Şimdi Ara

0xc00000e9 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Ablam laptopta ders işlerken pc bir anda mavi ekran verip kapanmış. Burada sanırım şarjı bitmiş, tam emin değil. Alıp açtığımda bu hatayı veriyordu. Hata kodunu araştırdığımda genelde depolama ile alakalı problemler çıkıyordu. Laptopa kendim cd sürücüsü yerinden ssd takmıştım. Pc yi elime aldığımda alttaki vidanın gevşemiş olduğunu gördüm. Bu neden oldu bilmiyorum, takarken gevşek mi bıraktım bilmiyorum ama en son 9-10 ay önce uğraşmıştım o vida ile. Her neyse dedim neyse format atayım, asıl soru sormak istediğim yer burası. Format usb sini taktığımda pc mavi ekranda kalıyor, direk mavi ekran. Hiç yazı, kod yok. Bİ süre bekleyince kendiliğinden reset atıyor. Esc, ctrl+alt+delete bastığımda pc yeniden başlatıyor. Enter tuşuna bastığımda monitör bozulmuş gibi saliselik siyahlaşıp geliyor.


    Bunda da çözümü bulamayınca masaüstündeki ödevleri vs kurtarmak için usb den linux açıp hdd de bi 30 gb lik bölüm ayırıp oraya attım. Daha önceden hdd den 100 gb ayırıp oraya fotoğrafları yedeklemiştim, oralara dokunmadım. Linuxda ssd ye format attım (windows ssd de). Tekrar windows usb sini takıp yükleyeyim derken yine masmavi ekran problemi çektim.


    Dedim acaba sata girişlerinde mi sıkıntı var. Hdd ve ssd yi ayrı ayrı hem cd okuyucu yerinden hem normal laptopun hdd girişinden takıp denedim yine sonuç aynı.


    Ne dersiniz problem cidden hafızalarda mı yoksa başka bir donanımda mı? Linux hakkında pek bilgim yok ama donanımsal (işlemci,gpu,ram) de problem olsaydı linuxu kullanırken de hata vermez miydi? Linuxu yüklemedim bu arada, flash üzerinden çalıştırdım. Solus'u kullandım.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.