Şimdi Ara

Tercihi sınavdan sonrasına bırakmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonra benim gibi sürünürsünüz yanlış seçiminizden dolayı. 2 senedir yani 12.sınıfın başından beri bilgisayar mühendisliği istiyordum ve seçimimi de öyle yaptım. Mühendislik hayallerimdeki meslek olmasa da yapmak istediklerim para getirmeyeceği için veya çok belirsiz oldukları için mühendislik istiyordum ve içinde de bilgisayar mühendisliği çok geniş alanı olması sebebiyle ve tabiki de yurtdışı olanağının diğerlerine göre daha fazla olmasıyla öne çıkıyordu. Yurt dışı imkanı benim için her şeyden öte çünkü ben bu ülkede ne kadar kazanırsam kazanayım bir sonraki gün ne olacağını bilmiyorum. Anksiyetem var ve gelecek hakkında düşünmediğim bir yerde yaşamak istiyorum. Artı bu ülkenin insanları bana aşırı toksik geliyor ve çok rahatsız ve mutsuz oluyorum böyle insanlara denk gelince.
    Devam edeyim, bu düşüncelerimden dolayı bilgisayar seçtim. Ama kısa zamanda soğudum. İşte sebeplerim;
    1 - Elinde bilgisayarı olan herhangi birinin yerimi alabilmesi. Şimdi dersiniz diplomasızın öyle olması zor ama 8 milyar insan var işte. Bir ton yazılımcı çıkıyor her yerden. Üniversitemin de eğitimi iyi olmadığından çoğu şeyi kendim öğrenmem gerekecek, 4 sene eğitimin ne işlevi kaldı ki?
    2 - Düzgün eğitim almama hissi. Yok işte abi ben eğitim aldığımı hissetmiyorum ki. %100 ingilizce bölüm bilgisayar dersi dışında hepsi ingilizce anlatıyor ama bilgisayarda türklish gibi bir şey konuşuyor adam. İngilizce ders anlatamayan, tarih öncesi slayttan ders anlatan adam bana ne öğretebilir? Bunun yanında iyte ehm'e gitsem çoğunluğu yurtdışı doktoralı, yurt dışı doktorası olmayanların da odtü boğaziçinden gelme olduğu bir kadrodan eğitim alacaktım. Eğitim aldığımı hissedecektim.
    3 - Ayrıca bilgisayar da buraya girene kadar olduğu kadar çekici gelmiyor artık. Okul başlamadan pythonla uğraşıyordum hoşuma gitmişti.Şimdi Tam tersine tercih döneminde hiç ilgimi çekmeyen bölüm(ehm) şu an ilgimi çekiyor. Bunlar gerçek hislerim mi onu da gerçekten bilmiyorum.
    4 - Hayatta en çok istediğim şeylerden biri yurt dışında iyi bir yerde eğitim almak. Bunu iş olanağı için değil, vizyon katmak, farklı kültürlerle tanışmak, alanında iyi hocalardan eğitim almak için istiyorum. Evet nijeryadan, fastan ismini duymadığımız yerlerden de girenler var ama çok çok azınlıklar. Öte yandan 4 sene düzenli çalışıp hocaların gözüne girebilirsem illa ki birkaçından referans alabilirim ve işim çok daha fazla kolaylaşır iyteye gidersem.

    İşte durum böyle. Her gün kendimi mygp ile iyteye geçişten vazgeçirmeye, bilgisayarı kendime sevdirmeye çalışıyorum ama olmuyor. Mezun senem + bu sene toplam 2 sene gitmiş olacak. Hazırlığı geçtiğim için kayıp saymıyordum bu seneyi, 1 sene boşa gitmiş olacak. Tercihi sınavdan sonrasına bırakmayın. Gerekirse düşündüğünüz bölümle ilgili ufak tefek bir şeyler yapın zaman buldukça. Bilgisayar istiyorsan bir kurs al haftada 7 8 saat boş zamanlarında bak. Bak bakalım hoşuna gidiyor mu. Yada ee seçeceksen bol bol video izle neler yapıyorlar ne ediyorlar.
    Tavsiyelere de açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Einar Solberg -- 29 Ekim 2020; 18:53:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam hangi üniversitedesiniz ?


