Şimdi Ara

İnşa Süreleri Neden Belirsiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, deprem olunca aklımda bir soru oluştu. Çevremde gördüğüm irili ufaklı binaların bazıları 6 ayda bile bitiyordu, şimdi aynı tip binaların 2 yıldır çalışma olmadan falan betonuyla öyle durduğunu falan görüyorum. Bazısı 4-5 yılda bitiyor. Yağmur, kar, sıcak soğuk böyle duruyorlar. Bide bu binaların hepsinin önünde satılık lüks daire ilanları oluyor. Acayip çelişkili bir durum, anlayan arkadaşlar yazsın, bir inşaatın projesinde tamamlanma süresi min-max yazmazmı. Bu durumlar binaların deprem dayanımını etkilemezmi, bazısı demirler dışarda paslanmış üstüne devam ediyorlar. Kiminde tesisat var öyle açıkta bekliyor. Bunları denetleyen falan bir birim yokmudur.



  • Çoğu bina yapı-denetim tarafından denetlenmekte.

    Yapıdenitim'i ise kendin seçemiyorsun kura ile seçiliyor. en azıdan Sakarya bölgesinde böyle.


    Binanın hızlı bitmesinin eksi yanları:

    -Toprak oturması için yeterli zaman olmayacağından dolayı ilerleyen aylarda oda içlerinde sıvalarda çatlaklar oluşacaktır. Bina 2-6cm ye kadar oturmaktadır. tabii zemine bağlı bu.

    -4-5 ay da yapılması için alçıpan , sıva, şap gibi bol su ile yapılan malzemelere gerekli kuruma zamanı verilmemesinden dolayı rutübetli bölgelerde daire içi rütübet oluşumunu tetikliyor ve silikonlu boya kullanıldığı için boya patlayarak çatlayarak cevap veriyor.


    -Yavaş yapılmasının nedenleri arasında çek beklenmesi yetersiz para ile başlayan inşaattan dolayı daire , dükkan sattıkca ilerlemesi,iskan sorunları. vsvsvs

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Hocam yapı denetim dediğiniz birim inşaat yapan firmanın mali durumunu değerlendirmiyormu, galiba bazı firmalar para olmadan inşaata başlayıp sattıkça yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurt.kaya

    Hocam yapı denetim dediğiniz birim inşaat yapan firmanın mali durumunu değerlendirmiyormu, galiba bazı firmalar para olmadan inşaata başlayıp sattıkça yapıyor.

    Bu duruma kimse karışmaz . İsteyen 3 ayda yapar isteyen 30 yılda yapar hocam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.