Şimdi Ara

📊 Borsa Görüşleri, Analizleri [ANA KONU] 💰💰💰

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
142
Favori
73.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda sürekli borsa ile ilgili konu açılmasından dolayı bu "ANA KONU" Açılmıştır


    Bu konu altında borsa ile ilgili son durumu, görüşlerinizi ve analizlerinizi paylaşabilirsiniz.


    ÖNEMLİ NOT !

    Burada yazılan, konuşulan ve belirtilen görüşler YT (yatırım tavsiyesi) DEĞİLDİR. Tamamen kişisel görüş ve analizlerden ibarettir. Bu mesajları bir "yatırım tavsiyesi" olarak baz almayın. İyi forumlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmd -- 29 Ekim 2020; 18:46:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Por favor u tanımam etmem. Savunmak da bana düşmez zaten forumda yazmayı bırakma sebebinin yanlışlığı dışında bir yanlışını da görmedim. Por favor burada tamamen iyi niyetle birşeyler yapmak istemişti gördüğüm kadarıyla. Meyve veren ağaç taşlanır misali paylaşımları görünce birşeyler yazmak istedim. Arkadaşın borsada para kazanma konusunda bilgisi ve becerisi var. Her zaman kazanmak mümkün mü bilmiyorum ama neredeyse bütün paylaşmış olduğu hisseler hep yukarı yönlü hareket etti. Ona kişisel husumet besleyenlerin ise forumda yazanları okuyanları küçümseme dışında somut bir şey paylaştıklarını görmedim. Bir tanesi bu hisseler çer çöp dedi ama o çer çöp dediği hisselerin alış ve satış maliyetleri ortada. Bir tanesi de ben paylaşsam ilah olurum demiş ama ortada paylaşım olmayınca istediğin kadar salla ben somut paylaşıma bakarım ilah oldun da por favor mu engel oldu...

    Son olarak daha önceki iki defa bırakmasında haksız olduğunu düşündüğüm por favor arkadaşın bu sefer kısmen haklı olduğunu düşünüyorum. Burada birşey yazmasa hiç birşey kaybetmeyecek hatta belki de zamanını harcadığı için bile teşekkürü hakeden arkadaşımız yazdığı için hem suçlu oluyor hemde kerameti kendinden menkul kişilerle muhatap olup onların yer yer hakarete varan suçlamalarına maruz kalıyor.

    Ben kendisine buradan teşekkür ediyorum...

    Kıtlık olacak pınar su alalım, kurban geliyor iztar alalım derken bana giydirmeye çalışıyorsun ama ben hiç bir zaman kurban geliyor diye iztar alın demedim. İztar ı uzun uzun nedenleriyle analiz ettiğim mesajımı bul ve utanma duygun varsa gel özür dile terbiyesiz herif. Ve ben analizi yazdığımda iztar kaç liraydı kaç lira olmuş bak. Verdiğim portföy önerisi bir yıl olmadan ne kadar kazandırmış bak.

    Ve iztar asla kurban satışı yapmaz. Bunu da öğren.

    Pınar su için ise yazdığım gibi sadece beyin jimnastiği yapalım, başkaları da fikir katkısı olur diye yazdım.

    Senin gibi seviyesiz ve hadsizlerin yüzünden insanın artık yazası gelmiyor.

    Cahillikle alakası yok hocam yeniyiz yatırım yapmak istiyoruz bilgi paylaşacak kişiye de açız, Sizin kazandığınız size kalsın allah daha çok versin, ama bizlere vereceğiniz tavsiyeler varsa severek dinleriz , sizin de öyle kazanç getiren temelli tavsiyeniz ya da atıp tuttuğunuz olursa eleştirdiğiniz kişiyi bu sınıfa koyuyorsunuz galiba isteyen illah yapabilir sıkıntı yok sanki :)



