Şimdi Ara

ORJİNAL OLMAYAN FARLAR YASAKLANMALI! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
8.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
318 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende yeni kasa corolla var farlar mercekli üstünde halojen geliyor en üst pakete kadar olan versiyonlarda servis kendisi de takıyor ya da dışarıda da taktırabiliyoruz birebir halojenle aynı sıkıntı yok olay mercekli fardan kaynaklanıyor , bir kere karşıdan gelen adama selektör yaptıp karanlık yoldaydım neredeyse durdum çünkü kör olmuştum adam da anlamadı bana selektör yaptı :D yapacak birşey yok şehir için çok aşırı sıkıntı olmuyor da yerleşim yeri dışında karşılaşırsan ya da akşam şehirlerarası yolda büyük problem

  • Haklı olmakla beraber haksızsın....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnHerbokolog

    Dur tahmin edeyim kesin şimşek zenon vardır genelde şimşek zenon kullanan tipler ota boka selektör atıyor adamların kafa yapısı çok acayip

    Alıntıları Göster

    Evet şimşek xenon vardı. Hayır daha sarı ışık bile yanmamış, üstünden atlamamızı istiyor sanki pe....nk.!!!

    Uzun farla anasını ve yedi ceddi epey bir kalayladım.

    Bu tipler kesin zevk alıyor sövdürülmesinden.

  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

    Evet o farlar çok düzgün. Uzun yakmadığı sürece hangi mercedes audi led veya xenon farları rahatsız etmiş? Çakma xenon, led olanların kısa farlarının tamamı adamı kör ediyor be. Biz sanıyoruz uzun yakmış bembeyaz kocaman xenon farıyla geliyor kısalara geçsin diye selektör yapıyoruz meğer adam zaten kısalarla gidiyormuş!! Ne güzel kafalar ya biz boşuna orjinal far kullanıyoruz.

  • Merhabalar Herkese,

    Bu konuya nacizane bir yorum birakmak istedim.

    Otomobil farlari temelde 2 tiptir. Reflektor ve projektor. Projektor farlar, mercekli diye tabir ettigimiz farlardir. Reflektorler de, alisageldigimiz yansitici yuzeyli farlar.

    Soyle bir gercek var ki, led aydinlatma hayatimizin her alaninda. Otomobil farlari icin de devasa bir pazar var. Tabii ki her konuda oldugu gibi, bu konuda da duzgun yapilan isler onemli.

    Yeni nesil otomobillerin bazilarinda farlar reflektor olsa bile, kisa farlarda ampulun onunde bir metal sapka bulunmakta. Bu parca, gereksiz yansimalarin onunu kesmekte.

    Kaliteli bir reflektor fara, duzgun ayarlar yapilirsa led ampul takmak, guclu bir halojen ampulden daha fazla rahatsizlik vermeyecektir.


    Piyasada bilgi kirliligi var. Saticilar, bu isi yapanlar bile, urunlerinin reklamlarini led xenon far diye veriyor. IKISI AYRI SEYLER. Bu bir ayakkabinin markasina Nike Adidas, ya da bir aracin markasina Fiat Renault demek gibi bir sey. Calisma prensibi cok farkli olan iki urun. XENON FARLARIN KESINLIKLE COK FARKLI BIR MEKANIZMAYA IHTIYACI VARDIR. Bu ampuller RASTGELE TA KI LA MAZ.


    Ayarlari duzgun yapilmis bir led uygulamasi ornegi gostereyim. Fotografin cekildigi hizadan bile gozu rahatsiz etmemekte. CUNKU AYARLARI DUZGUN YAPILMIS.


    Kullandiginiz ampul cesidi ne olursa olsun, LUTFEN ayarlarinizi duzgun yaptirin. Yoksa mercekmis ivirmis zirtmis hikaye. Daha fazla isik, daha fazla karizma demek degil :D


    Lakin ne yazik ki, hayvani konusarak insan yapamiyoruz. Sevgilerle...

    ORJİNAL OLMAYAN FARLAR YASAKLANMALI!
  • Bende çok sinir oluyorum. Hemen aynayı yukarı kaldırıyorum yola devam ediyorum. Ama karşıdan gelince, ne anası kalıyor ve bacısı ne de nenesi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir semtin kalitesizliğini ve ucuzluğunu direkt bu çakma xenon ve ayarsız farlardan anlayabilirsiniz.

  • led diye alıyorlar mercek yok bir şey yok karşıdan kör ediyor ben de uzunları açıyorum , arkamdan geliyorsa arka sisleri açıyorum gözlerimi çok rahatsız ediyor görme problemim vs yok

  • buna benzer bir konu açılmıştı.. ortada tepkimi göstermiştim..

    orjinal olmayan farlarımı sökecek olan adam bugünün parasıyla 1.500 TL hazırlasın hemen..


    benim Osram çipli göz almayan led farlarımı sökecek.. ama adamın gözünü kör eden yeni kasa honda civic led farlarına izin verecek öylemi ??


    yok öyle o kadar kolay değil.. orjinal vw polo halojen farları ile geceleyin astigmat gözlerimle yolu göremiyorum. ( gözlük takılı elbette ) hatta bir çok kişi vw nin sarı halojenlerinden çok müzdarip.. gözleri çok iyi gören insanlar bile şikayetçi..


    O zaman bu arabalar fabrikadan adam akıllı aydınlatan farlar ile beraber çıkacaktı.. O benim sorunum değil.. yolu göremiyorsam giderim en iyi ledi takarım. Ama benim arabamı gidip elalemin patlak ledli gözü kör eden 200 tl lik ali express led leri ile karıştırımayacaksınız.. Taktığım led lerin tek bir chipi bile şu anda 400 TL..


