırdığım da saatin ekranı netleşiyor o güzel bir ayrıntı olmuş pil tüketimi için faydalı. İsterseniz kol kaldırdığınız da ekran ışığını da açabiliyorsunuz.

    Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]
    Bekleme modunda


    Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]

    Kolumu kaldırdığımda


    Özetle sporcular ve benim gibi always on display takıntısı olanlar dışındaki kullanıcılar uzak dursun


    Whatsapp dan 15-20 tane mesaj gelince son gelen mesajlarda bildirim gelmiyor saate, tuşa bastığınız zaman geliyor yeni bildirim bilerek mi yaptılar bug mu var anlamadım

    edit: bildirimlerde bazen gelmeme sorunu var bilidirim saate ulaşıyor ama titremiyor saat, saati uyandırınca bilidirmi gösterip titriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 6 Kasım 2020; 21:31:58 >




  • Arkadaşlar , bende hem bu saat hemde garmin vivosmart 4 bileklik var , bir hafta ikisinide deneyimledim. Stratos un sensör doğruluğunu beğendim, GPS bağlantısı hızlı , ölçtüğü metrikler neredeyse aynı Garminle. Ama arayüz tarafı , yazılım tarafı oldukça kötü. Garmin her testte stratostan Fazla adım saydı , fark 5000 adım da 1000 adım civarı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oemci32

    Arkadaşlar , bende hem bu saat hemde garmin vivosmart 4 bileklik var , bir hafta ikisinide deneyimledim. Stratos un sensör doğruluğunu beğendim, GPS bağlantısı hızlı , ölçtüğü metrikler neredeyse aynı Garminle. Ama arayüz tarafı , yazılım tarafı oldukça kötü. Garmin her testte stratostan Fazla adım saydı , fark 5000 adım da 1000 adım civarı

    Teşekkürler hocam bilgi için %20 civarı fark baya varmış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 7 Kasım 2020; 16:23:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oemci32

    Arkadaşlar , bende hem bu saat hemde garmin vivosmart 4 bileklik var , bir hafta ikisinide deneyimledim. Stratos un sensör doğruluğunu beğendim, GPS bağlantısı hızlı , ölçtüğü metrikler neredeyse aynı Garminle. Ama arayüz tarafı , yazılım tarafı oldukça kötü. Garmin her testte stratostan Fazla adım saydı , fark 5000 adım da 1000 adım civarı

    Sormayı unutmuşum pil süresi nasıl sizde günlük kullanımda

  • Hayırlı olsun , bizim ankaradaki mi store bunu ısrarla getirmiyordu , şimdi getirtmiştir belki.
  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt

    Pil süresi , basit modda çok rahat 14 günü buluyor , gelişmiş modda ise 5-6 gün seviyesinde ama hergün gps eşliğinde 50 dk yürüyüş - bildirimler vb açık halde

  • İlk başta benimde pilim çabuk bitmişti bu arada.

  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt

    Stratos adım konusunda beni oldukça tatmin etti , garmin birçok hareketi ya da durumu adım olarak algılıyor , stratos bu durumlarda adım dan saymadı. Tabi bu durum Garmin in bileklik , stratos un saat yapısı kaynaklı olabilir.

  • Hayırlı olsun hocam ama maalesef 4. Nesil'e ihtiyaç duyan bir alet bu.



    1) Huami'nin 1. nesil nabız sensörünü kullanıyor. 2. nesil çıktı (gts 2, gtr 2)

    2) nabız oksimetre yok.

    3) BT5 değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oemci32

    İlk başta benimde pilim çabuk bitmişti bu arada.

    Birisi Stratos 2 için şarj olduktan hemen sonra şarjdan çıkarmayın 3-4 saat beklesin diye yazmış yabancı forumlarda bende onu uyguladım şuan daha iyi gibi. Basit modda kullanırken sürekli nabız takibi açık mı kullandınız peki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LGatakan

    Hayırlı olsun hocam ama maalesef 4. Nesil'e ihtiyaç duyan bir alet bu.



    1) Huami'nin 1. nesil nabız sensörünü kullanıyor. 2. nesil çıktı (gts 2, gtr 2)

    2) nabız oksimetre yok.

    3) BT5 değil.

    Aslında gts 2 bekleyip öyle karar verecektim ama gts 2 gelene kadar euro 11-12 olacak gibi gözüküyor 1500 altına giriş yapması zor. Stratos 4 diye de araştırdım daha sızıntı falan bile yok yani seneye anca gelir diye tahmin ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oemci32

    Stratos adım konusunda beni oldukça tatmin etti , garmin birçok hareketi ya da durumu adım olarak algılıyor , stratos bu durumlarda adım dan saymadı. Tabi bu durum Garmin in bileklik , stratos un saat yapısı kaynaklı olabilir.

    Hocam üstteki fotoğraftada belliymiş ben yeni fark ettim adım attığım halde kilometre hep aynı gösteriyor bende. Fabrika ayarlarına döndürdüm ama düzelmedi sizde durum nasıl hangi firmware yüklü cihazda?


