Şimdi Ara

CPU voltaj azaltma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İntel p4 3ghz islemcinin CPU voltajini nasil düşürübelirim? BIOSda sadece arttırma var, acaba windows uzerinden bu isi yapabilen program varmi?Anakartım Gigabyte. işlemcinin voltaj degerleri fazla ise sorun anakarttamidir?



  • hocam işlemcinin voltajını windows üzerinden indiremez yada yükseltemezsin ancak bios üzerinden yapabilirsin fakat konuyu tam anlayamadım anakart işlemciye normalden fazlamı voltaj veriyor.............
    böyle birşey varsa anakartttan işlemci voltajını ayarlayabilirsin fakat işlemci voltajının min seviyesinin altına inemezsin işlemci numaranı yazarsan oriinal voltajının öğreniriz kolay gelsin.......
  • Ben rightmark cpu clock utulity programını kullanıyorum laptop için. Program burada mevcuthttp://cpu.rightmark.org/download/rmclock_225_bin.rar buradan indirebilirsin, benim laptop ın işlemci AMD ve gayet güzel çalışıyor istediğim çarpanlar için işlemcinin çalışabileceği gerilim değerlerini elle belirleyebiliyorum. Programın kullanımı basit biraz kurcalanırsa çözülüyor hemen. Senin işlemcide çalışırmı denemek lazım. Bu programın çalışabilmesi için işlemcinin çarpanlarının değiştirilebiliyor olması gerekiyor ayrıca. Eski desktop CPU larında çalışmadığını biliyorum ama yeni Conroe mimarisinde çalışıyor. Çünkü o işlemcilerede Speed-Step özelliği entegre edildiği için. Neyse fazla uzadı, programı dene oluyorsa ne ala olmuyorsada aramanda sana kolay gelsin diyorum belki başka bir program vardır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lede

    İntel p4 3ghz islemcinin CPU voltajini nasil düşürübelirim? BIOSda sadece arttırma var, acaba windows uzerinden bu isi yapabilen program varmi?Anakartım Gigabyte. işlemcinin voltaj degerleri fazla ise sorun anakarttamidir?


    bios ta sadece artırma olmaması lazım..acaba - tuşuna basarak denedinizmi? yoksa işlemciniz en düşük değerde mi çalışmakta zaten,ama oylede pc açılmaz gibi geliyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.