    Peki ehm'ye geçtiğinizde memnun olacağınızdan emin misiniz bunu bir bir sorun bence kendinize.

  • baslıkla konu uyusmuyor yalnız


    en başından ceng istiyormuşsun ki başlığa baksan son ayda karar verdin zannedecek insanlar

  • mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    evet de adam bölümün içeriğine bakmadan “ceng moruq yurt dışı ” diyerek yazmış bunu kastediyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    bölümden ziyade amacı yurt dışına gitmek herhalde yani en azından burdan bunu çıkardım ben


    sırf bu yüzden ehme geçerse bence orda da memnun olmaz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 29 Ekim 2020; 19:35:33 >
  • mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    evet daha önce bi konuda da demiştim “amacı yurtdışına gitmek olanlar gidemez” diye bu arkadaş da bu yüzden ceng hatta bu yüzden mf seçmiş muhtemelen bence hatanın neresinden dönse kardır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır hala ilgimi çeken birsürü şeyi var bilgisayarın. Ama ilgimi çeken kısımları ciddi eğitim, altyapı gerektiren şeyler. Böyle bir ortamda hem kendimi geliştirme motivasyonu bulamıyorum kendimde hem de ortamın bana yeterli desteği sağlayacağını düşünmüyorum. Öte yandan ehmde de bilgisayar mühendisliğine geçiş yapılabiliyor da yüksek lisansla.
    Hala bana en uygun bölümün bilgisayar olduğunu düşünüyorum, ama dediğim gibi bu şartlarda değil. Ben kendimi biliyorum, beni kendimden başka motive edecek bir etken yoksa başarılı olamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyte ehmyi neden istediğini anlamadım sırf üniversite kadrosu filan iyi diye mi yoksa ilgini çektiği için mi ? Ayrıca şuan sınava tekrar mı hazırlanıyorsun?

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Benim asıl ilgi alanım edebiyat, felsefe ve temel bilimler. Açıkçası ülkenin durumuna göre tercih yapmak zorunda olduğumuz için herhangi biriyle ilgili bir şey tercih edemedim. Mühendsislik ise diğerlerinin arasında en uygunu bana göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicidalMert kullanıcısına yanıt
    Şuanki ünimde kalırsam hiçbir zaman iyi bir eğitim almamış olacağım, kendimi geliştirmekte motivasyon bulabileceğimden bile şüpheliyim. Ayrıca mezun olduğumda da önümde birsürü başka üniden mezun öğrenci olacak. Zaten ünimi yatay geçiş yaparım diye tercih ettim ama bu dönemde gerçekten zor görünüyor. Ayrıca iyteye geçersem önümde sadece itü ehm mezunları olacak, ytüyü çok bilmiyorum ama eşittirler veya ytü biraz daha iyidir ama çok fark yok. Kısacası sadece 2 üni var önünde. Ehm seçersem yüksek lisansta bilgisayar okuyarak bilgisayar mühendisi de olabiliyorsun.
    Ben okumayı, araştırmayı, okul ortamını seviyorum. Akamediye yönelmek isterim(öğretmen değil tam anlamıyla bir akademisyn olmak), iyte de bana artısı olacak bir yer bu konuda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de endüstri mühendisliği seçtim ama içim hiç rahat değil genel olarak mühendislik istemiyorum sanırım. Temel bilimler daha çok ilgimi çekiyor akademisyen olmak,araştırmalar yapmak istiyorum ama yurt dışına çıkamazsam trde kalırsam naparım bilmiyorum.. gelecek kaygısı yüzünden istediğimiz alanda bile kendimizi geliştiremiyoruz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğini çok iyi anlıyorum çünkü bunu ben de kullanıyorum kendime karşı. Diyorum ki "madem cenge kayacaksın 4 sene ehm eğitimini napacaksın" Cevap şu; "İlla cenge kaymana gerek yok ki. Seçebileceğin birsürü yol var, cenge kaymazsan işsiz kalacaksın diye bir şey yok"
    Böyle işte. Bol bol araştırma yapıyorum, önümde düşünebileceğim 1 senem var. Sağlıklı bir seçim yapmaya yeter sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik-Elektroniğe ilgim vardı aynı şekilde bilgisayar mühendisiliğinede biraz araştırınca senin yazdığın gibi yapılabileceğini anladım ve seçimimi bu şekilde yaptım. Yüksek lisansımı ve doktoramı yurtdışında cs alanında yapmayı planlıyorum.

