Şimdi Ara

Meslek Liselerinde Staj Lise Kaçtayken Başlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim okuduğum zamanlarda 5 sene ilkokul + 3 sene ortaokul + 3 sene meslek lisesi vardı ve staj daima lise son sınıftayken yapılırdı. 4+4+4 sisteminde staj hangi sene başlıyor? Lise son sınıftayken staj başlamıyor mu? Yeni sistemde, staj lise son sınıf 12.sınıfta oluyor değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • evet son senede yapılıyor.

  • Aşağıdaki yazıyı tam olarak anlayamadım. 11.sınıf Haziran ayında bittiğini düşünürsek, Haziran ayından sonra Eylül ayına kadar staj yapabilecekler. Yazın haftanın 5 günü mü staj olacak? 12.sınıfta da 2 gün okul 3 gün staj olacak bu durumda? Ama 11.sınıfta normal haftanını 5 günü okul olacak, 11.sınıf haziran ayında bitince yazın haftanın 5 günü staja gidilecek diye anlıyorum.

    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/meslek-liselerinde-onemli-degisiklik-teknik-bolumlere-yeni-mufredat-40807915

    YAZ AYLARINDA STAJ
    Türkiye’de araştıran, geliştiren, tasarlayan, üreten ve keşif yapan çekirdekten yetişmiş mühendislere ihtiyaç duyuluyor. Meslek liselerinde de bu vizyon doğrultusunda değişiklik yapılarak fen liseleri ayarında bir program oluşturuldu. Bu kapsamda 81 ilde planlanan 449 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 19 bin 140 kontenjan oluşturuldu. Bunlardan 26’sı özel program ve proje uygulayan (tematik) lise olarak belirlendi. Öğrenciler, 449 Anadolu teknik lisesinde, 48 farklı alanda eğitim alacak.

    Öğrenciler, 449 okuldan birini tercih ettiklerinde 4 yıl boyunca fen liselerinde olduğu gibi çoğunlukla dil ve anlatım, Türk Dili ve Edebiyatı, matematik, fizik, kimya ve biyoloji ağırlıklı dersler görecekler. Bu çerçevede, öğrenciler 11’inci ve12’inci sınıf sonunda, yaz aylarında da işletmelere giderek sektör deneyimi kazanacak. Öğrenciler, tercihlerini yaparken istedikleri alana doğrudan yerleştirilecek. Diğer programlarda olduğu gibi 12’inci sınıfta 3 gün işletmeye gitmeyecekler, onun yerine yaz aylarında staj yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • coderMX C kullanıcısına yanıt

    anladığı kadarıyla, normalde 2 ay olan yaz stajı, 11. ve 12. sınıflarda olmak üzere, 2 yaza yükseltildi. zaten haberde anlatıldığı gibi, öncelik okuldaki derslere verilecek. meslek liselerinde olduğu gibi, işletmelerde beceri dersi gibi, bir uygulama olacağını sanmıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.