Şimdi Ara

Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
15
Favori
18.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.


    Cihazına 1 ay global sürümü kullandıktan sonra meraktan OpenWrt kurdum. Sonra başımı duvarlara vurdum ben daha önce neden bu openwrt yi keşfetmemişim diye. Sanırım bundan sonra openwrt desteklemeyen bir cihaz almayacağım.


    Openwrtnin bana kazandırdığı en önemli şey SQM (Smart Queue Management) olayını. OpenWrt ye eklenti olarak kurdum Kablonet için verilen ayarları yaptım ve sonuç inanılmaz. 25 mbps kablonet kullanıyorum full hız torrent indirirken ne oyunlarda ping sorunu yaşıyorum nede eşim "Yine bir şeyler mi indiriyorusun hiç bir şey izleyemiyorum. " diyor.

    Çok enteresan bir özellik modem firmaları sırf şu sistemi kurup reklam yapsa yok satarlar. Bufforload olayı 300 küsürlerde gösterirken şimdi 30 50 arası zaten bunun sayesinde internet sömürüldüğünde kimsede ping, lag olmuyor. http://www.dslreports.com/speedtest Bu sitede test değerlerim artık A - A+ oldu.


    Sonra hepimizin en büyük sorunu wifi gücü =) =) ben Xiaomi Mi Router 4a ya direk global son sürümle başladım diye fark etmemişim ama wifi çekim gücü neredeyse %30 %40 daha fazla arttı ki arada duvarlar odalar falan var. (wifi ayarları yaparken soruyor ve uyarıyor bölgesel seçerseniz performas kaybı olur gibi ama ne seçmesi direk gücü açık kodla yazılan wifi driverına bıraktım) Fark gerçekten çok fazla.


    Bir başka mükemmel özellik adblock eklentisi. Yine ekleti olarak kurdum Adblock şimdi evimden kim internete bağlanırsa bağlansın reklam çıkmıyor.


    Birde tam ne olduğunu anlamadım ama Dns DoH "https-dns-proxy" diye bir şey kurdum direk ağdaki bütün cihazlar istediğim dns ile kusursuz çalışıyor ve kullanımı çok kolay.


    Kurulum kısımında inanın biraz pc bilginiz varsa kurarsınız. Sanal makine kurup linux çalıştırıp talimatları yerine getiriyorsunuz. Ama ne olursa olsun riskli işlem sorumluluk yapana aittir. Ben ilk defa linux kullandım, takıldığım yerlerde destek alarak cihazıma kurdum.


    Mobil uygulama artık çalışmıyor. Openwrtnin Arayüzü çok kullanışlı değil bunlarda ekstra not olarak burada kalsın. Birde "eklenti olarak kurdum" diyorum çünkü çoğunluk cihaza arayüz bile kurmadan herşeyi ssh, telnet komutlarıyla hallediyorlar. Ne gerek varsa =)



    VE son olarak @0ldskool 'a cihaza Openwrt'nin nasıl kurulduğuyla alakalı paylaşımı ve takıldığım yerlerde kendi cihazıymış gibi bana yardım ettiğinden dolayı tekrar teşekkür ederim. Paylaşmış olduğu kurulum linki;

    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-0-yayinlandi--135790478-9#145819597




    Kullandığınız Openwrt eklentilerini lütfen bizimle paylaşın.

    Herkese iyi forumlar.








  • dns over tls vs eklentiler için ek ayar yapmaya gerek var mı? web üzerinden kurulum yaptım ayarları web üzerinden yapıyorum. ssh ile yapmadım hiç. birde elimde eski bir modem var tplink w9980 buna openwrt vs varmıdır acaba

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0ldskool

    Bu mesaj silindi.
    Saolun hocam tesekkurler. 5ghz zaten kullanmiyorum modemde ac ozelligi yok a var sadece o da 2.4 ghz ile ayni hizi veriyor. 4a routere yaptigimiz gibi kolay bir yontem yok galiba illa icini acacaz herhalde
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    linux mu hocam pc işletim sisteminiz?

    bende kullanmak istiyorum hatta bir kaç farklı dağıtım denedim pek beğenmedim. Sizin masa üstü güzelmiş.

    hangi dağıtım bu hocam linux'sa.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam bilgi için, elenmentary indirip kurayım.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Takipte kalacam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

    dns over tls vs eklentiler için ek ayar yapmaya gerek var mı? web üzerinden kurulum yaptım ayarları web üzerinden yapıyorum. ssh ile yapmadım hiç. birde elimde eski bir modem var tplink w9980 buna openwrt vs varmıdır acaba

    Bu dot doh bize ne gibi avantajlar sağlıyor acaba.