  • Hocam önümde iki üniversite var düşüncen bence çok yanlış. EHM öyle uzaydan gelmiş farklı bir bölüm değil. EE öğrencilerinin büyük bir kısmını da rakip olarak görmen gerekir.

  • Benim de durumum bu. Odtü fiziğe gitmek istedim, çok düşündüm ama göze alamadım. Zaten 200 küsür kişiyle de kaçtı. Onun dışında biyoloji okumak isterdim, ama o fizikten de kat kat riskli. Tıp istesem 1 sene daha mezuna kalıp kazanabilirdim, ama tıp okumayı da beyin üzerine çalışmak için isterdim. Yoksa doktor olmak benim için kabus gibi olurdu. İmkanı yok her gün o kadar insanla ilgilenmemin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Estüdeyim hocam. İkinci soruya cevabım ise sürekli araştırma yapıyorum. Bunun cevabını bu sene içinde öğreneceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam doğru orasını atlamışım ama şöyle bir şey var, iytede okursam ve disiplinli bir şekilde bitirirsem okulu diğer okulların mezunlarıyla (ya da çoğuyla) aramda kapatılamayacak bir fark olmayacak. Bilgisayarda ise ne kadar uğraşsam da çok önümde olacaklar. Hele benim gibi dışarıdan bir etki yoksa dışarıdan disiplin kazanamayan biri için daha da kötü olacak. Yks döneminde hayatımda hiç çalışmadığım kadar çalıştım, beni gazlayan, bana etki eden şey sınavdı. Bunun sayesinde o bunaltıcı korona günlerinde bile sabahtan akşama kadar masada durmayı başardım. İytede de derslerin zorluğu istesem istemesem de bir disiplin oturtacak bende.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicidalMert kullanıcısına yanıt
    İşte bende de durum bu. Bilmiyorum doğru mu düşünüyorum ama önümüzdeki 10 sene içinde yazılım dersleri verilmeye başlanacak ortaokul seviyesinde diye düşünüyorum. Öyle bir dijitalleşme var ki kodlama dediğin şey ingilizce öğrenmek gibi sıradan bir şey olacak gibi geliyor bana. Ee tabi bu durumda insan düşünüyor ki acaba başka bir alanda da bilgim mi olsa? Sadece bilgisayar bilgisine güvenip yaşanılmaz gibi geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam umarım kendinize uygun, memnun kalacağınız bir tercih yapmış olursunuz yolun sonunda. EE öğrencisi olarak da belirtmeden geçmeyeyim, dersler Ceng'deki derslere pek benzemiyor. Yakın bölümler oldukları kadar birbirinden uzak bölümler. Fizikle aran güzelse belki daha çok bile sevebilirsin kim bilir. Ben severek tercih etmiştim, bölümden oldukça memnunum. EHM de bence çok ilgi çekici ve güzel bir bölüm, müfredatları EE'ye kıyasla daha belirgin oluyor, ilgilenen için avantaj olarak sayarım. İyi şanslar diliyorum hocam, başarılar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.