    Cahillikle alakası yok hocam yeniyiz yatırım yapmak istiyoruz bilgi paylaşacak kişiye de açız şu cümleme de bir ek daha yapayım por favor ya da bir başkası ne kadar bilgilidir ya da doğru hareket yapıyordur bilemem ama en azından yaptığı işlemleri düşüncesini bizle paylaşıyor ytd ibaresini ekleyerek , sonuçta öyle ya da böyle bir faydası dokunuyor. Keşke siz ve diğer eleştirenler de yanlış gördüklerinde agresif şekilde saldıracaklarına kendi doğru buldukları şeyleri bizlerle paylaşsa ve zaman doğruyu bize gösterse , yok ben paylaşmam cahillerle uğraşmam diyorsanız da devam eden konuyu baltalamayın lütfen

    Merhabalar,

    Yeni girenler neden hep tavan tavan giden hisselere büyük umutlarla giriyor anlamıyorum. Bir hisse 3-4 tavan yapmışsa kaçılır. Bu sene tuhaf bir yıl oldu örn: Rtalap 2 lerden nerelere geldi. Ama her hissede bunu beklememek lazım. İztar çıkıyor 20-30 olacak diye bağırmaya başlıyor millet olmaz demiyorum ama sen 17 de alırsın 15 e düşer korkar satarsın 20 olur.

    Yeni yatırımcılarda sonsuz bir çıkış beklentisi oluştu. Boşuna paranızı çarçur etmemelisiniz. Ek gelir isteyen tecrübesi olmayan uzun vade temettü hisselerine bakabilir. Borsayı izledikçe tecrübe oturdukça bir şeyler kazanırsınız. Yoksa etrafındakilerin önerilerinden trend olanı takip edip tırtıklanmaktan öteye gidemiyor insan.

    Özellikle hisselerde olan hareketleri gördükten sonra bende alsaydım kazanmıştım. Şurdan satıp alsam katlamıştım gibi düşüncelere girmeyin bunu gördüğünüz için söylüyorsunuz yoksa siz bunu tahmin etmediniz gördünüz.

    Şahsen izlediğim hisseler:

    İHLGM, KATMR, İHGZT, USAK, YYAPI yeşilyapı 1.40 lardayken burdada konuşmuştuk. 1.60 dedi oyalandı 1.70 yaptı. Hala benim beklediğim hareketi yapmadı. Bunlar prim yaptığında çıkacağım hisselerim.

    EREGL ve PETKM uzun vade hisselerim.

    Ereğli baya primlendi artık yaptırımda geldi 10 lara bile gerileyebilir. Ama stres yaşamak istemediğim için bu hisselere dokunmuyorum.

    Petkim hep beklentisi olan bir hisseydi benim için 2 yıldır ertelenen Star rafineri devri var. Bu sene devir olur mu bilmiyorum orada yanlış hatırlamıyorsam %18 bir ortaklığı var. Son 3 aylık bilançoda iyi gelebilir etilen nafta makası açıldı. 2 senedir bence prim yapmadı son bir kaç aydır hareket var. Benim yüksek beklenti içinde olduğum bir hisse.

    Bunların yanında Sise ve Oyakc mutlaka eklemek isterim uzun vadeye bence ilerde güzel değer kazanacak temettü hisseleri.

    Şahsi fikirlerimi yazdım kimseye yatırım tavsiyesi değildir.


    @por favor Hocam birde okuyorsundur en azından diye düşünüyorum dikkatimi çeken bir şey var. Bir ekip var sen yazınca sırları deşifre olmuş gibi sana saldırıyorlar. Bir şekilde sen gidince adamlar kayboluyor yazmıyor. Diğer konuda da dikkatimi çekmişti bu durum.

    Bune yahu investing forumuna çevirdiniz konuyu.Herkes birbiriyle kavga ediyor.Önceki konularda bu yüzden kapanmıştı.Adam 5i 10 ediyor herkes taşlıyor.Kimisi hayatında hiç lot almamış yatırım müdürü gibi konuşuyor.Herkes sadece görüşlerini ve alıp sattıklarını paylaşsa daha sağlıklı olur...
  • Takip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip

  • Sizce sise hissesine girişilir mi? Orta uzun vade?

