Şimdi Ara

Yapay Zeka Çeviri Programlarının Acilen El Atması Gereken Nispeten Eski Oyunlar Listesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi dostlar başlığı görüp yanlış anlamalara mahal vermemek açısından hemen belirteyim kimseye bir emrivaki yaptığım yok. Yani tamam, sen bu listeyi sıraladın biz de hemen bu oyunların çevirisine başlıyoruz gibi bir tepkiyle karşılaşmak istemem ki bu beni çok üzer.

    Efendim sözün özü hazır şu aralar yapay zeka çeviri programlarıyla günde neredeyse en az 3-4 oyun tamamlanmakta ve türkçe yamalar konusunda bu oyunlar arz-ı endam eylemekte. Kaldı ki bu çevirisi yapılan oyunlar kimsenin yüzüne bakmayacağı oyunlar da değil (mafia'lar, outer worlds'lar, dragon age'ler falan çevriliyor şaşar kalırsın). Üstelik bu yamaları kullanıp test edenlerce yapılan geri dönüşler de, yamaların asla kalitesiz olmadığı, her şeyin anlaşılabildiği ve hiç olmazsa oyunun senaryosunun anlaşılabildiği yönünde tatmin edici geri dönüşler. Ek olarak oyuncu kitlesi şu sıralarda rdr 2'yi yapay zeka çeviriyle oynamak için gün saymakta.

    Pekala, işte benim maruzatım da bu paragrafta başlıyor. Gördüğüm kadarıyla bu günlerde söz konusu ai translate programlarıyla( ya da programıyla bilemedim orasını  bir tane mi var birden fazla mı var orayı kaçırmış olabilirim.) tabiri caizse yardıran 2 kullanıcı öne çıktı ki bunlar zartzurt ve ninja biraderler. Bu arkadaşların ve ek olarak bu programlarla haşır neşir olan diğer arkadaşların bu kutlu yolda el atması gereken, abartılı olmayan bir söylemle Türk oyuncuların neredeyse 9-10 yıldır türkçe yamasını beklediği, bazılarının çeviri girişimleri ya başlayıp hemen biten ya başlayıp yarısında biten ya da başlandığı nasip olmayan oyunları kendimce listelemek istiyorum


    1- Godfather 1

    2- Godfather 2(mesela bu oyun çevirisine seneler önce başlanan ancak bir türlü bitemeyen bir oyun)

    3- Call of Duty Black Ops 2

    4- Medal of Honor: Allied Assault

    5- Just Cause 3

    6- True Crime serisi

    7- Leisure Suit Larry Wet Dreams Dry Twice

    8- Thief serisi (bu serinin bir ya da 2 tanesine bazı yamalar çıktı fakat %100 olmayan yamalar. Gönül ister ki tüm seri 100/100 olsun )

    9- The Sims 1 (bu oyunun çevrilmesi şu açıdan çok gerekli. Seriye başlamak isteyenler bu oyunun dünyasına alışmak için bu oyunun çevrilmesini çok bekledi-takıntılı olmak çok kötü 

    10- The Bureau (bu oyunun kesinlikle çevrilmesi lazım yani bu oyunu türkçe oynamak için çok uzun süre bekledi Türk oyuncular yazık değil mi)

    11- Miami Vice

    12- Conflict Vietnam

    13- Brothers in Arms serisi (yani şu seri o kadar öksüz bırakıldı ki yani oturur ağlarsın yahu. Bu serinin yanılmıyorsam ilk oyununa %100 bir yama yapılmıştı ve herkes oynadı ben de dahil olmak üzere. E peki kardeşim hani nerde bu serinin 2.ve 3. oyunu. Böyle kör topal bırakılacak bir seri mi bu koskoca brothers in armas serisi ya yazık vallahi yazık.)