    Her gördüğünüz led led değildir. Odak çizgisi olmayan ledler gözü kör eder.

    Bunuda her yer yapamaz. İstanbulda gözü kör etmeyen led yapan yerlerin başında levent led merkezim geliyor.. Öneririm.. biraz kazıktır ama hakkını verir.

  • Dayımız ile Tamirci arasında geçen diyalog.


    D: yiğenim şu farlara bir bakıver, iyi ışıtmıyor.

    T: dayı ampüller eski değiştirmen lazım

    D: değiştir o zaman yiğenim.

    T: dayı elimde şöyle ampüller var bunları takıyorsun yolu projektör gibi ışıtıyor.

    D: valla mı diyin yiğenim, değiştir o zaman da**ağını yerim senin.

  • Allah bunu yapan herkesin belasını versin. Senin o saçma salak ışığın yüzünden biri yerdeki çukuru bilmem neyi göremez de kaza yapar malından canından olur ulan bu kadar hayvanlık olmaz sizin hiç aklınız mantığınız yok mu a m K fakiri alamıyorsun işte orijinal ürünü ne diye tehlike saçıyorsun trafikte...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farlar değişir o kolay asıl değişmesi gereken yanından yürüyen umumihane gibi geçip giden araca sıradan vatandaş gibi polisin de bakıp herşey normalmiş devam etmesi. kardeşim bassana cezayı dibine kadar. hele bi duyulsun sesi cezanın, bak bakalım bir daha ampulun a sını ağzına alacak mı it kopuk tayfası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 3 Kasım 2020; 15:4:24 >
  • Kurallar var, ne zaman ülkede kurallara uymayanlara yaptırımlar gelir o zaman bu ve bu tarz sorunlar çözümlenir. Malesef haklısınız, adam bir halojen lamba takıyor, kısası uzun gibi, sise zenon takanları söylemiyorum bile. Aftermarket ürün uygulanmaması gerekiyor. Ya da aftermarket farkların regülasyona uygun olması gerekiyor.


    İşin kötü yanı artık trafikte böyle saçmalık yapanlara bir işaretçi ile saldıramıyorsun da hatasını anlasın. 3 kişinin 1 tanesinin aracında silahı var. İlk ucurumdan uçsun, ya da bir direğe girsin böyleleri deyip geçiyoruz artık.


    Toplumsal bilinç şart!

  • ondan önce ehliyete genel bi kural gelmesi lazım

    sınavlar çok kolay, eğitmenler çok basit kafalılar..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar yandaş oluyor genelde o yüzden TÜVTÜRKden selamun aleyküm diyerek geçen tipler. Ama benim ampulum biraz daha sarı diye muayeneden geçemiyorum. Sonra müslümanım... Uzay boşluğunda dönerek yok olursunuz umarım...

  • Yer: bağcılar

    Bir düğün davetine gittim, otopark olmadığından arka sokaklarda bir yerde boş yer buldum adamın birisi de yarım otobüsüyle ugraşıyordu. Ne yaptığına dikkat etmedim. Selam verdim yer müsait mi diye sordum. Tabi ki çekebilirsin dedi.. arabayı kitleyip düğüne gittim, yarım saat sonra arabadaki ilacımı almak için geri döndüm adam da işini bitirmiş oğlunu direksiyona geçirmiş farları yakıp kapattırıyor, şimşek sellektör yaptırıyor cocuklar gibi de mutlu bi görsen... takmış beyaz ampülleri bi de şimşek yapıp duruyor... beni görünce sordu nasıl olmuş hocam diye... Dedim abi kusura bakma da ben bunları takanlara ana avrat sövüyorum ama yine de sen bilirsin dedim... adam bir anda mosmor oldu dilini yuttu... ben de arkamı dönüp gittim... sonra düşündüm ulan hem bağcılardayız, hem adamın yerine parkettik, hem de adamın anasına sövdük hiç bi şey demedi...
    Demek ki farlarını böyle yapanlar herşeyin farkında ve analarına bacılarına sövülmesinde bir beis görmüyorlar...

    Başka açıklaması yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de piril piril havalarda sisleri yakip gezen davarlar var. Zenon sis mi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serhat:_19 S kullanıcısına yanıt
    Seni çılgın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığım araçta mercekli far olmasına rağmen ledleri çıkarıp attım ve halojen taktım orjinalinde olduğu gibi

  • Başlıkla teknik detay uyuşmasa da o konuya girmeyeceğim. Hemen hemen herkes ne olduğunu anladı zaten.


    Ben şahsen karşıdan araba gelirken böyle bir şey yaşadığım zaman selektör yapıyorum, uzun değil de kısa bile olsa ve benim gözümü alıyorsa yakıyorum uzunları onu rahatsız etmek için. İnsansa (düşünebilen hayvan) anlar diye.


    Arkamdan geliyorsa dörtlüleri yakıyorum. Ya beni geçip gitsin diye ya da yavaşlasın peşimden gelmesin diye.


    Bir ara arkadaşımdan araba aldım. Aynısını yapmış. milletin arkasından giderken rahatsız oluyordum, biliyordum ki rahatsız oluyor öndeki araç. Bir an önce o aracı geçmeye çalışıyordum. Sonra o arkadaşa anlattım durumu,yeni taktırmış. bir elektrikçiye gitmiş. led/zenon istiyorum (beyaz ışık) deyince bunları takmış ve kısaların çizgisini oluşturan aparatı lamba sığmıyor diye iptal etmiş.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.