  • Merhaba, ben de bugün Mi 4a Giga cihaza Openwrt yükledim. Kablosuzda sorun yok fakat kablolu bağlantıda 100 mbps alırken şimdi 60 mbps alıyorum. Bunu halletmenin bir yolu var mıdır?

  • Merhabalar öncelikle ben openwrtyi kurdum fakat internete bağlanamıyorum ne yapsam olmadı yardım edebilir misin
  • Merhaba, openwrt uzerinden sifirlama yaptim cihaz debrick oldu. Suanda debrick tool ile deniyorum ama bir turlu duzeltemedim cihazi. Guc kablosunu cikarip geri takip reset tusuna 10saniye kadar basiyorum, turuncu isik yanip sonuyor ama herhangi bir hareket olmuyor bilgisayarda. ( Online tusu basili pcde ) reset tusuna birdaha bastigimda isik maviye donuyor ama modeme hicbir sekilde baglanamiyorum. ( Pc ipsi 192.168.1.2 ) modeme erisemiyorum. Ne yapmami onerirsiniz.



    Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

    Merhaba, openwrt uzerinden sifirlama yaptim cihaz debrick oldu. Suanda debrick tool ile deniyorum ama bir turlu duzeltemedim cihazi. Guc kablosunu cikarip geri takip reset tusuna 10saniye kadar basiyorum, turuncu isik yanip sonuyor ama herhangi bir hareket olmuyor bilgisayarda. ( Online tusu basili pcde ) reset tusuna birdaha bastigimda isik maviye donuyor ama modeme hicbir sekilde baglanamiyorum. ( Pc ipsi 192.168.1.2 ) modeme erisemiyorum. Ne yapmami onerirsiniz.



    Xiaomi Router 4A Gigabit Edition Stok ve OpenWrt karşılaştırmam, kurduğum eklentiler (sqm,adblck...)
    Basina gelen olursa diye editliyorum. Farkli bir pcde denedim ayni islemleri yaptim ve oldu sonunda. Cin firmwareli orijinal miwifi yuklendi. Simdi tekrar openwrt yukleyecegim. Openwrt icinden sifirlama yapinca neden bu sekilde oldu onu cozemedim sadece :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

    Basina gelen olursa diye editliyorum. Farkli bir pcde denedim ayni islemleri yaptim ve oldu sonunda. Cin firmwareli orijinal miwifi yuklendi. Simdi tekrar openwrt yukleyecegim. Openwrt icinden sifirlama yapinca neden bu sekilde oldu onu cozemedim sadece :)

    Alıntıları Göster

    Hocam selam,

    Yeni görüyorum mesajını kusura bakmayın. Acaba snapshoot mu kuruyorsunuz ? Snapshoot kuruyorsanız sıfırladığınızda arayüz gidiyor. 192.168.1.1 e sadece putty ile bağlanıp

    "opkg update

    opkg install luci " komutlarını girdiğinizde arayüz geri gelir.

    Arayüzün silinip silinmediğini anlamak için 192.168.1.1 adresine ping atın. Tabi önce kedninizi de bu ip bloğuna alın.


    Bende snapshoot versiyonunu kullanmaya başladım. Artık direk olarak mi router 4a için yazılım geliştiriliyor. Mi r3v2 den uyarmalama değil.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: barisakd21633

    Merhabalar öncelikle ben openwrtyi kurdum fakat internete bağlanamıyorum ne yapsam olmadı yardım edebilir misin

    Hocam selam,

    arayüzden interface kısmını birazcık kurcalayın çözersiniz. Mesela wifi kapalı geliyor onu ayarlayın deneme yanılma ile kesin çözersiniz.

  • OpenWrt kurmak istiyorum ama sormak istediğim bir şey var. Ben bu cihazı dhcp modunda kullanıyorum. Şu an ki kullandığım bu ayar openwrt'yi kurduğumda korunacak mı yoksa bayağı bi ayar yapmam gerekecek mi? Bir de bunun için sanal makinede linux ile halletsem bir sorun çıkarır mı?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.