    14- Call of Duty WW2 (valla hiç kusura bakılmasın bu oyununda en kısa sürede gpt -3 translate ile tanışması lazım)

    15- Broken Sword serisi (bu serinin yalnzıca ilk oyunu olan The Shadow of the Templars'a türkçe yama yapıldı. Bu oyundan sonra çıkan serinin diğer oyunlarına dokunulmadı. Oysa güzel ödüller topladı bu oyun serisi yetim bırakılmamalı, tez tamamlanmalı.)

    16- Sid Meier's Pirates! (Bu oyunun %100 yamasına yaklaşık 1 sene önce bu forumda bir arkadaş yeltenmişti fakat sanırım o da sonunu getiremedi)

    17- Men of Valor (Bu da yalnızca 2-3 kelimesi çevrilip %100 türkçe yama(!) olarak yama sitelerine eklenmiş bir oyun bizzat deneyimledim. En kısa sürede tıransleyit mıransleyit %100'e tamamlanması gereken bir oyun)

    18- Baldur's Gate 2 (Şimdi bu oyunun ilk oyunu enhanced edition olarak steamde türkçe halde yer almakta ancak hazır serinin 3. oyunu %85 olarak çevrilmişken serinin 2.oyununu boş geçmek pek yakışık almaz diye düşünüyorum. 2 de tamamlansın 2'yi oynayalım 3'e geçelim yumuşak yumuşak)

    19- Saints Row II (Bu oyunun ilk oyunu pc'ye çıkmadı fakat 2.oyunu mutlaka çevirmeliyiz. GTA 4'ün çağdaşı olan bu oyun, zamanında iyi sükse yaptı fakat bir gta 4 olmadı tabi ki. Serinin sonraki oyunları yüksek oranda Türkçe'ye çevrildi ama bu oyuna niçin el atılmadı anlamak mümkün değil)


    Bunlar bir çırpıda aklıma gelen oyunlardı dostlar belki aklıma gelirse güncellerim bu listeyi. Sizler de katkı sağlayabilirsiniz tabi ki. Dünya üzerinde şu oyunları %100 türkçe ile oynamak isteyen 100 milyon Türk'ün olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thomas angelo -- 30 Ekim 2020; 14:30:7 >



  • Bunlardan acil daha iyi oyunlar var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1blc

    Bunlardan acil daha iyi oyunlar var

    izâfî olarak eski, 9-10 senedir beklenen oyunların yamaları olarak belirttim zaten

  • The Godfather 1
    The Godfather 2 listen çıkar mısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Call of duty black ops 2 ve just cause 3 ve 4 Türkçe yama yapılmaması biraz garip doğrusu müthiş oyunlar.

  • Bence şu an en önemlisi Call of duty ww2

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BirKullanıcı-1-

    Bence şu an en önemlisi Call of duty ww2

    ya ben bu oyunun türkçe yaması var sanıyordum yokmuş hakikaten. Bu oyunun kesinlikle listeye eklenmesi lazım dostum haklısın

  • thomas angelo kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum

  • Hocam Brothers in Arms: Hell's Highway'in çevirisi yapıldı seneler önce. Ben de duruyorsa size atarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette herkesin kendi fikridir ve zevkidir. Ben de kendi şahsi fikrimi söylemek isterim. Bu oyunlara kadar çevrilmesi gereken o kadar çok oyun var ki, hani insanların iç geçirip, ahh translate de olsa oynasak dediği oyunlar. Şimdi bir liste de ben yazıp konu baltalamak istemem. Bence yazdığınız tüm oyunlar gereksiz ve çeviriye ihtiyaç duymayan oyunlar. Umarım isteğiniz olur ve oyunlara yama gelir, ama bunlara kadar çeviriyi cidden hakeden onlarca oyun var. Önce onlara el atılmalı...

