Şimdi Ara

Ofiste network sorunsalları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ofise sonunda tekrar internet üyeliği yaptırdım. 100mbit/10mbit internetim oldu.


    Elimde tp-link vr900 modem var. Bu arkadaşı router olarak kullanıyorum. Modemi bridge mode'a aldım. Modem netmaster infinity 401. Router olarak tam bir çöp.  


    Öncelikle ilk sorun wi-fi ile, binayı neden yapmışlar bilmiyorum, evimde kaya gibi çalışan Asus router bile bu binada iki duvar geçmekte sorun yaşıyor. Yarı yarıya çekim gücü düşüyor. Normalde sorun değil. Cep telefonum 250mbit ağ kurabiliyor mesela. Ama ben Ofiste elektronik malzeme üretiyorum. Temelde de wi-fi gücü çok düşük olan aletler üretiyorum. Bu sebeple her odada iyi çekim gücüne ihtiyacım var. Bu aletler bir telefon gibi yüksek çekim gücüne sahip değil.


    Dark marka 15db anten buldum. Bu arkadaştan 3 tane taksam etkisi olur mu? Ne kadar olur? Elimde bir adet 9db anten vardı. Denedim. Farkı görüyorum. 15dbx3 çok mu abartı veya bir sakıncası var mı?

    -------

    Bir de sabit aletlerimin tamamı kablo ile ağa bağlı. Kablolarım cat5 ve bina dışından giden kısmı sizlere ömür. El attım mı dış kaplaması dağılıyor. Modemin yanındaki bilgisayardan full hız alabilirken, bu açık havadan geçip gelen kabloya bağlı PC 75mbit üstünü görmüyor. İç ağ testi yapmadım. Ama gerek yok. Çünkü zaten kablo ölmüş gömmemişler. Ek olarak da tüm ekipmanım 1gbit destekli zaten. Cat6 kablolarının hiçbiri 20 metreden uzun değil. Geçmişte, dış koşullara dayanıklı olmayan cat5'i 10 yıl önce çekmiştim. 10 yıl dayandılar. Kabloyu elektrikçi getirecek. Dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Kısa mesafelerde marka çok fark eder mi? Bir de cat5'e uç çakar gibi mi çakılıyor? Elektrikçiye söylemem gereken bir şey var mı?


    Elindeki kablonun markası ne olur bilmiyorum. Hangi kablolar kabul edilebilir kalitede kablolardır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • CAT kablo dış ortamdan geçicekse PE izoleli kablo kullanmanızı tavsiye ederim eğer etrafında fazla elektriksel sinyal geçecek bir yerden geçicekse o zaman S/FTP kablo önerebilirim.Eğer normal bir cat kablo tercih edecekseniz kaliteli bakır oranı yüksek bir kablo tercih edebilirsiniz

  • boşuna db gücünü arttırarak kendine zarar verme ne kadar db gücü yükselirse o kadar radyasyon demek bence wifi yi yoğun olarak kullanacağın yerlere kablo cek ve onuda wifi adaptörüne bağla ap ye yani

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lord276

    boşuna db gücünü arttırarak kendine zarar verme ne kadar db gücü yükselirse o kadar radyasyon demek bence wifi yi yoğun olarak kullanacağın yerlere kablo cek ve onuda wifi adaptörüne bağla ap ye yani

    Standart bir wi-fi ağına standart bir uzaklıkta iken bir yıl boyunca alınan radyasyon kabaca, 20 dakikalık cep telefonu görüşmesi sırasında alınan radrasyona eşitmiş. Sebebi de etki gücünün mesafenin karesi ile ters orantılı olması. Yani, kaynağa olan mesafe uzadıkça maruz kaldığınız radyasyon mesafenin karesi kadar azalıyor(muş). Yeni öğrendim.


    Bu sebeple, beyninizin dibinde olan cep telefonu siz telefonla konuşurken, standart bir wi-fi ağının size bir yılda uyguladığı radrasyonu 20 dakikada uyguluyor.


    Bu bağlamda, odada acess point de saçma. Tek ürünle işi çözmek ve evin ortasına yerleştirmek (tercihen koridora) daha mantıklı gibi duruyor. Böylece hiçbir zaman çok yakınında uzun süre geçirmeyeceksin. Koridor yani.  


