Şimdi Ara

35 metre mesafedeki iki ev için modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Arası açık arazi, 35 metre mesafe olan iki ev için ne tür bir modem almalıyım? Veya access point mi almalıyım?




  • biraz daha bilgi verseniz?
    evler aynı katta mı; örneğin iki evde tek katlı mı yoksa bir ev 3.kat diğeri 7.kat gibi farklı yüksekliklerde mi?
    aralarında fiziksel bir engel yok sanırım?

    yukarıdaki sorularımdan bağımsız olarak kablolu bağlantı her zaman kablosuza göre daha sağlıklı olacaktır.
    iki ev arasına kablo çekme imkanınız varsa en stabil, minimum kayıpla bağlantı sağlarsınız (örn 40 metre cat6 network kablosu).
    ikinci eve alacağınız bir access point veya access point modu olan bir router işinizi görecektir.

    kablo çekme seçeneği mümkün değilse direk aktarım antenleri farklı bir seçenek olabilir ama kabloya göre hem daha pahalı hem de daha az stabil olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evler müstakil. Yükseklik aynı. Kablo çekme işi biraz sıkıntı.

  • bence siz yine de kablo seçeneğini zorlayın; hem daha verimli, stabil ve ucuz olur.
    örneğin 40metre cat6 kabloyu daha yeni 45tl civarına aldım.

    fakat kablosuz bağlantı muhtemelen size belki 10 katı fiyata ve daha az stabil ve bir çok dış faktörden etkilenir olacaktır.

    başka bir konuda iki nokta arası 250metre civarını bağlamak için soran arkadaşa tavsiye ürün tp-link cpe710 önermiştim fiyatı 500tl üzerinde..https://www.akakce.com/wireless-anten/en-ucuz-tp-link-cpe710-fiyati,720609375.html

    sizin mesafe ona göre kısa sayılır o yuzden boyle bir ürün yerine kablo önerdim.
    fakat 35 metre normal wifi router/range extender vb ürünler için sınırın biraz üstü gibi.yani şu an mevcut bir router vb var mı ve diğer evden telefonunuz ile bağlantı kurabiliyormusunuz?

    ama kesinlikle kablo seçenek dışı ise en uygun fiyatlı seçenek client modu olan bir cihaz denemek olacaktır ama 35metre mesafeden dolayı bağlantı kurulması riskli..belki client modu olan bir cihaz alıp deneyebilirsiniz, bağlantı kurulamazsa iade edersiniz..yani çalışma ihtimali bence düşük ama denemek lazım belki işe yarar.

    client modu nedir dersek; bazı network ürünlerinde olan istemci modudur, yani örneğin bu modu olan bir router vb cihaz wifi alıcı moduna dönüşmüş oluyor. normal wifi cihazlarınıza kıyasla (örn telefon, pc vb) harici ve güçlü antenleri ve donanımları sayesinde diğer cihazlarınızın kaynak wifiyi göremediği yerde görüp bağlantı kurulabiliyor..client modunda çalışan cihazınız kaynak router/modem vb. bağlanıp aldığı wifi yayınını kablolu ve kablosuz olarak yaymaya başlıyor..range extender/wifi repeater vb ürünlere göre daha güçlü oldukları için bağlantı kurma ihtimalleri daha yüksek fakat elbette kablolu bir bağlantı kadar verimli olamaz.
    eğer bu seçenek üzerinden gidecekseniz ya client modu fabrikasyon olan ürünlere bakın veya openwrt gibi yazılımlar yüklenebilen 3.parti firmware yüklenebilen cihazlara bakın. örneğin xiaomi mi router 3 ve tp-link wr-842nd eski atıl durumda olan routerlarıma openwrt yükleyip client modunda çalıştırmıştım.

    fakat ben o işlere giremem derseniz hazır client modu olan ürünlere bakabilirsiniz, sanırım keenetic, asus, d-link vb bir çok routerda çalışma şekli olarak client modu seçeneği vardı ve ilk kurulum yaparken seçebiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki tane mikrotik nstreme ptp kurulum aynı kablo hızı ve kararlılığında olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diamondx

    İki tane mikrotik nstreme ptp kurulum aynı kablo hızı ve kararlılığında olur.

    Kusura bakma ama yazdığından hiç bir şey anlamadım. mikrotik nstreme Google'da aratınca bile doğru düzgün sonuç çıkmıyor.

  • Jiggly Puff kullanıcısına yanıt
    tek modem iş görmez. Eğer modem sinyali bir evden diğerine düşükte olsa iletiliyorsa. Yani en az 2 kademe sinyal alması gerekir. Bu tarz bir durumda sinyal güçlendirici kullanmalısın. Eğer sinyal hiç gitmiyorsa dış mekan AP cihazları var. Mesela Tenda O3 bir tane verici olarak modemin yanına takacaksın. Karşı tarafa sinyali aktaracaksın. Orada da bir tane sinyal güçlendirici ile sinyali alıp kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.