    Edit: Aktivite mesafesiymiş o redditte yazdı birisi, sorun yok yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 8 Kasım 2020; 2:6:42 >
  • bende de stratos 2 vardı, ilk aldığımda mi band 2 den geçtiğim için mükemmel gelmişti ancak zamanla etkisini yitiriyor gibi. sürekli açık ekranı ve dahili gps en mükemmel özellikleri. telefon konuşması yapılmaması sıkıntı. şarjı çok iyi gidiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: renzokuken

    bende de stratos 2 vardı, ilk aldığımda mi band 2 den geçtiğim için mükemmel gelmişti ancak zamanla etkisini yitiriyor gibi. sürekli açık ekranı ve dahili gps en mükemmel özellikleri. telefon konuşması yapılmaması sıkıntı. şarjı çok iyi gidiyor.

    Biraz hantal çalışması beni hayal kırıklığına uğrattı. Xda'dan okuduğuma göre android 5.1 tabanlı rom varmış saatte bundan dolayı bu hantallık kesinlikle çünkü önceki amazfit bip saatim çok daha güçsüz olmasına rağmen daha akıcıydı kolay kolay kastığını hatırlamıyorum, stratos 3 de whatsapp dan bir kaç tane mesaj gelsin aynı anda saati uyandırmaya çalışırken bile kasıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 22 Kasım 2020; 2:47:55 >
  • Saate rom attım. Gerçek bir akıllı saat olmaya yaklaştı diyebilirim Stock rom da bazen yaşadığım bildirim sorunu çözüldü gibi duruyor ama daha kullanmam lazım net bir şey için. Romdaki en önemli özellik bildirimlere cevap verme olanağı sunması. T9 klavye çok zorlanmadan yazı yazılabiliyor. Özetle rom un eklediği önemli özelliklere geçersek

    *Bildirim yanıtlama
    *Takvim
    *Dosya yöneticisi
    *Hesap Makinesi - apk kurmanız gerekiyor
    *Hafızadaki fotoğrafı görüntüntüleme
    *Stratos 3 Çin sürümünde bulunan stres ölçüm özelliği
    * pdf açma - apk kurmanız gerekiyor
    *Tic tac toe, 2048 gibi basit oyunlar kurulabiliyor
    *Saat başı titreme, bu eski Casio saatimde vardı saat başı ötüyordu seviyorum bu özelliği
    *WhatsApp ve instagram bildirimlerinde mesaj yazanın profil fotoğrafı ufak da olsa gözüküyor bu da güzel detay
    *Uyanık kalma özelliği - bu sayede atıyorum takvim ya da hesap makinesinde işiniz varsa dokunmadığınız zaman ekran kapanmadan sürekli görüntülüyebilirsiniz
    *Mi tv bağlantası - saatteki videoları televizyondan görüntülemeye yarıyor sanırım şov biraz
    *Training uygulaması - günlük spor programları veriyor bu gün bu kadar koş yarın şunu yap gibi
    *Amaztimer uygulaması- fitness yapanlar için sanırım set sayısı dinlenme süresi çalışma süresi falan ayarlama programı
    * Amazmod uygulaması üzerinden saate bluetooth ile dosya atma - hızı yavaş kablo tercih ederim

    Bunlar dikkatimi çeken kullanışlı olanlar abartıcam derseniz İnternet tarayıcı + klavye modu kurarsanız internete de girebilirsiniz ama gerek yok bence

    Kullanması çok daha keyifli oldu benim için özellikle bildirimlere cevap verebilmek çok iyi oldu muhtemelen stratos 4, Stratos 5 de bile bu özelliklerin çoğu olmaz.


    Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]
    Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]
    Amazfit Stratos 3 [ANA KONU]




  • Merhaba ben duz stratos almayi dusunuyorum siz hangisini tavsiye edersiniz 3 ile arasinda cok bir fark yokmus. Custom romlari da var ikisinin de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bender B. Rodriquez

    Merhaba ben duz stratos almayi dusunuyorum siz hangisini tavsiye edersiniz 3 ile arasinda cok bir fark yokmus. Custom romlari da var ikisinin de

    İkisini de tavsiye etmem. Yazılım sorunları var stock rom kullanırken bildirim gelme sorunu yaşıyordum custom rom ile çözdüm onu ama bu sefer de şarj daha çabuk bitiyor. Zepp uygulamasına giriyorum senkronize ediliyor diyor ama bir türlü senkronize etmiyor adım bilgilerini, 5-10 kere girip tekrar çıkmam gerekiyor. Fiyatı ucuz da değil yani 20 dolarlık bileklik olsa tamam diyeceğim fiyatı 150-200 dolar olan bir cihaz hayal kırıklığına uğrattı beni. Sadece benim gibi always on display takıntınız varsa alın onun dışında stratos serisinden kesinlikle uzak durun.


    Düz stratos ile arasındaki en büyük fark ekranın tam yuvarlak olması, stratos da ekranın aşağı kısmında sensörler bulunduğu için ekran tam değil. Arasında çok fiyat farkı yoksa stratos 3 alın.





  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Ben kisisellestirmeyi seviyorum rom apk falan olunca bu saatler dikkatimi cekti. Onerebileceginiz baska marka model var mi.

    Aslinda amoled baktim aslinda ama motosikletteyken bildirim vs gunse isigi altinda zor. Amazfit verge var o da hemen hemen ayni donanım hem de cirkin bunu tavsiye etmezseniz vergeyi zaten almam ama bu fyata diger saatlerde de android tabanli isletim sistemi yok. Gtr2 cok guzel görünüyor ama o da videolardan gordugum kadariyla akici degil android tabanli degil. Huawei de ayni gecisler falan kotu. Ne alacagimi bilemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bender B. Rodriquez -- 12 Mart 2021; 15:6:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.