Şimdi Ara

AÇLIK OYUNLARI - TÜRKİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iş ekonomik krizden, ekonomik buhrana doğru gidiyor. Temel gıda fiyatlarını işim gereği biliyorum. Ayçiçek yağı Ocak’tan bu yana %40’dan fazla arttı. Un %35’den fazla arttı. Keza makarna %30’dan fazla arttı. Bu saydıklarım en temel gıdalar.


    Şimdi önümüzde iki seçenek var. Birincisi; faiz artmayacak dolar önce 9 sonra 10 olarak sürekli yükselecek, buda bir sürü firmanın batışı demek ve yeni işsizlikler demek. İkincisi faiz artacak, zaten durağan olan piyasa iyice resesyona girecek, 5.000 TL ve üzeri aklınıza gelecek her türlü harcama kalemlerinde satış kayıpları olacak. Bu da yine firmaların küçülmesi veya batması demek.


    Gördüğünüz üzere 2 senaryonun da sonu kötü. Bu saatten sonra tek kurtuluşumuz erken seçim yapılarak İMF ile anlaşmak olur. Fakat bunun olacağını sanmıyorum.


    Kısa çalışma ödeneği altında verilen 1.000 lira civarı para şu anki kurla 122 dolar civarı yapıyor. Bu parayla survivor yaşarsınız.


    Bu sebeplerden dolayı toplumda iyice gerilmeler olacak. Özellikle trafikte dikkat edin neyin nerden geleceği belli değil. Sakin kalın, eyv diyip geçin. (Eve varamamaktan iyidir)


    Özellikle genç ve orta yaşlılarda psikolojik sorunlar çoğalacak (major depresyon- anksiyete vs)


    Malesef kadınlar arasında fuhuş artacak. Yine hırsızlık olayları artacak. Bakın artabilir demiyorum, artacak diyorum. Devlet geçen yıllara göre suç oranlarını açıklasında görelim.


    Neyse ben kendime bir çay koyayım. Henüz çayı alacak maddi gücümüz varken.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.