    ------------------------------


    Aynen böyle bir çözüm ürettim. Koridora bir elektrik panosu koydum. Tüm odalara bu panodan cat6 gidiyor. Dışarıdan cat6 sallamadım. Tüm Cat6'lar evin içinden gidiyor. Dış şartlara dayanıklı Cat6 araştırmasına girmem gerekmedi. Panoda modem, router ve telefon vericisi duruyor. Kablonet'te telefon üyeliği 6TL farkla alınıyor. Alacağım. Modemden çıkan hat telefon bazına girecek. Aynı telefon bazından odada da var. Şarj istasyonu niyetine. Böylece kablo çekmem gerekmiyor. Telefon hattı sorunsalına çakal çözüm.


    Acayip derli toplu oldu. Elektrik panosunun üstüne üç delik açtım. Antenler bu deliklerden dışarı çıkıyor. Salon için de, diğer tüm odalar için de wi-fi'ın bir duvar geçmesi gerekiyor. Gayet sağlıklı oldu.


    Şimdi, Tp-link destek kardeşimizin önerilerini test edeceğim. Sonra benim zayıf wi-fi modüllerim ile bağlantı denemeleri yapacağım. Sağlıklı bir bağlantı kurabilirsem antenlere hiç dokunmayacağım. Kuramazsam çok abartmadan bir büyütmeye girebilirim.


    Bilgisayarlar, Printer, 3d printer, lazer cnc falan hepsi kablo ile bağlı. Wi-fi sadece cep telefonum, kullanırsam (ki hiç kullanmıyorum) tabletim ve wi-fi modüllerim için. Laptop kullanmadığım için, yakınımda güçlü wi-fi istemcisi sadece cep telefonu var. Aslında gayet sağlıklı bir düzen.  Telefonu büroya girince cepten çıkarıp masanın kenarına koymaya alışmam lazım.  Tekne otomasyon sistemleri ile uğraşmaktayım şu aralar. Mantığı akıllı ev ile benzer. Aslında büroya akıllı ev düzeneği kurabilir, cep telefonunu komple kendimden uzaklaştırabilirim. Her odada sağlam mikrofon lazım ama.  Neyse. Bir düşüneyim.  


    ------------------------------


    Mevcut düzen hem çok derli toplu oldu. Hem de profesyonel bir görünüm oldu. Modem, router, kablo keşmekeşi falan hiçbiri yok abi ortada. Yarın fotoğraflarını çeker buraya koyarım. Büro it oynamış yonca tarlasına döndü tabii. Odalarda toprak hattı yoktu. Abidik gubidik yerlerden odalara toprak hatları da çekildi. Eski Cat5'ler söküldü. Yeni Cat6'lar takıldı. Bir kamyon iş, bir kamyon pislik. Bugün yarım günde bitiremedim toplama + temizliği.  

    ------------------------------


    Nasıl bir denyo isem, 40 metrelik bir hata yapmışım. Elimde fazladan 40 metre kablo var. İnsan 10 metre, 15 metre hata yapar da, 40 metre hata yapar mı be!? Benden satınalmacı olmaz yeminle.  Ama iyi oldu. Komşu ile internet birleştirme fantazimi uygulayabilirim belki. 100mbit/10mbit internet bende var. Onda 50/5 vardır. Birleştirip 150/15 yapmaca. Son derece karmaşık. Sanal IP adresleri falan gibi konular giriyor devreye. Ama teorik olarak mümkün gibi duruyor. Becerebilirsem bir üçüncü daha katıp voltran kuracağım. 200/20 internet mesela. Hiç fena olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Kasım 2020; 22:4:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lord276

    boşuna db gücünü arttırarak kendine zarar verme ne kadar db gücü yükselirse o kadar radyasyon demek bence wifi yi yoğun olarak kullanacağın yerlere kablo cek ve onuda wifi adaptörüne bağla ap ye yani

    Bu arada, Vr900'deki antenler 2.4ghz'de 2db, 5ghz'de 3db imiş. Ben bayağı uçmuşum. 15db anten acayip saçma. Gerekli olur ise, 7db belki max 9db olabilir. Gerisi abartılı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.