  • Bu şekilde yapılan yamaların kalitesi ne durumda? Abuk subuk devrik cümlelerle dolu, anlaşılamayacak bir çeviri mi, yoksa gayet anlaşılır ve doğru bir çeviri mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microphone Not Found

    Hocam Brothers in Arms: Hell's Highway'in çevirisi yapıldı seneler önce. Ben de duruyorsa size atarım.

    hocam valla road to hill 30 oyununu yüzde yüz türkçe yamayla oynadık ki bu serinin ilk oyunuydu ama diğer 2 oyunu olan earned in blood ve hell's highway oyunlarına yama çıkmadı sanki ya eğer sende dediğin gibi hell's highway yaması varsa yollarsan makbule geçer dostum ben onu bir daha araştırayım. Yalnız serinin 2. oyunu olan earned in blood'ın yaması yok henüz onu biliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: azor ahaii

    Elbette herkesin kendi fikridir ve zevkidir. Ben de kendi şahsi fikrimi söylemek isterim. Bu oyunlara kadar çevrilmesi gereken o kadar çok oyun var ki, hani insanların iç geçirip, ahh translate de olsa oynasak dediği oyunlar. Şimdi bir liste de ben yazıp konu baltalamak istemem. Bence yazdığınız tüm oyunlar gereksiz ve çeviriye ihtiyaç duymayan oyunlar. Umarım isteğiniz olur ve oyunlara yama gelir, ama bunlara kadar çeviriyi cidden hakeden onlarca oyun var. Önce onlara el atılmalı...

    dostum 9-10 senedir beklenen(hatta daha eskileride var) oyunların yaması olduğunu belirttim zaten. Bu listeyi dediğim gibi bir çırpıda aklıma gelenlerle ve eskide kalıp bir köşede unutulmuş oyunlar olarak hazırladım. Ama haklısın tabi ki mutlaka çevrilmesi gereken nice güzel ve nispeten daha yeni oyunlar var

  • Fable başa yazılmalı

  • bunlar mı acil la? Call of Duty Black Ops 2,Medal of Honor: Allied Assault, Just Cause 3 bunların çevrilmesini isteyen birini ciddiye alamam ki alınmamalıdır. hepsi aksiyonlu dıkşın dıkşın ilerlemeli keyifsiz oyunlar. daha önemli hikayeli, rpg tarzında oyunların çevrilmesi öncelikli olmalıdır. ilkokul ingilizcesi olan bir insan bile en başta saydığım oyunların çevirilerini az çok anlar. zaten çevriye gerek yok bunların git şunu öldür, şurada operasyon bu ne la?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osimdioyuncu -- 28 Ekim 2020; 20:57:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osimdioyuncu

    bunlar mı acil la? Call of Duty Black Ops 2,Medal of Honor: Allied Assault, Just Cause 3 bunların çevrilmesini isteyen birini ciddiye alamam ki alınmamalıdır. hepsi aksiyonlu dıkşın dıkşın ilerlemeli keyifsiz oyunlar. daha önemli hikayeli, rpg tarzında oyunların çevrilmesi öncelikli olmalıdır. ilkokul ingilizcesi olan bir insan bile en başta saydığım oyunların çevirilerini az çok anlar. zaten çevriye gerek yok bunların git şunu öldür, şurada operasyon bu ne la?

    Black Ops 2 call of duty serisinin en iyi oyunlarından biridir.Ama sen oyundan anlamadığın için bilmezsin call of duty nedir ne değildir diye.

  • Bildiğim kadarıyla Black Ops 2'ye Anonymous el attı. Ayrıca "acilen çevrilmesi gereken oyunlar" yerine "yapay zeka programlarının acilen el atması gereken oyunlar" şeklinde başlık açman biraz garip.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmett555 -- 30 Ekim 2020; 12:5:59 >
  • Efendim Dünyalı mısınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam listeye baldurs gate 2 ve planetescape tourment da eklersen bence çok güzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AslınaDönenTürk

    Hocam listeye baldurs gate 2 ve planetescape tourment da eklersen bence çok güzel olur

    baldur's gate 2'yi eklememem ayıp olmuş hakikaten hocam ekliyorum onu

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.