  • Güzel konu, inşallah savaş alanına dönmez buralar :) Malum, insanlar herkesi spek/spek yancısı görüyor, kişisel görüş bildirenleri hemen damgalıyor.


    @por favor hocam selamlar bu arada, bundan haklı olarak en çok yakınanlardansınız. Sayenizde (tavsiye listenizde olmamasına rağmen) TACTR hissesi almıştım :) İZTAR ile beraber aldım hisseyi, sizin yazdıklarınızdan yola çıktım ve biraz da kendim değerlendirme yaptım. Sonuç olarak muazzam bir kar elde ettim, sağolun yol gösterdiğiniz için.

    Keşke 3-5 kendini bilmezle o kadar muhatap olmasaydınız.

  • umxa kullanıcısına yanıt

    A.s. rica ederim. Umarım kazancınız devamlı olur.


    İzlediğim ilginç bir hisse var arkadaşlar. Ama sadece izliyorum asla almıyorum.

    Neden ilginç ?

    İttifak holding bedelli sermaye arttırımına gitti. Şu anda yeni hisselerin (rüçhan) tahtası açık.

    Ana hisse 3 tl den işlem görüyor.

    Bu durumda rüçhan hissenin 6 tl den (3x3 = 9-3 = 6 tl) işlem görmesi lazım. % 300 bedelli yaptı.

    Ama rüçhan tahtasında lotlar 4,50 den yani yaklaşık 1,5 tl ucuz işlem görüyor.

    Sanırım tahtacı ve spek ucuzdan rüçhan alıp ana hisseye çevirip malı götürüyor. Ancak 4 kasım rüçhan tahtası son gün ve mantık olarak kapanışa doğru ana hisse ve rüçhan oranı eşleşmesi lazım. Yani ya rüçhan uçacak ya da ana hisseyi çakacaklar.

    Hissede brüt de var yani alan aynı gün satamıyor.

    Daha önce de yazdım rüçhan tahtası ocak söndürebilir aman girmeyin. Borsadan benim gibi zevk alan sadece aksiyonları izlesin.

    Mesela bugün rüçhan tahtası 2,33 den tabandan işlem gördü şu anda 4,50 tl. Marja bakın. Rüçhan tahtalarında ilk ve son gün sınırsız limit var diğer günler +/- % 50

    Mesela ihlgm yakın zamanda rüçhan tahtası açıktı. İlk gün 1,08 tl gören hisse kapanışında sadece 0,10 kuruştu. Drama bak.   





  • Takip için msj

  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köyü bir hafta oldu ama kapanış fena değildi sanki topladı biraz umarım düşüs bitmistir haftaya yükseliş devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftayı + açar mı dersiniz ? Hiç güven vermiyor .

  • Hayırlı olsun güzel konu takipteyim. Yeni yeni takiplerlerle araştırmalarla borsaya adım atıyorum por favor hocamın konusunu gördüm oradan buraya geldim.. bu ABD seçimleri sonrası borsa hakkında fikirleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electro34 -- 1 Kasım 2020; 12:4:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TAVHL hakkında ne düşünüyorsunuz? Son 1 yılın en düşük seviyelerine yaklaştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun yeni konu. İnşallah uzun verimli bir başlık olacak gibi gözüküyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim pek bi bilgim yok öğrenmek için 75 tl attım tam mantığını anlamadım ama bu konuyu takip ederek çözmeye çalışıcağım inşallah zevkine oymuyorum daha çok amaç olayı çözmek :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar.Havayollarına veya pegasusa girilir mi acaba? Çok fena gömdüler mutlaka bir çıkışı olacaktır şahsi düşüncem.Sizlerin de düşüncelerini merak ediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip. Emeğinize sağlık hocam..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Overtakes kullanıcısına yanıt

    Salgın konusunda bir ışık görünmediği sürece girmek pek mantıklı değil bence. Cılız tepki çıkışları olabilir ama şu salgında pozitif bir hava esmeye başladığında bir kaç ayda en az % 50 prim yapma potansiyeli var. Ben zaten tutup uzun süre bekleyeceğim derseniz alın ve bir süre unutun izlemeyin derim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.